עבור לתוכן

האם הקירור שיש לי מספיק עובר מערכת i7 920 ללא המהרה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

הזמנתי לוח אם DX58SO של אינטר ומעבד i7 920.

אני מתכוון להרכיב מחשב עם הנ"ל ובנוסף 2 דיסקים קשיחים וכונן DVD.

כרטיס המסך יהיה 9800GT.

מה שיש לי הוא מרז של NEC בו יש לי מאוורר פולט אחד מאחורה(לא זה של הספק) ומאוורר שואב אחד מקדימה בחלק התחתון. שניהם 12 ס"מ.

בצד המארז יש 2 פתחים ללא מאוורר.

על המעבד יהיה המאוורר הסטנדרטי שאינטל נותנת.

אין לי שום כוונה להמהיר בשלב זה.

אני רוצה להימנע מרכישת מארז/ספק חדש.

האם הנ"ל יספיק לי בכל הקשור לקירור נאות של המערכת? :-\

פורסם

ספק לא קשור לטמפ' המעבד, אם כבר המארז.

בכל מקרה העניין מאוד פשוט - כעיקרון המארז שלך נראה כאילו מספק איורור טוב יחסית, והקירור של אינטל אמור להספיק בלי בעיה ללא המהרה, אבל הכי נכון ומדויק יהיה פשוט לבדוק את הטמפ' של המעבד בממאץ (בעזרת אחת מתוכנות המאמץ) ולראות אם הוא מגיע לטמפ' שהיא מעל מה שתקין או לא. במידה וזה מגיע לטמפ' גבוהה - לא חובה להחליף מארז, עדיף להחליף קירור למעבד. בכל מקרה, אני אישית ממליץ לכל מי שקונה מעבד חם (ובטח אחד כזה יקר כמו שלך) להשקיע עוד 100+ ש"ח ולקנות קירור יותר נורמאלי. כך גם אני עשיתי עם ה-Q9450 החם יחסית שלי, קניתי לו פריזר 7 פרו

פורסם
  • מחבר

גם אני חשבתי להרכיב במארז הנוכחי שלי ולבדוק את הטמפרטורות במאמץ(אני צריך תוכנת מאמץ שתפעיל גם את הכרטיס הגרפי, אחרת זה לא חכמה).

שאלתי את השאלה על מנת לקבל תמונה כללית.

שאלתי גם לגבי הספק, כי יש לי ספק Enermax Liberty 400W, לכם אם צריך מאווררים או אמצעי קירור נוספים, אולי הספק עצמו לא יהיה מספיק חזק לספק את כולם.

אני חושש מתשובות כמו "חבל לך על הטירחה, למארז שלך בתצורתו הנוכחית אין סיכוי לאוורר את המערכת הזו".

פורסם

המארז והקירור מספיקים, שכח מהנושא.

ספק הכח זה כבר עניין אחר ויש לו פורום אחר.

פורסם
  • מחבר

טוב לשמוע, תודה!

אינ אנסה לשאול לגבי הספק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים