עבור לתוכן

בעיה בחיבור מחשב שלישי לרשת

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי בבית רשת בין שני מחשבים עם האב,מודם אלקטל שמתפקד גם כראוטר.

עכשיו,בחדר יש לי שני מחשבים לא נגעתי בהגדרות ככה שאני מעביר את הכבל רשת כל אחד מהם מתחבר יופי.

עכשיו אני רוצה שגם המחשב השני שלי בחדר יהיה מחובר לכן קניתי כבל מוצלב וחיברתי אותו למחשב שמחובר ברשת(שמחובר להאב).

אבל הוא לא מתחבר לאינטרנט.

במחשב שלי שמחובר לרשת יש לי שני כרטיסי רשת(לוח-אסוס A7N8X דלוקס) וגם במחשב השני יש לי כרטיס רשת.

דרך אגב-בכל שלושת המחשבים יש לי XP PRO .

איך אני מסדר את זה?

פורסם

אתה צריך לשחק עם ההגדרות Gateway ו-DNS במחשב השני.

DNS תגדיר של הספקית שלך.

Gateway, תנסה להגדיר את הכתובת של הנתב (10.0.0.138), ואם לא עובד, תנסה להגדיר את הכתובת הפנימית של המחשב הראשון.

(כל זאת מנקודת הנחה שמוגדר לך אייפי ספציפי ולא אוטומטי. אם מוגדר אוטומטי, תגדיר ספציפי 10.0.0.3/4/5, סאבנט: 255.0.0.0)

נ.ב.- למה לא לחבר את המחשב השני להאב ישירות עם כבל רשת ישר? אתה תחסוך לעצמך הרבה כאב ראש של הגדרת אינטרנט דרך המחשב הראשון, ובכלל, תחסוך את התלות במחשב הראשון דולק.

פורסם
  • מחבר

אתה צריך לשחק עם ההגדרות Gateway ו-DNS במחשב השני.

DNS תגדיר של הספקית שלך.

Gateway, תנסה להגדיר את הכתובת של הנתב (10.0.0.138), ואם לא עובד, תנסה להגדיר את הכתובת הפנימית של המחשב הראשון.

(כל זאת מנקודת הנחה שמוגדר לך אייפי ספציפי ולא אוטומטי. אם מוגדר אוטומטי, תגדיר ספציפי 10.0.0.3/4/5, סאבנט: 255.0.0.0)

נ.ב.- למה לא לחבר את המחשב השני להאב ישירות עם כבל רשת ישר? אתה תחסוך לעצמך הרבה כאב ראש של הגדרת אינטרנט דרך המחשב הראשון, ובכלל, תחסוך את התלות במחשב הראשון דולק.

אני לא מחבר את זה ישירות כי אז אני צריך כבל של איזה 25 מטר וכמובן יותר משתלם לקנות של מטר במקום.

ואתה יכול להסביר לי לאיפה בדיוק ללכת ומה לרשום כי ממש אין לי מושג בזה?

פורסם

דבר ראשון: במחשב שיש לך עליו שני כרטיסי רשת, תגדיר על הכרטיס שמחובר להאב ככה:

IP: 10.0.0.1

Subnet: 255.0.0.0

Gateway: 10.0.0.138

Primary DNS: _._._._

Secondary DNS: _._._._

על הכרטיס רשת השני באותו מחשב (זה שמחובר למחשב השני) תגדיר רק:

IP: 10.0.0.2

על הכרטיס רשת במחשב השני שמחובר למחשב הראשון תגדיר:

IP: 10.0.0.3

Gateway: 10.0.0.138/10.0.0.2

Primary DNS: _._._._

Secondary DNS: _._._._

את כל זה אתה עושה ב:

Start >> Control Panel >> Network Connections

ושם אתה תראה כל כרטיס רשת כרשת נפרדת. אתה נכנס למאפיינים של הרשת, בכרטיסייה הראשונה שם נכנס לפרוטוקול TCP/IP ושם אתה תראה איפה מגדירים את כל זה.

פורסם

אתה צריך להשתמש בפקודה route מה command line בשביל לומר למחשב שלך איך להגיע לראוטר

פורסם

אני חושב שבכל זאת אתה לא חייב לוותר על חיבור ישיר להאב

אם הבנתי נכון יש לך 2 מחשבים באותו חדר ומחשב אחד בחדר שבמרחק 25 מטר (שבו ההאב עם המודם) ואותם אתה רוצה לחבר לרשת.

דבר ראשון, אם זה אפשרי, אתה יכול להעביר את המודם וההאב לחדר עם 2 המחשבים, ובעזרת הכבל שבמיילה מחובר בין 2 המחשבים ב-2 החדרים, לחבר את המחשב בחדר השני להאב, ואז בעצם אין לך עלויות מיוחדות.

אם זה לא אפשרי, ישנה עוד אפשרות, שאמנם לא פותרת לך את בעיית המחיר - אבל חוסכת העברת עוד כבל בין 2 החדרים. אתה יכול לקנות אולי האב נוסף שישב בחדר עם 2 המחשבים, שאליו יתחברו 2 המחשבים, וגם - הכבל הקיים בין 2 החדרים, וגם כך תהנה "מחיבור ישיר" להאב של שלושת המחשבים בעזרת כבל מקשר אחד בעלות של עוד האב.

אני לא בטוח אם אפשר לעשות את האפשרות השנייה עם כל כבל, אז אם אתה מחליט לפעול ככה, כדאי לקבל עוד חוות דעת.

אישית, אני עובד עם האפשרות השנייה בבית, אז זה אפשרי.. כמובן שעדיפה הראשונה..

ובקשר לשאלה שלך, כבר מישהו ענה :) אם בכל זאת אתה לא מסתדר, אתה יכול להשתמש באשף הרשתות של WinXP, שאותו אתה מפעיל ע"י הכנסת הדיסק וללכת ל-Additional Tasks, ומשם אפשר להסתדר לבד.. את האשף תצטרך להפעיל ב-2 המחשבים.

פורסם
  • מחבר

Joolmus,כל הכבוד.

על הרעיונות האלו לא חשבתי.

דרך אגב,אם אני קונה עוד האב\סוויטש ושם אותו בחדר שלי אז שני המחשבים מתחברים אליו וההאב מתחבר לכבל שבא מהחדר השני?

פורסם

בדיוק אבל מה שאני אמרתי יפתור לך את הבעייה בלי השקעה כספית

הסבר קצר על הבעייה:

המחשב שלך יודע שהוא מחובר לרשת מסוייצת ואם הוא רוצה לפנות אליה זה פשוט דרך הכרטיס רשת

אתה הכנסת לו GATEWAYשזה הראוטר אז הוא יודע שאם הוא צריך לצאת לרשת אחרת הוא צריך לפנות לכתובת הזאת

הבעייה היא:

הוא לא יודע איך להגיע ל ראוטר ואתה לא יכול לשים את המחשב שהוא מחובר אליו בתור GATEWAY כי הוא רק ידע איך להגיע משם לראוטר ולא לאינטרנט

מה שאתה עושה זה ROUTE ADD ואומר לו שבשביל להגיע לראוטר הוא צריך לעבור דרך המחשב שמחובר לHUB

פורסם

Joolmus,כל הכבוד.

על הרעיונות האלו לא חשבתי.

דרך אגב,אם אני קונה עוד האב\סוויטש ושם אותו בחדר שלי אז שני המחשבים מתחברים אליו וההאב מתחבר לכבל שבא מהחדר השני?

קודם כל, אם אפשר לבצע את האפשרות הראשונה עדיף, חוסך לך את הכסף.

אם לא, אז בדיוק איך שתיארת.

בחדר עם המודם וההאב הראשון מחוברים להאב המודם, המחשב, והכבל שבה מהחדר עם שני המחשבים.

בחדר עם שני המחשבים מחוברים להאב הכבל מהחדר עם המודם/ראוטר וכד', וכמובן שני המחשבים.

אני יודע שאצלי זה עובד מעולה ללא שום בעיה, אין לי מושג אם יש קשר לסוג הכבל (8 גידים או 4) שמקשר את שני ההאבים, למרות שאני חושב שאין שום קשר.

אם אתה צריך עוד עזרה, אשמח לעזור (הגדרות, תקלות וכד')..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים