עבור לתוכן

OC למעבד E7300.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום וחדש בתחום האוברקלוקינג.

לאחר שקראתי לא מעט חומר והרבה טארדים שנכתבו כן בפורום,

החלטתי לנסות בעצמי לבצע אוברקלוקינג למערכת שלי,

על-מנת לשפר את ביצועיי המערכת ובאותו הזמן ללמוד ולהתנסות בתחום האוברקלוקינג שאני מאוד אוהב.

כמו שניתן יהיה לראות במפרט, יש לי מערכת לא רעה, אך המעבד חלש וקצת מגביל אותי.

החלטתי לעשות אוברקלוקינג ולנסות לשפר מעט את הביצועים שלו.

לאחר שהגעתי לתדר מסוים נתקעתי בכמה בעיות שאני מיד אציין.

אך לפני זה, מפרט המערכת שתוכלו להבין במה מדובר:

מעבד: Intel E7300 2.66Ghz @ 3.2Ghz -הגעתי לתדר גבוה יותר אך נתקלתי במס' בעיות, לכן הורדתי לתדר נמוך ויציב יותר.

לוח אם: MSI P35 Platinum Combo - מידע על הלוח כאן.

זכרונות: OCZ 4x1GB Platinum 800Mhz - אני לא בטוח לגבי התזמונים לכן אני לא רוצה לכתוב סתם, יש אפשרות לבדוק מבלי לפתוח את המחשב?

כרטיס מסך: Sapphire ATI HD4870x2

דיסק קשיח: Hitachi 500GB

מארז: CoolerMaster HAF932 - 23CM Fun x3 + 14CM Fun x1

ספק כח: Corsair CMPSU-750TX 750Watt

מערכת הפעלה: Windows XP SP3 32Bit

ברצוני להזכיר את מטרת האוברקלוקינג שלי, אני מעוניין להגיע לתדר המקסימלי, היציב ביותר! מבחינתי היציבות היא הדבר החשוב ביותר בעיקר בעומס.

אז ככה, התחלתי לעלות את ה-FSB, הגעתי לתדר של 3.4Mhz,

את הזכרונות שיניתי ל-1:1 במתח של 2.1, העלתי את ה-vCore ל-1.2, כמובן שסגרתי את ה-EIST ולא הייתה לי שום ירידה בתדר בזמן מנוחה.

עשיתי בדיקת יציבות בתוכנה S&M והכל היה בסדר. אך לאחר מכן, מדי פעם המחשב היה נתקע לשנייה ועושה לעצמו ריסט לבד ועולה בחזרה.

ניסיתי לעשות בדיקה גם עם OCCT אך ברגע שהמעב מגיע לטמפ' של 58-59 זה עוצר לי את הבדיקה לאחר מס' דקות בודדות. טמפ' בביוס הייתה על: 33-34.

זאת תמונה של התוצאות שקבלתי בתדר של 3.4Ghz:

cpuoc34ghz.th.jpg

לאחר מכן החלטתי להוריד את התדר ל-3.2Ghz במתח של 1.15 ומתח זכרונות על 2.0.

גם פה בדיקה ב-S&M הראתה ליעל יציבות, אך ב-OCCT נתקלתי באותה הבעיה בדיוק.

טמפ' בביוס הייתה על: 33-34.

תמונה של התוצאות שקבלתי בתדר 3.2Ghz:

cpuoc32ghz.th.jpg

כרגע אני עומד על 3.2 שנראה כיציב, אך ב-OCCT אני מקבל שגיאה כמו שכתבתי,

בעיה נוספת ששמתי לב אליה היא שפתאום ה-Firefox מדווח לי על קריסה וזורק אותי החוצה.

כעיקרון אני מעוניין להמשיך למתוח את התדר ולהגיע לתוצאה יציבה מקסימלית, 3.5, 3.6 נראה לי תוצאה יפה מאוד.

אני מתנצל שזה יצא כ"כ ארוך ואם כתבתי יותר מדי אך היה חשוב לי להבהיר את כל התמונה ולספק כמה שיותר מידע בכדי שתוכלו לעזור ביתר קלות.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהצביע על דברים שבצעתי כראוי או להיפך.

תודה לכם, גל.

פורסם

מתח 1.2V למעבד זה נחמד אבל ממש לא ייקח אותך רחוק, אני ושב שהגיע הזמן להוסיף.

תתן טיפה יותר מתח, נניח 1.275V ותגביר טיפה את התדר, כך בהתאם.

את מתח הזכרונות אני לא רואה סיבה לשנות כל עוד הם נמצאים בDOWNCLOCK או ממש קרוב לתדר המקורי שלהם.

לי למשל היה E7300 שלא יכל לעשות 3.4GHZ במתח סטוק :) הוא היה צריך סביב ה1.289V

פורסם
  • מחבר

מתח 1.2V למעבד זה נחמד אבל ממש לא ייקח אותך רחוק, אני ושב שהגיע הזמן להוסיף.

תתן טיפה יותר מתח, נניח 1.275V ותגביר טיפה את התדר, כך בהתאם.

את מתח הזכרונות אני לא רואה סיבה לשנות כל עוד הם נמצאים בDOWNCLOCK או ממש קרוב לתדר המקורי שלהם.

לי למשל היה E7300 שלא יכל לעשות 3.4GHZ במתח סטוק :) הוא היה צריך סביב ה1.289V

זה ה-E7300 שהיה לך :)

אותו אחד בדיוק חח

כרגע אני מנסה להתייצב על 3.6Ghz ואני עומד על מתח של 1.2625.

העלתי את מתח הזכרונות כדי שלא יגבילו אותי, אך בנסיונות ההתיצבות אני אתחיל להוריד להם את המתח לאט לאט.

מצד שני העלתי מעט את מתח ה-FSB ב-0.5+ ואת מתח הגשר הצפוני ב-0.1+ על מנת לייצב מעט את המערכת.

אני עומד על טמפרטורה של 34-37 מעלות במנוחה.

אני יעלה תמונות בהמשך.

פורסם

לגבי הOCCT..יש לך מדריך בסטיקי..תעלה את הטמפ' הMAX שמוגדרת בתוכנה..ותראה לאן מגיע המעבד..

פורסם
  • מחבר

לגבי הOCCT..יש לך מדריך בסטיקי..תעלה את הטמפ' הMAX שמוגדרת בתוכנה..ותראה לאן מגיע המעבד..

קראתי את המדריך, פעלתי ככה גם לפני שקראתי ועדיין אני נתקל באותה הבעיה גם עם אני מריץ בדיקה רגילה (לא LINPACK).

כשאני מריץ לעומת זאת בדיקה ב-S&M, אני לא נתקל בשום בעיה והכל עובר חלק.

כרגע אני מנסה להתייצב על-פי הנתונים הבאים:

תדר: 3.6Ghz

זכרונות: 1:1 - 360Mhz x 2 = 720Mhz תזמונים: 5-5-5-13 במתח של 2.1,

ננסה לרדת במתח הזכרונות כמה שאפשר, לא נראה לי שתהיה בעיה.

במתחים הבאים:

vCore: 1.2625v

NB: 1.300

FSB: 1.300

מה דעתכם? זה נראה בסדר?

פורסם

איזה בעיה ? העלאת את הטמפ' הMAX ל80+-..והבדיקה עדיין נעצרת ב70+- ?

לגבי המתח לזיכרון..אין צורך לעלות אותו..תן להם כמה שמוגדר בSPEC וזהו..

כמו כן אל תתבייש לעלות עוד מתחים..אבל בדוק את הטמפ' במקביל..

פורסם

בתוכנה OCCT יש הגדרה לעצור את הבדיקה בטמפרטורה מסוימת. תגיע לזה ותקבע טמפרטורה גבוהה במיוחד כך שזה לא ימשיך להציק לך.

פורסם
  • מחבר

בתוכנה OCCT יש הגדרה לעצור את הבדיקה בטמפרטורה מסוימת. תגיע לזה ותקבע טמפרטורה גבוהה במיוחד כך שזה לא ימשיך להציק לך.

מעל 72 מעלות לא מומלץ לפי אינטל (לגבי ה-E7300), כך שאני מאמין ש-80 מעלות ב-Max CPU Temp זה מספיק.

אבל כשאני עורך בדיקת מאמץ, גם רגילה וגם LINPACK, המעבד מגיע במאמץ ל-64 מעלות והתוכנה מפסיקה ומוציאה ארור.

מצד שני ב-S&M זה לא קורה לי בכלל, יצא לי להעצר אחרי 4 שעות על ידי הודעת שגיאה של הווינדוס (No Send).

הבדיקה עברה בצורה תקינה והטמפ' לפי HWMONITOR הגיעה ל-58 מעלות במאמץ בלבד!

כרגע אני מנסה להתייצב על ה-3.6 עם מתח של 1.2750V, זכרונות עובדים על 864Mhz עם מתח של 2.0V.

שאר המתחים עובדים כברירת מחדל.

הטמפ' במנוחה לפי הביוס היא 35-36 מעלות.

אני אנסה לערוך בדיקת יציבות ארוכה במשך כל הלילה ב-S&M ונראה מה יהיו התוצאות, אני מאמין שאצליח להתייצב עם הנתונים האלו.

פורסם

אה. חשבתי שרשום Too hot. אם אתה מקבל שגיאה בבדיקה של המעבד אז כנראה שהוא לא יציב מספיק.

לפי מה שאתה אומר הטמפ' בזמן מאמץ ב-S&M יותר נמוכה מזו של OCCT. אז תשתמש ב-OCCT, שכח מ-S&M. המטרה היא למצוא יציבות למקרה ותגיע לרמת עומס גבוהה, דבר שככל הנראה S&M לא מספקת לך.

פורסם

גל לפי מה שאתה מתאר המערכת שלך לא יציבה..לא בOCCT ולא בS&M..

על כל מקרה תשתמש רק בOCCT או PRIME95..תעדכן אותנו בתוצאות..

פורסם
  • מחבר

אה. חשבתי שרשום Too hot. אם אתה מקבל שגיאה בבדיקה של המעבד אז כנראה שהוא לא יציב מספיק.

לפי מה שאתה אומר הטמפ' בזמן מאמץ ב-S&M יותר נמוכה מזו של OCCT. אז תשתמש ב-OCCT, שכח מ-S&M. המטרה היא למצוא יציבות למקרה ותגיע לרמת עומס גבוהה, דבר שככל הנראה S&M לא מספקת לך.

אני מצליח להתייצב עם העלאת מתח קטנה ל-vCore, העלתי ל-1.2875 ואני כבר לא מקבל שגיאות כאלו כמו קודם.

מצד שני, הבעיה ב-OCCT נמשכת.

אני מריץ בדיקה, כאשר בדקה הראשונה אין עומס על המעבד וכשמתחיל עומס של 100% התוכנה מוציאה לי ארור תוך 4-5 שניות!

Error Detected On Core #0

זה מה שזה רושם לי, מבחינת טמפ' אני לא רואה בעיה.

מה עוד יכול לגרום לזה? האם אני צריך להעלות מתחים גם לגשר הצפוני וכו' וזה יפתור את הבעיה?

פורסם

תעלה Vcore ל-1.3 או 1.35 ותבדוק שוב ב-OCCT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים