עבור לתוכן

שאלה לגבי יציאת hdmi של רסיבר שרכשתי היום

Featured Replies

פורסם

קניתי רסיבר שמסתבר שלא מעביר סאונד דרך הכניסת hdmi ואני צריך לחבר אותו עם כבלים נוספים בשיטה הקלאסית..

מה שרציתי מהתחלה זה להעביר תמונה+אודיו דרך הhdmi כפי שמקובל , מעבר לעניין החיבורים רציתי לדעת האם יש הבדלי סאונד בין audio שעובר דרך הhdmi לאודיו שעובר דרך כבלים רגילים , לרסיבר יש digital surround 96/24

ו dolby digital pro logic 2

אבל הסאונד לא עובר בכבל hdmi...רק תמונה

מה אתם אומרים על זה ?

פורסם

איזה חברה ואיזה דגם הרסיבר הזה? אולי הוא אמור לפעול כממתג וידאו בלבד ולא תומך בפורמטי האודיו החדשים? צריך לבדוק.

פורסם
  • מחבר

harmon kardon

avr 134

סידרתי את העניין בסוף עם כבל אופטי מהמחשב לרסיבר..שומעים טוב , אבל מעניין אותי יש כאילו איכות שמע hd יש דבר כזה ?

פורסם

אבל מעניין אותי יש כאילו איכות שמע hd יש דבר כזה ?

יש HD-DTS, זה תקן של DTS באיכות גבוהה יותר, אולי יש גם עוד כל מיני פורמטים כאלה שקשורים לסאונד איכותי יותר על רוחב הפס של הHD.

פורסם

יש לא רק DTS HD יש גם דולבי דיגיטל HD לכל אחד שמות שונים. בכל מקרה איכות אודיו HD תתקבל רק בעזרת כבל HDMI ומגבר התומך בכך, כבל אופטי/קואקסיאלי לא מסוגל להעביר סטרימים כאלה.

פורסם

אני לא מאמין שיש איכות סאונד שכבל אופטי לא מעביר.

יש לך איזה קישור שיראה על מה אתה מדבר?

פורסם

האמת היא שטכנית Gimel צודק. אין שום מגבלה של הכבל להעביר יותר מידע. הבעיה היא בדר"כ של ציוד הקצה. כי בסופו של יום, הכרטיס מבצע עיבוד כלשהו, ואז שולח למודול שפשוט מעביר סיגנל חשמלי לאופטי. כרטיסים מסוימים (כמו האחרונים של Auzentech) כן מסוגלים לעמוד בקצב (והם מאפשרים עד 25mbps), אבל זה לא עוזר הרבה אם המכשיר שבצד השני לא מאפשר לקבל את הפורמטים הללו בחיבור אופטי :)

ובנימה יותר אופטימית, אני בספק לכמה יש את הציוד, וחשוב לא פחות, את האוזן. בכדי ש-DTS סטנדרטי יגביל להם את הביצועים. אני רואה כמעט את כל הסרטים עם DD או DTS סטנדרטי, ונהנה מכל רגע.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים