עבור לתוכן

איך לפנטקס אין עדשת 50/1.8 אוטומטית?

Featured Replies

פורסם

לקנון וניקון יש עדשות 50/1.8 במחירים מצחיקים, אבל לפנטקס אין אף עדשה כזאת.

מה שמייחד את פנטקס זה התמורה המעולה למחיר, ומפתיע אותי שאין לה אחת כזאת, הכי קרוב שאפשר להגיע זה 50/1.7 ידני, שזה ממש לא אותו דבר.

אז אמנם אפשר לטעון שה50/1.7 יותר חדה ואיכותית, אבל עזבו חדה, אני מחפש פוקוס אוטומטי.

באמת אין אף עדשה כזאת או שיש ולא ראיתי?

פורסם
  • מחבר

אתה צריך משקפיים...!

זה ברור שלפנטקס יש עדשות כאלו וגם טובות יותר, מה שאני מחפש זאת עדשה באותו מחיר!

הקנון עולה 100$ כחדשה, ואמרתי שבמחיר הזה הכי קרוב למצוא בפנטקס זה A/M 50/1.7

פורסם

איזה דרישה מטופשת.

לא לכל החברות יש אותן עדשות בדיוק באותו מחיר.

אז מה אם לקנון יש עדשה X במחיר Y ?

כל הכבוד לקנון. מה זה קשור לחברות אחרות?

לפנטקס יש גוף K-7 שעולה X דולר.

למה לקנון אין גוף כזה באותו מחיר ??

פורסם
  • מחבר

בד"כ לקנון וניקון יש ציוד שווה באיכות או לפחות בסוג שמתומחר באותו מחיר, ותמיד פנטקס זולים יותר.

(אני לא מדבר על פנטקס ספציפית, גם יצרניות צד ג', ובמקרה הזה שמייצרות לפנטקס לפנטקס)

אפשר לראות את זה בעדשות,פלאשים, ואפילו גופים.

מה שאני לא מבין זה למה חברה כמו פנטקס שמתאפיינת בתמורה למחיר, או אפילו כל החברות השונות (סיגמא טמרון ושות') לא יוצרות עדשת 50/1.8 למתחילים.

העדשה הזאת נורא פופלארית בקרב צלמי DSLR מתחילים, אני לא מחפש DA STAR או איטומים לשואה גרעינית, אני מחפש פוקוס אוטומטי, צמצם גדול, ואיכות מספקת (למחיר)

פורסם

מה שאני לא מבין זה למה חברה כמו פנטקס שמתאפיינת בתמורה למחיר, או אפילו כל החברות השונות (סיגמא טמרון ושות') לא יוצרות עדשת 50/1.8 למתחילים.

כי היא לא צריכה, כבר יש לה עדשת 50mm עם צמצם פתוח במחיר עממי, הנה היא:

http://www.pentaximaging.com/camera-lenses/smc_PENTAX_FA_50mm_F1.4/

אז היא עולה באיזור ה-250 דולר לעומת הקנון 50mm 1.8 שעולה 100 דולר, אז מה? היא גם טובה יותר! היא 1.4 לעומת 1.8 ועדיין זולה מאוד.

הקנון 50mm 1.4 עולה 350 דולר, 100 דולר יותר מהפנטקס.

עכשיו זה יותר מסתדר לך?

פורסם
  • מחבר

איך זה בB&H ואמזון היא עולה 350$?

פורסם

לשאול שאלות דביליות זה סוג של דרך קבע אצלך?

המחיר של מוצר X בחנות Y הוא Z כי זה המחיר ש-Y החליטה שהיא רוצה לקבוע עבור מוצר X.

למה הטלוויזיה הזאת:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=728162

עולה 5,990 ש"ח בחנות בשם lcdeal, עולה 7,990 ש"ח בחנות בשם home-cinema, ועולה 10,123 ש"ח (!) בחנות בשם skypc.....

נו, איך זה?

פורסם
  • מחבר

מה שאני מנסה להגיד זה שאם בשתי החנויות הגדולות האלו זה אותו המחיר, כנראה שזה המחיר שבה מתומחרת העדשה.

ואני לא יודע מה איתך, אבל לא הייתי קונה עדשה ב100$ מחנות תמוהה באנערף.

וד.א

250$ זה לא 100$

וזה שהיא 1.4 לא אומר בהכרח שהיא טובה יותר (לא מכיר את הפנטקס, אבל יכול להיות שהיא לא שמישה עד 2 לדוגמא)

פורסם

השאלה צריכה להיות למה לפנטקס אין עדשה במחיר עממי בטווח 30-35 מ"מ שהוא הטווח הנורמלי במצלמות קרופ. יש לפנטקס את ה-31/1.8 היוצאת מין הכלל, אבל באיזה מחיר. הייתי שמח לראות משהו בסגנון ה-35/1.8DX של ניקון (לציין שיש גם את ה-35/2.8 מאקרו, שגם היא מעולה אבל ממש לא זולה וגם איטית יחסית).

אבל כמובן שצריך להביא בחשבון שפנטקס (הויה למעשה), בסופו יצרן קטן יחסית עם היצע מצומצם יחסית של עדשות. הם לדוגמא חתכו מההיצע שלהם את העדשות מעל 300 מ"מ ואין טלה מהירות (לדוגמא 135/2 או 200/2, או אפילו 85/1.4 שלפנטקס הייתה ממנה גרסה מעולה אולם יצורה הופסק). עדיין היצע עדשות הפריים שלהם מרשים ואיכותי (ומיוצב כולו).

לסיכום - זה מה יש, רוצה 50 מ"מ מהירה וזולה על פנטקס? תוותר על ה-AF...

פורסם

מה שאני מנסה להגיד זה שאם בשתי החנויות הגדולות האלו זה אותו המחיר, כנראה שזה המחיר שבה מתומחרת העדשה.

ואני לא יודע מה איתך, אבל לא הייתי קונה עדשה ב100$ מחנות תמוהה באנערף.

רגע, אתה זה לא ההוא שקנה עדשה משומשת ב-EBAY באיזה 50 שקל רק בשביל לגלות שהיא מקולקלת ?

וד.א

250$ זה לא 100$

וזה שהיא 1.4 לא אומר בהכרח שהיא טובה יותר (לא מכיר את הפנטקס, אבל יכול להיות שהיא לא שמישה עד 2 לדוגמא)

אבל מה אתה רוצה, שלכל החברות בעולם תהיה בדיוק אותה עדשה ובדיוק באותו מחיר? מה לעשות, זה לא עובד ככה...

דרך אגב, ה-50/1.4 של פנטקס טובה מהקנון 50/1.8 בכמה וכמה סדרי גודל... אבל זאת לא ממש חוכמה, כי הקנון הזו היא עדשה דיי גרועה באופן כללי בצמצם פתוח.

פורסם

מעט מאוד עדשות 1.4 ומטה שמישות בצמצם פתוח. ה-M שלי מאוד רכה ב-1.4 אבל מתחדדת פלאים ב-2.0 (ראה דוגמאות בדיון אחר), ה-FA נחשבת למעט טובה יותר אבל עדיין רכה ב-1.4. כמו שנאמר מעלי, הן עדיין עדיפות על ה-1.8 של קאנון.

רוצה עדשה חדה ב-1.4? תשקיע מעל 500 דולר בסיגמא 50/1.4EX המעולה או ב-DA* 55/1.4 החדשה של פנטקס.

אופטיקה טובה עולה (הרבה) כסף.

רגע, אתה זה לא ההוא שקנה עדשה משומשת ב-EBAY באיזה 50 שקל רק בשביל לגלות שהיא מקולקלת ?

אני חושב שהוא קנה מאיזה בחור מבוגר כאן בארץ ואני לא אתפלא אם זה אותו אחד שגם אני קניתי ממנו שתי עדשות (מסדרה M שדווקא עובדות נהדר וכמעט ללא פגמים קוסמטיים).

ד"א ה-50/1.7 אולי קצת איטית יותר מה-50/1.4, אבל ככל הנראה מעט חדה יותר בצמצם 2.0 ומעלה.

פורסם
  • מחבר

לא קניתי באיביי, קניתי מאיזה אדם מבוגר בגני תקווה, הוא מכר גם את ה35/2

ה50/1.7 נחמדה מאוד ואני משתמש בה, אבל היא לא אוטומטית

אני לא מחפש שום עדשה חדה או מהירה ב1.4 ובכלל לא דיברתי על 1.4.

אני מחפש עדשה נורמלית ברמה של עדשת קיט אבל 50/1.8 אוטומטית, כמו שכל העולם חורש עליה בקנון וניקון, וגם אני רוצה.

ורק שתדע שהיא ממש שמישה ב1.8, ראיתי אדם שצילם איתה משחק כדורסל בפוקוס לאינסוף (בעיקר), ואחרי זה עוד עשה קרופים לשחקנים, והכל עם 10D, והתמונות בסדר גמור.

פורסם

אתה רוצה, אבל אין.

הדבר הכי קרוב זה ה- 50/1.7 מסדרה A (זאת שאתה שברת לה את מנגנון הצמצם) שיש לה צמצם אוטומטי אבל ללא AF.

נ"ב

את ה-35/2 ואת ה-150/3.5 של אותו בחור מבוגר אני קניתי, עדשות מצוינות, מצטער קצת שפיספסתי עדשת מאקרו שהוא גם מכר לפני כן. לאחרונה קניתי פילטר מקטב 49 מ"מ (שמתאים לכל עדשות ה-M שלי) ובכלל השמחה רבה.

פורסם
  • מחבר

הצמצם לא ממש מפריע לי, מצאתי את החלקים ואני יכול לסדר את זה, אבל אני לא רוצה להתעסק.

יותר חשוב AF

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים