עבור לתוכן

עזרה בהכנת קליפ וידאו

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה

אני מפנה שאלה למקצוענים ואני מקווה שאני בפורום הנכון.

ראיתי את הקליפ הזה

וחבר טוב שלי מתחתן. הייתי רוצה לעשות קליפ כזה אבל אין לי ניסיון בעריכה בשיט. הייתי שמח לקבל פה הכוונה וייעוץ מחבר'ה שמבינים, איך לעזאזל עושים כזה דבר?

פורסם

אני חושב שיש טעם להבהרה קטנה - נושא העריכה הויזואלית של הקליפ הוא רק חלק מהתהליך. מדובר בתהליך הפקה מקצועי מלא של קליפ.

כך שהשאלה "איך עושים דבר כזה" קצת מופשטת מדי. העשייה של דבר כזה מחולקת לתהליכים של

הפקה

צילום

הקלטה

עריכת סאונד

עריכת וידאו

(כמובן לא בהכרח בסדר הזה, לרוב התהליכים מעורבבים ושלובים זה בזה)

כשבסוף מגיע post production בו משלבים את הכל ומבצעים תיקונים סופיים

השאלה היא - על איזה מהתהליכים שפירטתי אתה רוצה לדעת?

בגדול, אם אתה מעוניין לעשות דבר דומה, אתה צריך לשכור את שירותיו של מפיק מקצועי.

פורסם
  • מחבר

וואו.. נשמע מפחיד.

מתשובתך אני מבין שזה לא משהו שניתן לעשות באמצעים ביתיים או מבלי לשכור מפיק/ציוד..? עם מצלמת וידאו דיגיטלית ותוכנה לעריכת וידאו לדוגמה.

כסטודנט דל אמצעים התשובה היא כנראה לרדת מזה :facepalm:

פורסם

בעקרון ניתן, אבל התוצאה מן הסתם תהיה הרבה הרבה פחות מקצועית, ותראה ותשמע רע למדי.

גם אם אתה עורך וידאו ברמה עולמית, אתה עדיין צריך שהחומר הגולמי שלך (אותו אתה עורך) יהיה באיכות טובה. כלומר צילום הוידאו והקלטת הסאונד צריכים להיות ברמה מקצועית כדי להגיע לתוצאות דומות.

פורסם
  • מחבר

בהנחה שהצילום הוא פחות בעייתי מבחינת ציוד, איך עושים את ההקלטה? חייבים אולפן הקלטות או שיש דרך פשוטה יותר?

פורסם

שכחתי לציין לפני כן שאת הנושאים האלה אתה יכול לברר עם אנשי המקצוע שמעורבים בתהליך החתונה. למשל הצלם ששוכרים הוא לרוב אחראי לעריכה ובכלל מסוגל לנהל הפקות אירועים באופן כללי, ואיתו אתה יכול להתייעץ בנושא הצילום, ההפקה והבימוי.

כשלגבי ההקלטות, אפשר להתייעץ עם הדיג'יי / להקה שיופיעו בחתונה. עד כמה שידוע לי הם בהחלט יכולים לעזור בתחום ההקלטות ועריכת הסאונד.

כמובן שאם נעזרים בהם להפקת קליפ שכזה אז הדבר יהיה כרוך בהעלאת התשלום שבכל מקרה משלמים להם, אבל זה משהו ששווה לבדוק.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה על התשובות, עזרת לי מאד.

בגלל לחץ הזמנים והמגבלה הכספית, ירדתי לצערי מהנושא.

תודה בכל אופן!

פורסם

הצילום ברמה בסיסית, עריכה יפה ונקייה.

כמו שאמרו לך- מדובר בהפקה של הקלטה+צילום+עריכה בסינכרון ביניהם.

מדובר בלא מעט עבודה, וזה יעלה לך הרבה...

עשיתי כבר הפקות כאלה לחתונות, וגם לערוץ 24.

אם יש זמן ותרצה- אוכל לתת לך הצעת מחיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים