עבור לתוכן

קונה מצלמה חדש SLR מתלבט בין שלושה דגמים

Featured Replies

פורסם

מתלבט בין ה- 450D, 1000D ו-500D לצילום חובבני. השאלה שלי היא האם אני יכול להסתפק ב-1000D או שאני צריך יותר. השימושים שלי הם צילומים כלליים.

פורסם

בהבדל המחיר בנוכחי בין ה-1000D ל-450D, ה-450D עדיפה ונותנת ויתר גמישות למשתמש המיומן יותר (בהנחה שאתה מעוניין להתפתח כצלם בעתיד). אבל האם אתה סגור רק על קאנון?

תמלא את השאלון הרלוונטי, הוא יעזור לחברי הפורום האחרים לכוון אותך.

פורסם
  • מחבר

לא חייב קאנון, הבנתי שהם הכי טובים

פורסם

קאנון הכי טובים? אל תגיד את זה בקול ליד פורום של חובבי ניקון לדוגמא...

ה-450D נותנת תמורה מאוד טובה בקטגורית המחיר שלה. לציין שאני אישית לא סובל את הארגונומיקה שלהם וכמו כן מצלמות הפתיחה שלהן מאוד "פלסטיקיות".

אולי יהרגו אותי על זה, אבל נכון לעכשיו לניקון אין הרבה להציע בקטגוריה עד 3000-3500, ה-D60 מיושנת ולא נותנת ערך מוסף, ה-D3000 לא מחדשת מספיק וחובבנית מדי. הניקון הבסיסיות גם הן לא בנויות לתלפיות, אבל יותר חסונות מהקאנון המקבילות לפי דעתי וגם נהנות מארגונומיקה עדיפה (שוב פעם, עניין של טעם).

גם לסוני יש כמה הצעות מעניינות, עם תצוגה חיה מאוד אפקטיבית ומייצב מובנה, איכות תמונה לא רעה ומנגנון AF מהיר למדי. אישית אני חושב שהמצלמות שלהם מאוד מצועצעות ומכוונות מאוד נמוך מבחינת התכונות שלהן כ-SLR (ה-VF לדוגמא מ-ז-ע-ז-ע). בכל מקרה, בארץ המבחר עלוב והתמחור גרוע (סוני או לא סוני) מה שהופך אותן לפחות רלוונטיות. עדשות הקיט הבסיסיות של סוני נותנות קצת יותר טווח (18-70 לעומת 18-55) אבל לא מבריקות כלל מבחינה אופטית.

לפנטקס יש את ה-Km המתומחרת היטב (2500 כולל עדשת קיט). התמורה לא רעה וכמו הסוני היא כוללת מייצב מובנה. עדשת הקיט של פנטקס נחשבת לטובה מבין המתחרות, אם כי אני לא יודע להגיד את זה על העדשה שבאה עם ה-Km (האופטיקה אמורה להיות זהה, אבל חסרים כמה זוטות כמו סרגל טווחים). איכות הבנייה ככל הנראה עדיפה על הקאנון. פנטקס הוציאו כעת את ה-Kx שעדיפה על ה-Km מכמעט כל הבחינות ומציעה תכונות מעניינות רבות ושיפור בתחומים חשובים כמו איכות ומהירות AF, היא עדיין לא בארץ והמחיר צפוי להיות סביב 3500.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים