עבור לתוכן

שאלה בנושא שדרוג מויסטה ל W7

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב נייד טושיבה מסדרת Satellite והשבוע התקנתי למישהו ווינדוס 7 (על מחשב נייח) והתפלאתי לראות עד כמה שההתקנה הייתה מהירה, קלה וידידותית. כל הדרייברים ללא יוצא מן הכלל הותקנו לבד ללא צורך בדיסק המגיע עם לוח האם.

עכשיו אני מעוניין לעשות את אותו הדבר אצלי והבנתי שיש אפשרות להתקין את המערכת החדשה על המערכת הקיימת (מותקנת וויסטה כרגע) ובעצם לשדרג מבלי הצורך בגיבוי וכל התוכן ישאר כמו שהוא .

השאלה היא עד כמה זה אמין ומדויק, האם כל הדסקטופ שלי ושאר התוכן ישארו במקומם ויועברו למערכת החדשה?

האם לא מומלץ יותר לפרמט הכל ולהתקין אותה "על נקי" ?

ומה בנושא הדרייברים, איך אני יכול לבדוק שאכן הכל יותקן כמו שצריך ? כיוון שקיבלתי את המחשב ללא דרייברים בכלל אני חושש עוד יותר.

אם יש צורך בעוד פרטים על הנייד אוסיף אותם בהמשך.

תודה.

פורסם

התקנת שידרוג שונה מהתקנה נקייה ותהיה ארוכה יותר, לעתים אפילו מספר שעות (במקרים קיצוניים).

אם אפשרי, תמיד מומלצת התקנה נקייה מחדש - אתה לא יכול לדעת מראש כלום ולכן רצוי לבצע גיבויים

ולהצטייד בדרייברים מאתר הייצרן של הנייד, עקרונית ומעשית התקנה על מחשב נייח שונה מהתקנה

על מחשב נייד .

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה לך. אני אלך על התקנה חדשה ולא על שדרוג. ביצעתי גיבוי לדרייברים בעזרת Driver Genius והורדתי חדשים מאתר הבית לכל מקרה שלא יהיה.

עכשיו מה לגבי קודקים ? שמתי לב שהווינדוס מפעיל סרטים בלי בעיה, כנראה מאתר לבד את הקודק הדרוש. האם אני בכל זאת צריך להוריד K-lite codec pack (כמו שאני עושה תמיד ב XP) ? אני זקוק גם ל vobsub אני מניח..זה עלול ליצור בעיה כלשהיא?

פורסם

אין צורך להתקין קודקים, רק במדה ונתקל בקובץ לא מתנגן - http://shark007.net/win7codecs.html

נגן שכולל כבר קודקים מצויין ומעולה, טוב שיהיה במחשב - VLC .

פורסם
  • מחבר

תנקס!

עוד כמה שאלות עלו לי בזמן ההתקנה, קודם כל, לפני הפרמוט שמתי לב בפעם הראשונה שקיימות בעצם כמה "מחיצות" על ההארד דיסק:

HDDRECOVERY total size: 8.1GB free space: 565

Toshiba system vol total size: 1.5GB free: 1.3GB

ועוד אחת שעליה התקנתי את המערכת עם 288GB פנוי.

השאלה היא מה הן בעצם, אני מניח שזה סוג של גיבוי, אבל איך אני מנצל את זה או לפחות שולט בזה? אשמח להסבר.

ואני עכשיו אחרי ההתקנה וחייב לציין את מיקרוסופט לטובה, כל נושא הדרייברים הפך לזניח, הכל הותקן לבד ללא יוצא מהכלל, לא היה צורך בגיבוי בכלל!

חייבים להגיד שהם הפתיעו בקטע הזה :xyxthumbs:

פורסם

אין צורך להתקין קודקים, רק במדה ונתקל בקובץ לא מתנגן - http://shark007.net/win7codecs.html

נגן שכולל כבר קודקים מצויין ומעולה, טוב שיהיה במחשב - VLC .

מחזק לגבי shark, אל תגע בK-Lite ובחבילות כאלו.

החבילות האלה מתקינות רכיבים בצורה מוגזמת, shark מינימלי וכולל ממשק ניהול מרוכז.[br]פורסם בתאריך: 14.10.2009 בשעה 15:45:35

תנקס!

עוד כמה שאלות עלו לי בזמן ההתקנה, קודם כל, לפני הפרמוט שמתי לב בפעם הראשונה שקיימות בעצם כמה "מחיצות" על ההארד דיסק:

HDDRECOVERY total size: 8.1GB free space: 565

Toshiba system vol total size: 1.5GB free: 1.3GB

מחיצות לשחזור הויסטה שהיה מותקן במקור.

במקום לספק דיסקים היצרנים שמים את זה במחיצה בהרדיסק.

פורסם
  • מחבר

מחזק לגבי shark, אל תגע בK-Lite ובחבילות כאלו.

החבילות האלה מתקינות רכיבים בצורה מוגזמת, shark מינימלי וכולל ממשק ניהול מרוכז.[br]פורסם בתאריך: 14.10.2009 בשעה 15:45:35

מחיצות לשחזור הויסטה שהיה מותקן במקור.

במקום לספק דיסקים היצרנים שמים את זה במחיצה בהרדיסק.

אוקיי, ואיך אני יכול לשלוט בזה? רואה את התוכן/מוחק במידת הצורך ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים