עבור לתוכן

פרמוט מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום חברה ,

יש לי מחשב לינבו 500N , המחשה התחיל להתחמם ונתקע הרבה , משום שהוא עדיין באחריות שלחתי אותו למעבדה שלשום , היום התקשרו אלי ואמרו שהיו הרבה חורים סתומים שפתחו אותם , והחליפו גם את כונן הסידי ( בגלל רעשים) . לטענתם המחשב נתקע בגלל בעית תוכנה ( למרות שעשיתי ריקברי הרבה פעמים והבעיה לא נפתרה) .

רציתי לשאול אם במקרה וארצה לעשות פורמט לכל המחשב, האם אני יכול לפרמט גם את מחיצת הריקברי דרך פורמט רגיל? כך שהדיסק קשיח יהיה נקי לגמרי!

במידה שכן האם אני יכול להתקין שוב את הריקברי ?

פורסם

אתה יכול להשמיד את מחיצת ה-recovery, אבל למה? בשביל עוד כמה גיגות?

אם זה ממש נחוץ לך, תיצור סט של דיסקי שחזור באמצעות התוכנה של לנובו (Create Rescue Media או משהו כזה). ואז תוכל לשחזר את המחשב להגדרת יצרן מהדיסקים (מה שייצור גם את מחיצת ה-recovery שוב).

פורסם
  • מחבר

תודה אחי על התשובה ,

בכלל אני לא צריך את הנפח של הריקברי , הכוונה שלי היא שכנראה יש בעייה במערכת ההפעלה עצמה מלכתחילה לכן כשאני עושה שחזור למצב הפקטורי , הבעיה נשארת .

השאלה שלי אם אני רוצה להתקין מערכת הפעלה חדשה משלי במקום זאת שמותקנת במחשב האם אני חייב למחוק את מחיצת הריקברי או שאפשר להשאיר אותה ופשוט להתקין את מ.ה החדשה במקום המקורית , ואז כשאעשה שחזור בעתיד אני אשחזר את מערכת ההפעלה החדשה ?

מקווה שהסברתי את עצמי טוב

תודה רבה

פורסם

הכוונה שלי היא שכנראה יש בעייה במערכת ההפעלה עצמה מלכתחילה לכן כשאני עושה שחזור למצב הפקטורי , הבעיה נשארת .

אז הבעיה היא כנראה בחומרה, לא במערכת ההפעלה.

השאלה שלי אם אני רוצה להתקין מערכת הפעלה חדשה משלי במקום זאת שמותקנת במחשב האם אני חייב למחוק את מחיצת הריקברי או שאפשר להשאיר אותה ופשוט להתקין את מ.ה החדשה במקום המקורית

אתה לא חייב למחוק את ה-recovery.

ואז כשאעשה שחזור בעתיד אני אשחזר את מערכת ההפעלה החדשה ?

ה-recovery תמיד ישחזר את מערכת ההפעלה המקורית של המחשב (מצב factory).

פורסם
  • מחבר

אני מודה לך על התשובות הברורות , סוף סוף מישהו עונה לי קצר ולעניין :)

יש לי עוד שאלה ,בבקשה .

אם אמחק את הכל כולל הריקברי ואתקין מערכת הפעלה חדשה , האם אז אני יכול להוריד ולהתקין את תוכנת הריקברי מהאינטרנט כדי שהשחזור ישחזר את מערכת ההפעלה החדשה ?

הסיבה לכל הקטע הזה היא שבמעבדה אומרים שהחומרה תקינה לגמרי !! לכן ההנחה היא שמערכת ההפעלה שקיבלתי מלכתחילה היתה פגומה!

פורסם

אם אמחק את הכל כולל הריקברי ואתקין מערכת הפעלה חדשה , האם אז אני יכול להוריד ולהתקין את תוכנת הריקברי מהאינטרנט כדי שהשחזור ישחזר את מערכת ההפעלה החדשה ?

לא. ה-recovery היא התקנה מיוחדת של לנובו שאפשר ליצור רק באמצעות דיסקי שחזור של לנובו (מקוריים או כאלה שיצרת בעצמך, באמצעות אותה תוכנת recovery).

הסיבה לכל הקטע הזה היא שבמעבדה אומרים שהחומרה תקינה לגמרי !! לכן ההנחה היא שמערכת ההפעלה שקיבלתי מלכתחילה היתה פגומה!

א) אולי הם טועים

ב) אם אתה מצליח להוכיח להם שאתה מתקין את המערכת מאפס, ועדיין הבעיה מופיעה, הם ישתכנעו שמדובר בבעיית חומרה, או באמת במקרה נדיר של בעיה במחיצת השחזור, וייצרו עבורך מחיצת שחזור מחדש.

פורסם
  • מחבר

אמרתי להם שעשיתי ריקברי כמה פעמים והבעיה נשארה לכן אם אין בעיה בחומרה אז הבעיה היא במחיצת הריקברי . אמרו לי שתוכנה זה לא כלול באחריות ואני צריל לשלם , בסוף קיבלו אישור מהמנהלת לטעון את זה שנית בחינם . ביום ראשון או שני אני אקבל את המחשב ואז אני אבדוק אם הבעיה נשארת או לא ! אם נשארת אז אין ספק שבעיה בחומרה ויצטרכו לבדוק את זה שוב.

אם אתה יכול לבדוק את הקישור הבא :

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-66933

נראה לי התכוונת לזה ,נכון?

פורסם

זאת התוכנה, אבל היא לא מכילה את מחיצת השחזור עצמה. רק את כל מה שצריך כדי ליצור/לתפעל כזו.

פורסם
  • מחבר

המון תודות

אני אעדכן אותכם אחרי שאביא את המחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים