עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט - עד 4,000.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מחשב לסטודנט בתקציב 4,000.

מטרות המחשב: סטודנט לכלכלה ופילוסופיה. לא נראה שאצטרך הרבה מעבר לשימושים הבסיסיים (אינטרנט, אופיס) ואולי כמה תוכנות בינוניות.

גודל המסך: לפחות 15", אשמח אפילו ל-16" אם זה לא חורג מהתקציב - הראייה שלי דפוקה ואני חייב מסך גדול. הכי חשוב לי פרופורציות באזור 3:4 ולא באזור 9:16.

משקל: מעדיף שיהיה יחסית קל (פחות מ-3 קילו), אבל אני בהחלט מוכן להתפשר על חשבון ביצועים ו/או זמן סוללה.

זמן סוללה: רצוי יותר מ-3.5 שעות, באופן כללי זמן הסוללה הוא מאפיין מועדף על ידי לעומת המשקל.

יציאות מיוחדות: מעדיף שיהיה אפשר לחבר לטלוויזיה מודרנית (אני לא יודע כמה יקר החיבור הזה, לא רוצה לשלם עליו יותר מ-200 שקלים יותר). לא מדובר על צפייה בסרטים מהמחשב בטלוויזיה, אלא על עבודה על מסמכים או גלישה.

בלוטות': זה כבר בכל מחשב, לא?

גודל מינימלי של כונן קשיח: יש לי כונן חיצוני גדול שמשמש כארכיון (סרטים וקבצים גדולים אחרים שלא בשימוש תכוף, וכו'). 160 נראה לי מספיק לשימושים שלי (תקנו אם אני טועה).

צורב DVD: מספיק לי קורא DVD, אבל אם ההבדל קטן בין צורב וקורא הוא קטן (כמה עשרות שקלים) אז אשמח לצורב.

אחריות בינלאומית: לא

העדפה לחברה כלשהי: אין. כל חברה אמינה במסגרת התקציב והשימושים טובה בעיני.

תודה רבה!

פורסם

גודל המסך: לפחות 15", אשמח אפילו ל-16" אם זה לא חורג מהתקציב - הראייה שלי דפוקה ואני חייב מסך גדול. הכי חשוב לי פרופורציות באזור 3:4 ולא באזור 9:16.

אין כזה דבר.

אתה מתכנן לקחת את המחשב איתך ללימודים?

פורסם
  • מחבר

כן, אקח אותו ללימודים.

כבר אין מסכים בפרופורציות של "פעם"? חבל.. באמת שאין לי צורך בכל הרוחב הזה, הייתי מעדיף עוד גובה.

אז מה יוכל בכל זאת להתאים לי מבלי להתחשב ב-4:3?

פורסם

מסך ברזולוציה גבוהה. למשל יש דגמים של Lenovo SL500, עם 15.4" ב-1680x1050, מה שנותן לך, מבחינת שטח עבודה, אותו גובה כמו ברוב מסכי ה4:3 שהיו פעם, בתוספת רוחב. (הסטנדרט ב-14"-15" היה 1400x1050).

פורסם
  • מחבר

תודה על הרעיון וסליחה על העיכוב בכתיבת תגובתי.

אמנם שטח העבודה ב-1680x1050 יהיה זהה+תוספת רוחב, אבל תכל'ס הטקסט עדיין יראה קטן יותר מבעבר (כי הרי גובה של 15.4 הוא לא כמו של ה-15.1 של פעם), ככה שלא מדובר בפתרון ממשי מבחינתי. הרי מה שבעייתי לי הוא בעיקר גודל התצוגה.

הסתכלתי על מחשבי סדרת SL500, אבל עכשיו שפחות משמעותי לי עניין הרזולוציה, חשבתי שאולי אני מפספס דגמים טובים אחרים.

אז מבלי לתת משקל משמעותי לעובדה שהרזולוציה המדוברת קיימת ב-SL500 (אבל מבלי להתעלם מעובדה זו לחלוטין) - איזה דגם מנצל הכי טוב את מסגרת התקציב שלי (4K) תוך מענה מיטבי (אני מבין שמעניין התצוגה כבר לא תצא בשורה משמעותית) על צרכי?

בנוסף, איך יודעים אם מדובר באחריות מלאה של 3 שנים, או בשנה ראשונה מלאה ושנתיים אחריה לא?

תודה

פורסם
  • מחבר

מקפיץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים