עבור לתוכן

מתלבט בין 2 עדשות

Featured Replies

פורסם

היתרון היחיד בעצם של מייצב בטווחים כאלה הוא לצילום של אובייקטים סטטיים בתנאי תאורה קשים.

זה באמת מצדיק את ההבדל במחיר לטעמך? והאם באמת נכון לפסול עדשה כמו הטמרון בגלל זה?

עדיף כבר להשקיע עוד קצת באיזו חצובה חובבנית, לוותר על ה2 סטופים שהמייצב נותן בסצינות סטטיות, ולהשיג הרבה יותר סטופים בזול.

לדעתי כן, זה לא חוק שעדשת טלה בלי מייצב זה מיותר, פשוט אני חושב שהקניה הזאת לא כלכלית.

עדיף לחסוך ולקנות עדשת טלה טובה

פורסם

לדעתי כן, זה לא חוק שעדשת טלה בלי מייצב זה מיותר, פשוט אני חושב שהקניה הזאת לא כלכלית.

עדיף לחסוך ולקנות עדשת טלה טובה

בראיה לאחור אתה צודק, אם הוא היה צלם חדש לא הייתי מסכים.

פורסם

בנוגע לשאלתך על החצובה במקום מייצב - לא פרקטי ולא ריאלי, אני לא חושב שאתה רוצה להסתובב עם חצובה צמודה אליך בטיולים וברגעים שאתה צריך להוציא עדשת טלה לשימוש שהוא לא צילום סטאטי מהמקום אלא מהיד.

אני צילמתי סיום קורס בה"ד 1 של 4 חברים טובים מאוד שלי עם הD80 והניקון 70-300 VR של חבר שהשאיל לי אותה לצורך הזה, המקסימום שהייתי צריך זה בשעות הערב כבר להשעין את העדשה על כתף של חבר בשביל לקבל תמונה חדה( והתמונות היו חדות כמו תער ) ובכל שאר הפעמים צילמתי איתה ב300 מ"מ מהיד בלי שום בעיה, המייצב עזר לי מאוד בקטע הזה.. אני מסכים מאוד עם מה שנאמר פה מקודם, תשקיע בD90 שהיא מצלמה מעולה, תחבר אותה עם ה16-85 ותחסוך לעדשה טלה איכותית בהמשך, או שפשוט תקנה 18-200 שהיא עדשה טובה מאוד יחסית ועושה את העבודה בצורה מספקת מאוד ( יש אותה לחבר טוב שלי והוא דיי מרוצה ממנה )

פורסם

אם אתה קונה עדשה ALL Around ואין לך עוד עדשות של ניקון, למה ללכת לפלפורמה של ניקון.

הרי תמיד אתה מסובב פה הכל סביב המייצב.

קנה פנטקס / ואלימפוס / סוני.

קבל מייצב בפנים וסגרת עניין.

אם אתה חובב שדורש עדשות All Around אין שום יתרון עבורך במערכת של ניקון ובעיקר יש לך מחירים מאוד גבוהים.

פורסם

עם כל הכבוד למייצב המובנה בגוף, הבנתי שבאורכי מוקד גדולים המייצב לא אפקטיבי.

לא זוכר איפה קראתי, אבל עשו חישוב שבשביל לייצב כמו שצריך באורך מוקד של 300MM החיישן צריך להיות מסוגל לזוז 5MM

אני אנסה לחפש את זה ואביא

פורסם

נו דורי, מצאת?

פורסם

18-200 של ניקון היא לא באמת 200ממ היא יותר 160ממ אבל ניקראת כ 200.

קראת חצאי דברים בכל מיני פורמים, ואתה מביא לכאן דברים שגויים.

אני ממליץ שתקרא את השירשור הבא (עד סופו) -

http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=158640

חבל רק שהשילוב הזה עולה 5900 ש"ח...

הניקון 18-200VR היא עצמית איכותית ומספקת כל צלם חובב, בגלל זה היא הפכה להיות כה פופולרית ונמכרת כלחמניות חמות.

אבל, לדעתי אם אתה לא זקוק לעצמית "מרותכת", זו תהיה הבחירה הטובה ביותר ושווה את ההשקעה. בתחום ה- DSLR שווה להשקיע יותר בעצמיות מאשר בגוף, העצמיות ישארו איתך גם לגופים הבאים. אם אתה יכול לגרד את הסכום הזה, *מומלץ ביותר.

*אתה צריך לקחת בחשבון שעם החלפת עצמיות (כשיש 2 עדשות ויותר) בא ההכרח לתחזוק רב יותר, ניקיון העצמיות, ניקיון החיישן וכו'.

פורסם
  • מחבר

בסוף רכשתי את ה 18-200, בעיקר כדי למנוע החלפת עדשות ולהגדיל את הורסטיליות של הצילום ללא צורך להחליף עדשות, וכן על חשבון יכולות אופטיות.

את הסכום הבא כבר אשקיע בעדשה ייעודית וחדה יותר...

תודה לכל המגיבים.

פורסם

תתחדש

נו דורי, מצאת?

לא..

זאת הייתה איזו הודעה בDSPOT.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים