עבור לתוכן

שמירה על הבטרייה

Featured Replies

פורסם

שלום.

קניתי השבוע מחשב של Asus עם סוללה מסוג Li-Ion.

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאופן השימוש במחשב.

מהאשכול הנעוץ הבנתי שלניתוק הסוללה כאשר אין בה שימוש יש יתרונות וחסרונות. לצרכים שלי, רוב הזמן המחשב ליד חשמל אך הוא עובר מחדר לחדר הרבה פעמים וכל מעבר כזה דורש כיבוי של המחשב.

1. באופן כללי, האם יש נזק בכיבוי והדלקה של המחשב מספר פעמים ביום?

2. האם יש נזק בעבודה עם בטרייה כשהמחשב מחובר לחשמל והבטרייה מלאה?

3. מתי יותר כדאי לטעון את הסוללה, כאשר המחשב כבוי או דלוק והאם יש לכך משמעות במשך זמן הטעינה הדרוש

4. האם טעינת הסוללה כאשר רובה עדיין טעונה מזיקה?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

רק להוסיף. שימוש בתחנת עגינה ממושך- עדיף עם סוללה או ללא. ואם כן, האם לנתק את טעינת הסוללה (יש אופציה כזו בדל לטיטיוד)

פורסם

יש סטיקי בנושא.

פורסם
  • מחבר

הוא לא מתייחס למה ששאלתי.

פורסם

מצטערת, לא שמתי לב שכבר קראת את הסטיקי. בכל מקרה, הוא כן מתייחס לחלק מהשאלות שלך (2 ו-4) עד כמה שהבנתי אותן. לגבי 3, ברמה העקרונית ביותר עדיף לטעון כאשר המחשב מכובה שכן הוא לא מייצר חום כשהוא לא עובד וחום פוגע בסוללה. זה רלוונטי כמובן לכל מצב בו הסוללה מחוברת למחשב, לא ספציפית לטעינה. אם אין חובה שהמחשב יעבוד יותר בריא לסוללה שהוא לא יעבוד, או שהיא לא תהיה מחוברת אליו. ברמת מהירות הטעינה, עבודה על המחשב אכן עשויה להשפיע לרעה על זמני הטעינה.

Shriki, שימוש ממושך בתחנת עגינה לא שונה משימוש ממושך בחשמל. אותם הכללים המפורטים בסטיקי מתאימים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי השאלה השנייה, באשכול הנעוץ הבנתי שעדיף שלא לעבוד עם בטריה מחוברת למחשב כשהוא מחובר לחשמל בגלל החום ועדיף שלא להשאר עם בטריה מלאה לאורך זמן, התכוונתי לשאול האם בזמן שהבטריה מלאה והמחשב מחובר לחשמל, המטען ממשיך להעביר לה חשמל וכך מזיק לה או שכשהיא מלאה היא פשוט לא קורה כלום.

ומה לגבי השאלה הראשונה?

פורסם

ASUS יודע החי טוב מה טוב לבטריה שלך כי הוא יודע איך מתוחנן מחשב שלך עם בטריה שלו !

תקרא בהוראות שלהם איך לישמור על בטריה.

למשל זה מה לנובו אומר על מחשב שלי.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הייתי שמח למצוא כאלה הוראות אצל Asus ..

פורסם

כשהסוללה מגיעה ל-100% (אלא אם כן הוגדר סף טעינה נמוך יותר במחשבים בהם זה אפשרי) היא מפסיקה להטען, לכל המחשבים והסוללות יש מנגנון מניעת טעינת יתר.

פורסם
  • מחבר

תודה. ומה לגבי השאלה הראשונה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים