עבור לתוכן

ניסויים ב-150 מ"מ

Featured Replies

פורסם

כמה תמונות בשביל לחתום את הקיץ (למרות שנראה שעוד מצפים לנו מספר חמסינים).

צולמו בעזרת עדשת 150/3.5 ישנה וידנית (סדרה M של פנטקס) ובשלושת התמונות הראשונות גם עם פילטר מקטב (של tiffen) על מנת להשתלט מעט על השמש הישראלית המרושעת.

העדשה הזאת יצור קשה לשליטה, קל מאוד לפקשש איתה תמונות, במיוחד בתמונות פורטרט הן בגלל עומק השדה הרדוד וגם בגלל הנטיה שלה להוציא תמונות שנראות "שטופות" ולא נאות לפעמים. אולם מדי פעם, כאשר משקיעים מעט מאמץ, מתקבלו תוצאות לא רעות שלא היו מביישות עדשות שעולות פי 10 יותר.

מצטער על הלכלוך שיש בתמונות באיזור השמיים, חתיכת אבק שצריך לסלק מהחיישן ולא היה לי כוח להעיף עם PS

4010496191_9b6d446f96_b.jpg

4011259704_6b7dda4511_b.jpg

4011257514_bfca28b0cd_b.jpg

4011255074_27fdaa67d0_b.jpg

פורסם

על איזה גוף זה צולם?

פורסם

נירא לא רע :xyxthumbs: רק אתה צריך לנקות חיישן ::)

פורסם

אחלה תמונות :yelclap:

האבנים בתמונה השניה יצאו "מצוירות" אהבתי את זה.

פורסם
  • מחבר

נירא לא רע :xyxthumbs: רק אתה צריך לנקות חיישן ::)

זה המחיר של שימוש בעדשות פריים אני חושש. גם מנגנון הניקוי העצמי של ה-K20D לוקה בחסר (זה של ה-K7 אמור להיות עדיף). השלב הבא זה לנסות לנקות את זה עם blower ואם זה לא ילך כנראה שאני אלך לניקוי מקצועי (האמת שאני גם מתלבט אם לקנות מברשת מקצועית ולנקות בעצמי).

פורסם

הכל ענייין של איזה צמצם מצלמים אם זה צמצם פתוח אז לא רואים את הליכלוך, אם זה סגור אז כן אין קשר בין עדשת פריים או לא.

אפשר לנקות לבד אני תמיד הייתי עושה את זה עם הדי80 שלי , פשוט ליקרוא את המדריך של המצלמה אמור להיות לך אופציה שם להרים את המראה ואז פשוט לעשות רוח עם המפוח בזהירות על החיישן וזה אמור לעבוד.

פורסם
  • מחבר

הכל ענייין של איזה צמצם מצלמים אם זה צמצם פתוח אז לא רואים את הליכלוך, אם זה סגור אז כן אין קשר בין עדשת פריים או לא.

הקשר הוא מאוד פשוט - עם עדשות פריים אתה מחליף את העדשות יותר פעמים, בכל החלפה חלקיקי אבק חודרים לתוך המצלמה...

פורסם

תמונות יפות, רכות נחמדה

לא הבנתי בשביל מה הND

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים