עבור לתוכן

צריך עזרה בקירור המחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז Foxconn TLA-397

http://www.foxconnchannel.com/Product/Chassis/detail_overview.aspx?ID=en-us0000013

לאחרונה גיליתי שהמאוורר האחורי לא פועל (כשדחפתי עם היד הוא התחיל די חלש) והחלפתי אותו,

בהמלצת האתר פה גם בדקתי טמפרטורות בעזרת speedFan וקיבלתי טמפ' מאוד גבוהות שנושקות ל70 מעלות גם בליבה גם בGPU וגם ב-TEMP2

כרגע (ובשלושת השנים האחרונות) המארז פועל עם מאוורר אחורי, קירור למעבד zalman7000 וזהו, כך שברור לי שאצטרך להוסיף עוד.

רק נתקלתי בעוד מספר דברים מוזרים:

בדופן המתפרקת של המארז מחוברת מעין כוס מול המעבד "כדי לעזור לקירור שלו" (מצורפת תמונה), רק שהכוס הזו עומדת מול המאוורר האחורי וחוסמת את האויר שלו לגמרי. ושאלתי הראשונה היא אם לא עדיף להוריד את זה כדי לאפשר זרימת אויר במארז?

התוכנה הנ"ל מנטרת גם את המתח, כאשר על מתח של 12V+ הערכים נעים סביב 0.9-4V בלבד, בעוד 12V- יציב על 17V, שאר המתחים נראים יציבים סביב הערך שהם אמורים להיות, יש לכם רעיון מה גורם לזה?

המאוורר החדש שהכנסתי הוא noctua b9 שאמור להסתובב ב 1600RPM והתוכנה מתעקשת על 1800.

ניקיתי את המאוורר הישן וניסיתי לחבר אותו במקום הכוס המדוברת, אבל הוא לא מצליח להסתובב כשאני מחבר אותו למתח רגיל אלא רק לחיבור sys_fan, החדש מצליח בשני החיבורים.

למישהו יש רעיון מה גורם לכל התופעות המוזרות האלה??

בקשר לסידור מחדש של מאווררים

המארז ככלל מתוכנן למאוורר 92 מ"מ אחורי ו-80 מ"מ קדמי. אין לי יכולת לפרק את כל רכיבי המחשב ע"מ לקדוח במארז חורים חדשים, כך שאני יכול לעבוד בעיקר עם הדופן המתפרקת. כרגע אין לי מאוורר 80 אז ביצעתי מספר נסיונות עם מה שיש.

כאמור ניסיתי להתקין מאוורר במקום הכוס שהיתה, והצלחתי להפעיל את שניהם (הישן על הSYS והאחורי במתח רגיל), המחשב בתגובה עבר את 70 המעלות בכל שלושת הפרמטרים הבעייתיים. בשלב זה שני המאווררים הכניסו אויר מול המעבד.

אח"כ ראיתי שבשרטוטים שלכם האחורי אמור להוציא אוויר, אז הפכתי אותו, וביטלתי את המאוורר הישן (הפסקתי להתעסק איתו בשלב זה), הפרמטרים של המחשב בשלב זה עלו אפילו יותר והגיעו אף ל80 מעלות.

כרגע המארז פתוח עם מאוורר חיצוני פועל עליו. הטמפ' הן:

GPU-57; TEMP2-60; CORE-52

אני צריך רעיונות איך לקרר את מפלצת החום הזו (שאגב לא מתאמצת כמעט אף פעם), פרט למאוורר קדמי כמובן מעוד יכול לעזור?

צר לי על סיפורי הקשה והארוך ואשמח לעזרה גם בכל אחד מחלקיו בנפרד.

תודה רבה.

מצורפת תמונה של הכוס המדוברת.

[attachment deleted by admin]

פורסם

פותח התרד אנחנו מדברים על המפרט בצד כן ?

טמפ' למעבד בדוק עם HWMONITOR..שכן היא אמינה יותר מSPEEDFAN..מתחים אף פעם לא מודדים עם תוכנה..ולכן אין ליחס חשיבות שכן הקריאה שגויה בטוח..את "התעלה" תפרק היא סתם גורעת מהסירקולציה..

ורוב הסיכוים שהמאוורר הישן לא תקין..נקה אבק ושמן לו את הציר..

כמו כן לגבי הסטייה בRPM..בדוק עם עוד תוכנות..ובגדול היצרנים השונים מצהירים על סטייה של 10 אחוז+-..ככה שזה תקין בכל מקרה..

לגבי הסירקלוציה..לאחר הסרה של התעלה..

מאוורר קידמי > מכניס אוויר

מאוורר אחורי > מוציא אוויר

מאוורר דלת > מכניס אוויר

כמו כן נקה אבק מהקירור של המעבד ובדוק שהוא עובד על RPM נכון..ולא נמוך מדי..

פורסם
  • מחבר

אהלן.

תודה על התשובה,

מדובר אכן על המפרט בצד.

הטמפרטורות זהות בכמה תוכנות, צירפתי צילום מסך (לפני הצילום סגרתי את המארז אז הטמפרטורות קצת יותר גבוהות ממה שהן בלי הסגירה)

חשבתי שאולי בגלל המתח הגבוה ב-12V המאווררים מסתובבים מהר מדי (הזלמן על 2600 והחדש על 1800 שניהם כ200 מעל הנתון) בכל מקרה אני מניח שזה אמור רק להוסיף, השאלה אם יכול להיות בעיה עם הספק? (אני לא מחזיק ממנו יותר מדי)

בכל מקרה תודה, אני אתקין מאווררים חדשים ואנקה, ובתקווה שלא אצטרך לחזור עם הבעיה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם המערכת לא קורס במאמץ וכו..אז לא צריכה להיות שום בעיה בספק..

כמו כן אתה יכול גם לרענן משחה טרמית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים