עבור לתוכן

פטיפון ושאלות

Featured Replies

פורסם

שלום כולם

לאחרונה קיבלתי פטיפון .מדובר בפטיפון thorens TD160 mk II , ואני כבר מת לשמוע תקליט איתו אבל מעולם לא התעסקתי עם פטיפונים.

מישהו יודע להסביר איך מפעילים ומתחזקים את הפטיפון? בנוסף,יש אולי מישהו שמכיר את הדגם ויכול לתת לי קצת מידע עליו?

פורסם

"תתיישן " :xyxthumbs:

אמור להיות פטיפון טוב מחברה טובה.

תבדוק שיש לך במגבר כניסת פטיפון כי אחרת תצטרך לחבר אותו דרך PHONO STAGE. חיבורו לכניסה רגילה לא יעבוד.

תבדוק שיש לו מחט והיא תקינה והצלחת מסתובבת בסדר ואם הכל עובד אז מובטחות לך שעות רבות של הנאה.

פורסם

תתחדש. מדובר במכשיר דיי מוצלח ומאוד מבוקש בשוק המשומשים.

במידה והוא במצב טוב, אז זכית.

מבחינת תיחזוק, פטיפון בבסיסו מורכב מכמה חלקים:

- ספק כח

- מנוע + רצוע/חגורה/הנעה ישירה בשביל לסובב את הפלטה (במהירות כמה שיותר יציבה)

- זרוע

- ראש

- מחט

זה כל מה שיש בפטיפון (בבסיס, דגמים מסוימים לעיתים קצת שונים). הדברים היחידים שאנשים מחליפים הם שלושת האחרונים. הדברים היחידים שמחליפים אנשים שלא רוצים להתעסק הרבה הם השניים האחרונים. הדבר היחיד שנשחק בצורה משמעותית עם השימוש הוא המחט. כיוון שאני מניח שאין לך הרבה ניסיון עם פטיפונים, אז במידה ותחליט להשתמש בפטיפון יותר מאשר פעם בכמה שבועות משיעמום, כדאי יהיה לבקש מחבר/מישהו שמתעסק בתחום האם יש צורך להחליף את המחט.

עכשיו עוברים לחיבור. אם תסתכל על גרף של עוצמה מול תדר של פטיפון תראה שיש עלייה של עוצמת האות עם התדר. לכן, בכדי לקבל סאונד כמו שהוא אמור להישמע צריך לתקן את זה. המכשיר שעושה את זה הוא קדם מגבר לפטיפון. מכשירים כאלה במשומשים מתחילים ממאות בודדות של שקלים. אפשר גם לבנות לבד מהחל בכמה עשרות שקלים ועד מחירים מטורפים (אפשר גם להריץ את זה עם סוללות :)). מגברים מסוימים (בעיקר מכשירי וינטאג') שיש להם כניסות מתאימות שנקראות phono.

אני מקווה שזה נותן לך הסבר בסיסי על העניין.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הכל נראה לי תקין, אבל שכחתי לציין שאין לי ספק כוח עדיין (אבד עם השנים). חיפשתי כמה וולט הפטיפון צריך בשביל הספק כוח , וכתוב שם מינימום 16 וולט. מה זה אומר בדיוק? בכל מקרה הזמנתי ספק כוח של 16 וולט

איפה יש מקומות שבהם מתעסקים עם פטיפונים?

לגבי הקדם מגבר- יש לי קדם מגבר שיש לו כניסת PHONO .

תודה רבה על המענה המהיר

פורסם

אני מבין שלמכשיר הזה יש ספק כח חיצוני? (אני לא מכיר את הדגם הזה טוב במיוחד).

יש לא מעט מקומות שמתעסקים, זה תלוי מה בדיוק אתה צריך. באיזור המרכז יש את רדיו-הכוכב שאני מניח שיודעים דבר או שניים בנוגע לפטיפונים.יש את אדר סוכניות שיש להם חלקי חילוף בסיסיים (מחטים לדוגמא), יש את פיוז, ואני בטוח שיש עוד לא מעט מקומות. אני אישית לא מתעסק עם פטיפונים, לכן לא מכיר את כולם.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

כן ,יש לו ספק כוח חיצוני.

רק רציתי לדעת באופן כללי על מקומות ותירונים וכו'.. קודם נפעיל את הדבר הזה ואז נראה מה הולך

מה לגבי העניין עם מינימום 16 וולט?

פורסם

לצערי אני לא יודע להגיד לך, לא ידוע לי מה דרישות הספק שלו. אני מציע להיכנס לגוגל ולהריץ חיפוש.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים