עבור לתוכן

מחשב נתקע כל הזמן... מה עושים???

Featured Replies

פורסם

קיבלתי פה מחשב לתיקון משכן שלי... התנדבתי לתקן לו אותו.

פנטיום 3 666 מגההרץ, 128 זכרון, לוח אם ASUS CUV4X, ספק כח 235 וואט ו... זהו בערך.

כל השאר פשוט ניתקנתי.

אה כרטיס מסך היה VOODOO 3 3000... ניסיתי לשים במקומו KYRO II ועוד כמה כרטיסי מסך PCI.

הבעיה שאני נכנס ל BIOS והוא נתקע אחרי כמה דקות. אני לדוגמא נמצא בדף של ה HARDWARE MONITOR עוקב אחר השינויים של הטמפרטורות והזרמים ואז הוא פשוט נתקע סתם ככה. עושים ריסט והוא לא עולה! חייב לכבות ולהדליק שוב!

עכשיו אני נמצא דווקא ב BIOS כי לפני כן הוא היה תוקע לי את WINDOWS 98 או עושה לי מסך שחור ואז הופ! אין כלום... חייב לכבות!

אז אמרתי טוב יכול להיות שה WINDOWS דפוק אז נלך על הבסיסי ביותר... ה BIOS.

כמובן ניתקתי את כל הכוננים... כרטיסים בחוץ וכו'

לוח אם לא ניסיתי להחליף כי אין לי אחד אחר!

מעבד נראה לי עובד... אני לא יודע מה קורה איתו.

זכרון החלפתי.

כרטיס מסך החלפתי

ספק שמתי אחד אחר גם חלש יחסית (אבל זה לא משנה כי לא מחוברים אליו שום כוננים נוספים)

עדכנתי BIOS

זה פחות או יותר מה שהולך פה!

בקיצור אני באמת צריך את העזרה שלכם! אני צריך פתרון לכל העסק הזה עד הערב... חייב להחזיר לו את המחשב היום.

יש מצילים?

תודה רבה!

יניב

פורסם
  • מחבר

עוד משהו נורא חשוב ששכחתי לציין זה שב BIOS

הוא מראה לי CPU VCORE

2.05V

זה לא אמור להיות 1.65?

אני בצעם יודע שזה 1.65 אבל אולי אני מתבלבל עם זרם מעבד אחר.

בקיצור יש זרם מסויים שחייב להיות 1.65 השאלה למה הוא לא מראה לי אותו ומה זה ה 2.05 הזה???

אני באמת צריך פה עזרה חבר'ה!

תודה

יניב

פורסם

תוריד את הלוח של החוברת ותבדוק אולי מישהו שיחק בגמפרים בלוח אם והגדיל את הVoltage למעבד.

ועוד משהו:

גם לי הביאו מחשב P3 666 לתיקון!

היה לו בעיות שהוא היה עושה ריסט בלתי מוסברים! גילתי ששמו לו זיכרונות של Pc100 שהמעבד עובד בבאס של 133.

פורסם
  • מחבר

הורדתי את החוברת של הלוח אם ובדקתי גמפרים... אפילו שמתי על JUMOER MODE וקבעתי אותו על 666 מגההרץ...

רגע, אולי אני יוריד אותו ל 600 מגההרץ והוא יעבוד. טוב אני יבדוק את זה.

בכל מקרה שמתי PC133 שהיו לי פעם והם בטוח 133MHZ אין לי ספק בזה.

יש עוד רעיונות חבר'ה?

אולי איזה הגדרה ב BIOS (שמתי הכל על DEFAULT)

אגב, יש גרסת BIOS חדשה על תקן BETA.

אני שואל את עצמי אם כדאי... נראה לי שאני יעשה את זה

רעיונות?

תודה!

יניב

פורסם

גרסה 1009 של הביוס מספיקה בהחלט , ולא עושה צרות .

אל תנסה את גרסת הבטא .

פורסם

לא כדאי לך להתקין גרסת סטא של ביוס... אם משהו לא עובד טוב אתה לא יכול להפעיל את המחשב כמו שצריך (לא שעכשיו אתה יכול...)

ניסית להוריד את המתח??

יכול באמת להיות שהלוח קצת נדפק...

פורסם
  • מחבר

שומעים קטע טוב?

שמתי את המאוורר של החדר שלי ממש צמוד למעבד... נכנסתי ל BIOS והמעבד לא עולה על 45 מעלות... והוא לא נתקע כבר די הרבה זמן (אני עדיין "מריץ" את ה BIOS) נראה לי שזה פשוט עובד.

אם אני יגלה שזה שוב נתקע אני אהיה מאוד מאוד מאוכזב... ממש יאכל את עצמי :-) כי כבר נגמרו לי הרעיונות.

בקשר ל BIOS תודה רבה על ההזהרות... אני מוותר על זה.

אמממ טוב זה עדיין רץ מה אני יגיד לכם.

ניתן לו חצי שעה נגיד... עד היום גג אחרי 5 דקות הוא היה נתקע.

אם יעבוד אני יתקין לו את המאוורר ההוא של ה 7000 RPM חחח שיש לי עוד מלפני כמה שנים מה FOP38 העתיק וידביק לו עוד כמה מאווררים במארז... זה יהיה מצחיק. נקפיא לו הכל שם.

אגב, שמתי גם חומר טרמי ( ARTIC SILVER ) חדש וניקיתי את כל הגיפה מהמעבד והגוף קירור לפני כן. לא עזר.

כנראה מאוורר 14 אינץ מקרר טוב יותר חחח ;D

(טוב זה עדיין עובד)

חבר'ה תודה רבה!!!

אני יעדכן אותכם!

יניב

פורסם

הספק אולי דפוק.

תוציא את כל הכרטיסים, תנתק כונני IDE מהלוח ותראה אם הוא עדיין נתקע בביוס.

אם כן יש מצבים נדירים שמאוורר דפוק גורם לסנסור להשתגע, אז נסה אחד אחר או לחבר ישירות לספק ולא ללוח שלא ימדוד את הסל"ד.

פורסם
  • מחבר

הספק אולי דפוק.

תוציא את כל הכרטיסים, תנתק כונני IDE מהלוח ותראה אם הוא עדיין נתקע בביוס.

אם כן יש מצבים נדירים שמאוורר דפוק גורם לסנסור להשתגע, אז נסה אחד אחר או לחבר ישירות לספק ולא ללוח שלא ימדוד את הסל"ד.

החלק הראשון מזמן עשיתי. לא התחלתי לעבוד אפילו עם כרטיסים. ישר העפתי כל מה שלא הייתי צריך.

בקשר ל SENDOR באמת חשבתי לנסות את זה אבל כמו שאמרתי בהודעה קודמת שמתי את המאוורר בחדר על המעבד והוא עובד כבר 30 דקות שזה אף פעם בחיים לא היה מאז שקיבלתי את המחשב הזה לתיקון.

טוב אני ירים אליו טלפון להגיד לו שאני יתקין לו את כל ה WINDOWS מההתחלה! הכל רקוב שם לא עובד כלום.

אם יעבוד אז בטוח הכל הסתדר.

תודה!

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים