עבור לתוכן

החלפת מוספטים בלוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח ECS Elitegroup K7SOM+ אם מעבד Duron 1200 מולחם אל תוך הלוח

5 מתוך 6 הקבלים של המתח של המעבד מנופחים ו 2 המוספטים שרופים והפלסטיק שלהם מתפרק

יש לי כמה קבלים ומוספטים תקינים שייתכן שיתאימו ללוח הזה

בתוך עמוד הנתונים של המוספט שאני רוצה לשים איזה נתונים חשובים חוץ מהזרם ומפת חיבורים ?

יש לי מוספטים מלוח שרוף אחר (נדפק בו משהוא אחר) שמתאים למעבדים אם אותו מתח ויותר הספק. אבל הם לזרם קטן יותר. הם יתאימו ללוח הזה ?

מה הסיכוי שהמעבד שיש בלוח הזה תקין ? (לא ניתן להחליף את המעבד הוא מולחם בלוח)

פורסם

מצטער על הבורות

אבל מה זה המוספטים ????

פורסם

תריץ בגוגל MOSFET.

לפותח הדיון:

- אם 5 קבלים ו-2 מוספטים הלכו אז כנראה שמשהו שם לא בסדר בכלל, כי כל כך הרבה רכיבים שהולכים במכה זה לא משהו נפוץ במיוחד.

- לא הבנתי איך יש לך מוספטים עם אותו מתח, יותר הספק, ופחות זרם? אם יש פחות זרם יש פחות הספק. אולי לא הבנתי לגמרי על מה אתה מדבר?

- בעיקרון אם שמו שם מוספטים עם זרם כלשהו אז יש לזה סיבה. או כי יש שם איזה קבל גדול שצריך להיטען, או כי תחת האילוצים של המעגל שיש שם אותו המוספט נותן את הזרם/התנגדות Ron שמתאימה לשימוש, או כל סיבה אחרת (אולי פשוט כי הוא היה מאוד זול ביחס לחלופות). באופן כללי לא מומלץ לשים מוספטים חלשים יותר, כי מראש היצרנים (בייחוד הקמצנים, אבל לא רק) שמים את המינימום הנדרש.

- העלות של המעבד והלוח האלה היא אפסית. אתה יכול למצוא במשומשים דברים חזקים הרבה יותר בגרושים פשוט, אז כנראה שזה לא שווה את הזמן שלך לתקן. אם בכל זאת בא לך לכיף, ואין לדברים הללו הרבה ערך מבחינתך אתה יכול פשוט לנסות עם הרכיבים שיש לך, תוודא כמו שאמרת שאתה מחבר את הממופטים עם הכיוונים הנכונים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

הניחוש שלי למה שקרה בלוח הזה

קבלים באיכות נמוכה אם אורך חיים קצר

קבל אחד נדפק

העומס עובר לאחרים

עוד קבלים נדפקים בעומס הגדול יותר

אחד מהקבלים מקצר

נשרפו המוספטים

יותר הספק ופחות זרם

יש לי מוספטים מלוח אחר (גם הוא של 2 מוספטים) של AMD socket 462

הלוח הזה תומך במעבדים של אותו מתח ויותר הספק מהלוח שאני רוצה לתקן

המוספטים שלו הם לזרם קטן יותר

כלומר יתכן שבלוח של ECS הם שמו מוספטים שמתוכננים למעבד הרבה יותר חזק (שהלוח בגרסאת הסוקט כן תומך בו אבל כאן זה מעבד מולחם)

פורסם

לא משנה מה הלוח תומך, אף אחד לא מבטיח שזה מוספט שמיועד בדיוק לאותו השימוש שבלוח ההוא יש צריכה גדולה יותר.

בכל אופן, מוספטים חלשים יותר לא מומלצים, אבל אם בא לך בשביל הכיף לנסות, תנסה :)

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

אז אני ישים מוספים לאותו זרם כמו המקוריים

מה עוד אני אמור לבדוק ?

פורסם

הכי טוב יהיה אם תשים אותם המוספטים כמו במקור בדיוק. ככה לא תצטרך לבדוק יותר מדיי דברים. לצערי הנושא של FET הוא משהו שאני לא מבין בו יותר מדיי, לכן ייתכן שיהיו נתונים שאני אשכח לציין. מעבר לזה שבלי לדעתי מה בדיוק ה-FET הזה צריך לעשות שם קשה לדעת מדוע בחרו דווקא בו.

Anatoli.

פורסם

איכשהו, אני לא נותן הרבה סיכויים למה שאתה עושה (סביר להניח שנשרפו עוד כמה רכיבים בלוח שלא ניתן להבחין בהם חיצונית) אבל רק בשביל ידע כללי, הנתונים החשובים בהשוואות בין Mosfetים הם:

כמובן, N channel/P Channel

הזרם - זרם מקסימלי בטמפרטורה של 25 מעלות, מסומן כId

המתח, מתח מקסימלי בין דריין לסורס, מסומן כ Vds

ההתנגדות בין דריין לסורס במצב פעולה, בד"כ חלקי אומים, ולעיתים מסומנת במילי אומים (Rds(on

כל הנתונים האלו בתחליף חייבים להיות זהים או גדולים מהמקור, מלבד ההתנגדות שצריכה להיות זהה או קטנה מהמקור.

פורסם

בלוח אם , מה שהכי חשוב זה התנגדות ה Rds ON (כמה שיותר נמוכה יותר טוב) .

כמובן שההספק,זרם ומתח מקסימאלי צריכים להיות לפחות כמו המקור.גם קיבול השער צריך להיות נמוך לפחות כמו המקור .

בכל מקרה , שימוש בטרנזיסטורים שונים מהמקור יכול לגרום לבעיות , כי ישנם מעגלים (פילטרים ,סנאברים) שונים מסביב שבנויים לעבוד עם הטרנזיסטור המקורי

בכל מקרה , גם אם יש לך את המוספטים המקוריים , יהיה לך מאוד קשה להלחים אותם ללוח אם בצורה טובה .הקירור של המוספטים מתבצע דרך הבסיס , שמחובר לקו נחושת עבה בלוח עצמו .מאוד קשה להלחים מתחת למוספט ,ככה שתושג רמת קירור טובה כמו במקור .

פורסם
  • מחבר

זה מוספטים קטנים כאלה של 6*7 ממ

אם אני

יוצר ציפוי בדיל אל הצד האחורי שלו ואל השטח המתאים בלוח

תוך כדיי שאני מחזיק את המוספט חם אם המלחמם מצמיד אותו ללוח

מלחים בנוסף את החלק הבולט של הראש שלו

זה יתן מגע תרמי מספיק טוב ?

זה לא יותר מדיי חימום למוספט אם המלחם ?

פורסם

אל תחמם את מופסים עם מלחם הם יכולים להישרף

וגם בדיל לא מחזיק הכי טוב בעולם אלומנים, בד"כ יש חור לבורג ואום לתפוס את לוח הקירור

פורסם

מה שאתה מדבר עליו זה TO-220 כנראה.

אם הבנתי נכון מה שהוא מדבר עליו הוא מוספטים עם 4 רגליים (ולא 3 כמו ב-TO-220 שבהם הגוף מקוצר כבר בפנים לאחד מהקצוות של הערוץ תלוי אם PMOS או NMOS). כמו כן, הם קטנים הרבה יותר והגוף שלהם צמוד ל-PCB ולא מיועד להברגה לגוף קירור. אני לא זוכר כבר את השם של החבילה הזו, אבל יש מצב שזה ה-TO263 (ושוב, אני כבר לא זוכר).

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מה שיש לי נראים מבחוץ כמו אלה

vrm.jpg

פורסם

נראה כמו TO263.

Anatoli.

פורסם

אם כבר אז מלחם רגיל זה רעיון רע. עדיף בלוואר או מלחם גז .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים