עבור לתוכן

בקשת עזרה בבחירת מחשב נייד לסטודנט למדעי המחשב ב- 4000 ש"ח...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וחג סוכות שמח!

בקרוב אתחיל ללמוד מדעי המחשב בטכניון. אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שיהיה טוב לתכנות גם מבחינת החומרה (מתאים לקומפילציה והרצה) ובעיקר- שיהיה נוח לתכנת איתו (מסך, מקלדת, מקשים, עכבר).

בנוסף, אם אתם יודעים משהו על קבלת אחריות או ביטוח מגניבות, זה עניין חשוב, מכיוון שאני חושש מגניבות במעונות של הטכניון...

באופן כללי, המפרט נובע בעיקר מצרכי התכנות:

אני חושב שאני צריך מסך של 14-15", וחשוב שלא יהיו השתקפויות

משקל הוא לא עניין קריטי, אבל סוללה ארוכה כן, בשביל הנסיעות הבייתה.

אני מניח שצריך מעבד חזק שיוכל להתמודד עם קומפילציה וכן זכרון RAM גדול.

רשת אלחוטית היא דבר חשוב

כמובן שכרטיס מסך פחות

צריך חיבורי USB רבים (לפחות 3) ויהיה נחמד מאוד גם יציאת HDMI בשביל הכיף...

התקציב שלי הוא בסביבות 4000 ש"ח.

אין לי נסיון תכנות על מחשב נייד ולכן אני לא יודע כל כך מה חשוב. כל המפרט שתיארתי למעלה הוא מהשהערות שלי בלבד.

אם יש מישהו עם נסיון של תכנות על נייד או עם ידע בנושא (אולי אפילו סטודנט בטכניון או סטודנט לשעבר) שיכול לעזור לי עם בחירת המפרט-

זה יהיה מבורך.

האם באמת יש צורך במסך גדול? האם בכלל תכנות עם המקלדת של הנייד הוא דבר מתקבל על הדעת לאורך זמן, או שחובה לחבר מקלדת חיצונית?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

מעקב.

(בגלל שאתה חדש- קודם כל ברוך הבא, דבר שני, מעקב משמעו שאני מתעניין בנושא ומחכה לראות התפתחויות. ;))

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת בהתאם לחוקי הפורום

אם משקל אינו שיקול בעדיפות גבוהה ה-E5400 של דל תהיה בחירה טובה. האיכות טובה מהסטנדרט, המסך מאט, יש מעבד טוב, תמיכה בתחנת עגינה, חיי סוללה טובים מהממוצע ומקלדת טובה (לדעתי האישית).

החסרונות הם אחריות לשנה בלבד בתקציב שלך (הרחבה לשלוש תחרוג מהתקציב) ואין יציאת HDMI.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400-p86.htm

אופציה אחרת היא ה-SL500 ב-15.4" של לנובו. גם המחשב הזה מגיע עם מסך מאט ובתקציב שלך ניתן להשיגו עם רזולוציה גבוהה, שילוב שקשה מאד למצוא במחיר. האיכות טובה מהממוצע וכך גם המקלדת. יש גם יציאת HDMI. גם כאן החסרון הוא אחריות לשנה אולם עם חלק מהקונפיגורציות (הזולות יותר לפחות) תוכל לדחוף גם אחריות מורחבת בלי חריגה יותר מידי גדולה.

פורסם

כמו כן, משום שציינת את עניין הגניבות, שים לב למחשבים של טושיבה שנותנים ביטוח לשנה נגד גניבה (וגם נזק) ללא תוספת תשלום.

פורסם

^^^לפי דעתי זו ממש לא צריכה להיות סיבה לבחירה של מחשב נייד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה!

:D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים