עבור לתוכן

בעייה עם הזכרונות או הלוח אם (החדשים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

בשבוע האחרון לא התחברתי בגלל שחיכיתי שיצא לוח אם שתואם למעבדי הפרסקוט העתידיים לבוא, אבל בסוף ויתרתי על זה וקניתי את הלוח בלי התמיכה בפרסקוט...

יש לי בעייה חמורה מאוד ואני לא יודע אם זאת בעיית תאימות, בעייה בלוח אם או בעייה בזכרונות!

מפרט:

P4 2.0GHz - northwood

ABIT IS7 - הוא הגיע עם ביוס לא מעודכן אז עידכנתי אותו לגרסה הכי חדשה. (שמתי לב שקיבלתי לוח שנוצר לפני 6 חודשים בערך, היה לו ביוס שמעודכן ל 03/2003 (לא יודע אם זה קשור...)

GEIL 512MB 400MHz VALUE

כל החלקים הנ"ל חדשים חוץ מהמעבד.

הבעייה היא זה שהמחשב לא מוכן לעשות POST עם הזכרון הזה.

אם אני שם את הזכרון של GEIL בחריץ הכחול המחשב בכלל לא מגיב!

אם אני שם אותו בחריץ הסגול, המחשב מדליק את המסך (המסך נדלק, הלד הופך לירוק) אבל הוא פשוט מציג מסך שחור בלי כלום!

ניסיתי ללחוץ DEL, לא קורה כלום. (לא יודע מה זה קשור, ניסיתי לשים אותו על כל הסלוטים)

אם אני שם את ה GEIL יחד עם הג'נרי אז המחשב עולה והוא מזהה כמו שצריך 786MB, עובד על 333MHz אבל המחשב נתקע אפילו בביוס מידי פעם וחלונות מקפיץ לי חלונות כחולים מימין ומשמאל עוד לפני שהוא עולה, אפילו בהתקנה עצמה הוא הציג לי מסכים כחולים.

לקחתי את הזכרונות החדשות לחבר ובדקתי אותם אצלו (על לוח ישן שתומך בזכרונות עד 266MHz) והמחשב עבד יפה מאוד עם הזכרונות שלי (על 266MHz כמובן...)

עם הזכרונות ה333MHz הג'נריים והישנים שלי המחשב עולה ועובד כמו גדול!

אבל עם ה GEIL (החדש) הוא בכלל לא עושה POST!

האם קרה פה לעוד מישהו את הבעייה שלי? או, האם יש פה מישהו עם זכרון של GEIL ואותו הלוח כמו שלי והמחשב עובד לו טוב?

האם זאת בעיית תאימות(כלומר שהלוח הזה לא עובד טוב עם הזכרון הספציפי הזה?) או שמה הזכרונות דפוקות??, או אולי הלוח אם?

תודה מראש!

עריכה: עשיתי קצת חיפוש וראיתי שיש פה כמה אנשים עם IS7 + GEIL אבל לא ראיתי אפילו אחד עם IS7 + זכרונות בדיוק כמו שלי.

פורסם

כשהג'נריים מותקנים תכנס לביוס ותכוון את הזיכרון ל 333 מה"ז ותבטל את התיזמונים ע"י SPD. אז תנסה את הגייל שוב.

פורסם
  • מחבר

זה לא עוזר...

פורסם

ואותו דבר עם 266?

אולי יש פייל סייף דיפולטס לביוס, תנסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים