עבור לתוכן

חדשה בSLR בעלת מצלמה D5000

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם..

שבוע שעבר קניתי מארהב מצלמה D5000 עם עדשה 18-55 אין לי מושג איך משתמשים בה.

אשמח אם תפנו אותי למקום שיש הוראות בעיברית.

מעבר לך אשמח לטיפים לצילום לקטלוג שאני מצלמת בבית.

תאורה, עדשה , פונקציה לצלם בה ועוד...

אשמח לצרף קובץ של צילום ניסיוני להמחיש למה הכוונה.

תודה

ZAZA19

פורסם

תתחדשי

המדריך של המצלמה הוא כעקרון מוגן בזכויות יוצרים. חיפוש זריז ברשת גם מעלה חרס. את יכולה לפנות ליבואן ניקון בישראל ישירות או דרך חנויות צילום שונות ולבקש לרכוש את המדריך בנפרד. אופציה אחרת היא לבקש ממי מחברי הפורום שמחזיק D5000 ברשותו שנרכשה בארץ שישאיל לך את המדריך שלו.

קטלוג? של מה? אופנה? תכשיטים?

פורסם
  • מחבר

בגדי ילדות זה מה שאני רוצה לצלם (זה מה שאני עושה...)

אני רוצה תמונות כדי לבנות לי אתר ולהדפיס קטלוג...

תודה שוב...

ZAZA19

פורסם

תראי, עם כל הכבוד ליוזמה שלך לקנות מצלמה ולרצות לצלם בעצמך, מניסיון עבר שלי - כל עוד אין לך ניסיון בצילום בכלל, ואת מעידה שאין לך כזה

עדיף לך לפנות לצלם מקצועי, (תחפשי אפילו אחד שבתחילת דרכו ואז שניכם תרוויחו מזה) שיעשה את העבודה פה... מן הסתם יש לו ציוד הרבה יותר טוב ממצלמה טובה עם עדשת קיט

כל עוד את לא יודעת איך לצלם התוצאה תהיה בהתאם לזה, וזה רק יוריד מאיך שהבגדים שלך ייראו - יפים ככל שיהיו ומן הסתם זה יפגע בסיכוייך למכור משהו דרך האתר / קטלוג שתכיני בעקבות הצילומים.

פורסם

תראי, עם כל הכבוד ליוזמה שלך לקנות מצלמה ולרצות לצלם בעצמך, מניסיון עבר שלי - כל עוד אין לך ניסיון בצילום בכלל, ואת מעידה שאין לך כזה

עדיף לך לפנות לצלם מקצועי, תחפשי אפילו אחד שבתחילת דרכו ואז שניכם תרוויחו מזה - שיעשה את העבודה פה, מן הסתם יש לו ציוד הרבה יותר טוב ממצלמה טובה עם עדשת קיט

כל עוד את לא יודעת איך לצלם התוצאה תהיה בהתאם לזה, וזה רק יוריד מאיך שהבגדים שלך ייראו - יפים ככל שיהיו ומן הסתם זה יפגע בסיכוייך למכור משהו דרך האתר / קטלוג שתכיני בעקבות הצילומים.

מסכים בהחלט. צילומי תכשיטים וציוד קטן עוד אפשר לעשות בעצמך (והרבה עושים כך), קופסת אור פשוטה ועדשה עם יכולות מאקרו סבירות מאפשרים השגת תוצאות יפות. צילום אופנה הוא מיומנות רצינית ביותר. מלבד הידע והניסיון נדרש גם ציוד מתאים (גם בסטודיו וגם בחוץ), אפילו אם יש עדשה מתאימה עדיין צריך ציוד לשליטה באור (מבזקים, מרככים, מחזירים) שעלותו אלפי ש"ח לכל הפחות...

פורסם

דעתי היא שגם בנוגע לצילומי תכשיטים ומוצרים קטנים עדיף להשתמש במקצוען, במיוחד כשאתה מעוניין למכור דרך התמונה שתייצר, כי בסופו של דבר הניסיון עושה את העבודה בפני עצמו, ואין כמו מישהו שזה תחום ההתחמחות שלו...

למרות שבכל זאת, אם מדובר בצילומי תכשיטים עם קצת ניסיון ואוהל אור אפשר להגיע לתוצאה סבירה עד טובה בעצמך, רק שיעברו כמה שעות עד שתגיע לזה ובלי רצון מספיק חזק זה לא יקרה...

פורסם

בימינו הרבה סוחרי אינטרנט קטנים מצלמים את המוצרים בעצמם (שמדובר במוצרים קטנים), בעיקר משום שצילום מקצועי, כשמדובר במחזורי מסחר כל כך קטנים, ישחקו את הרווח הקטן. כמה שעות אימונים + כמה מאות ש"ח על אוהל אור פשוט יתנו תוצאות מספיק טובות. כמובן שנדרש כישרון בסיסי, זה משהו שאו שיש לך או שאין לך...

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות אך אף אחד לא ענה לי על השאלה...

באיזה עדשה ותאורה אצלם את בנותיי לקטלוג....??

אם הייתי רוצה ללכת לצלם מקצועי היית עושה זאת . >:(

אני בדעה שכמו שבמאי הוא לפעמים השחקן הראשי אז :hat:

גם אני רוצה לצלם בעמי כי אני יותר יותר מכולם מה אני רוצה להראות ולראות

בתמונה... ;) וזה בגדי ילדים לא תכשיטים...!!!! :)

פורסם

אם ככה, העדשה שקנית ממש לא תתאים לזה, תצטרכי עדשת פריים איכותית, הייתי הולך על ניקון 50 מ"מ 1.4 (סביר להניח שיש יותר טובות ממנה אבל היא הראשונה שעלתה לי לראש שתיתן תוצאה טובה יחסית), ותצטרכי מקור אור ראשי ( סופטבוקס בגודל 50 על 70 יעשה את העבודה ) + פלאש שיהיה בתוכו, בשביל לאזן את התמונה תצטרכי גם רפלקטור שימלא את הצללים מהצד השני, או לחלופין עוד מקור אור משני. רקע אחיד לצילומים גם דרוש לכך או שאת רוצה לצלם בגינה או במקום פתוח אחר ( שימי לב שזה יוריד את הדגש מהבגדים ויעביר אותו לרקע עצמו ולהומוגניה של הכל ביחד)...

אם את מבינה מה אמרתי עכשיו תבררי מה המחירים של כל הציוד הזה ואז תראי אם זה באמת משתלם לך להיות הבמאית של כל זה...

דבר אחד שכחת בכל ההקבלה שלך לעולם המשחק, במאי יודע איך השחקן צריך לשחק, הוא יודע לתת לו הערות מקצועיות ורלוונטיות למשחק שלו ויודע גם לכוון אותו וללהק אותו מההתחלה, לך אין מושג בצילום ואת אמרת את זה בעצמך, את רוצה ללמוד את הכל מאפס וכבר קנית ציוד שלא בהכרח יתאים לך, את צריכה לשאול את עצמך אם את באמת מוכנה להשקיע את הסכומים הדרושים בכדי לרכוש את הידע ואת הציוד בשביל להגיע לתמונה שאת רואה בראש שלך...

שיהיה בהצלחה בכל מקרה

פורסם

כעיקרון את יכולה לצלם תמונות סבירות (לצפיה באתר אינטרנט, לא לקטלוג איכותי) עם עדשת קיט על מצלמת D5000. הציוד המינימלי שאת זקוקה לו הוא:

א. חצובה סבירה (אפשר ורצוי יד שניה - 300 עד 1000 ש"ח)

ב. מבזק אחד לפחות (לא חייבים חדש, השליטה גם תהיה בעיקר במצב M, מחיר מ-500 עד 2000 ש"ח ליחידה)

ג. ציוד לשליטה באור, קופסאת אור, מחזירי אור (ניתן גם לבנות לבד, יש הרבה אתרים ברשת שעוסקים בזה, אולם רובם המוחלט באנגלית, אפשר גם לחפש ביד שניה)

ד. ציוד לסינכרון מרחוק של המבזק (כבל או אלחוטי, אפשר ורצוי לא מקורי של ניקון שהיא מהחברות היקרות בשוק בכל הנוגע לציוד נלווה).

ה. לצילום בבית - לארגן רקע אחיד מאחור. רצוי יריעת בד מאוד גדולה, אביזרי במה (props) שונים.

ו. ציוד ויכולת בסיסית למייקאפ של הדוגמנים.

הכי חשוב - ידע על בסיסי בצילום, כולל הבנה במקורות אור מלאכותיים ושליטה מתקדמת בתאורה. רצוי גם ידע בסיסי ומעלה בפוטושופ.

בהצלחה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

בבלוג של תומר http://www.thetomer.blogspot.com/

את יכולה למצוא מידע על טכניקות צילום שונות ואביזרי תאורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים