עבור לתוכן

הבדלים בין מסך 21.6 ל-22 אינץ'. עזרה בבחירה בין 2 דגמים של CHIMEI

Featured Replies

פורסם

ערב טוב

אני מתלבט בין 2 דגמים :

22QD וה-228D של CHIMEI

הראשון 21.6 והשני 22.

המסך ישמש לרוב לשימוש גלישה באינטרנט (כמעט ולא משחק וסרטים בעיקר בטלוויזיה) .

ב-QD22 כתוב באתר שהרזולוציה המקסימלית :1920X1080

ב- 228D כתוב באתר שהרזולוציה הטבעית : 1680X1050

מס' שאלות :

1) האם משמעותי הבדל הגדלים של המסכים . ה-21.6 הוא נמוך יותר או צר יותר ברוחב מה-22 ? (יש לי ניסיון עם 19 של LG שהוא ממש צר ורחב לדעתי)

2) המסך יחובר עם מפצל מסכים ל-2 מחשבים . אחד עם כרטיס מסך מובנה בלוח GA-G31M-ES2L והשני עם כרטיס 8500GT. האם יש משמעות לאיכות כרטיס המסך , כלומר ברמת תמיכה ברזולוציה של המסך ? ממה שבדקתי עכשיו , אין לי בכלל אפשרות להגדיר את 2 הרזולוציות האלה במחשבים...האם המסכים בכלל מתאימים למחשבים שלי או שצריך לשדרג את כרטיסי המסך כדי שאוכל לעבוד ברזולוציה גבוה שלהם ? או שאין קשר...

3) בQD22 הרזולוציה המקסימית היא הרזולוציה הטבעית ? או שזה רק אופ' שאפשר להגדיר..כי הבנתי ממה שקראתי כאן שאם עובדים ברזולוציה לא טבעית אז רואים קצת לא ברור במסכים..כך שאם המקסימלית=טיבעית , אז המסך הזה בכלל לא מתאים כי אני אראה גופנים קטנים..בהנחה שהכרטיס מסך קשור מהשאלה הקושמת..

:nixweiss:

תודה למי עוזר...

פורסם

1) לפי המימדים ויחס הגובה/רוחב המוכתב ע"י הרזולוציה, ה-21.6" יהיה רחב יותר בכחצי סנטימטר ונמוך יותר בכשני סנטימטרים וחצי.

לחישובי מימדים:

http://members.ping.de/~sven/dpi.html

2) כל כרטיסי המסך תומכים ברזולוציות הנ"ל. לפעמים יש קושי לאפשר את הבחירה שלהן וצריך קצת לשחק עם דרייברים. ב-8500GT בטוח לא תהיה בעיה. בכרטיס המובנה, זה גם אמור להיפתר, כי הוא יחסית חדש ויש לו דרייברים נורמליים.

3) הרזולוציה שמפרסמים היא תמיד הטבעית, שהיא המקסימלית במסכי LCD.

פורסם
  • מחבר

תודה..מס' שאלות ברשותך בהמשך לסעיפים שציינת .

1) אם ה21.6 הא רחב יותר וצר יותר , אז יהיה פחות "נוח" לעבודה משרדית ויותר לסרטים\משחקים ? כלומר עדיף לטקטסט אינטרנט לעבוד עם 22 ?

2) צרפתי צילום מסך של הרזולציה המקס' שניתן להגידר ב8500GT שכרגע מחובר אצלי למסך 17 CRT . זה לאחר התקנת דרייבר מקורי וכפי שמופיע אין לי את הרזולוציה של 1680.. היכן הבעיה ?

3) אם המקס' היא הטבעית , אז עדיף לקחת 228D בגלל שהרזולוציה הטבעית שלו נמוכה מהדגם הקודם , וכך לא תהיה בעיה של כתב קטן וצורך להגדיל DPI \זום (כפי שראיתי שציינו כאן במס' פוסטים) .

אנא עזרתך ושוב תודה רבה..

[attachment deleted by admin]

פורסם

לשימושים שלך, אכן נראה שמתוך שני אלה, ה-22" עדיף ובהרבה.

כשאתה תחבר פיזית מסך שהרזולוציה הטבעית שלו שונה מהאפשרויות הקיימות, המחשב אמור לזהות את המסך ולתת לך לבחור אפשרות מתאימה.

פורסם
  • מחבר

QTTP אתה עשר..עזרת לי המון בהתלבטות.. :xyxthumbs:

שא ברכה איש יקר וחג שמח לך ולכל החברים :hi:

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת ואחרונה ששכחתי לשאול...

האם עבודה ברזולציות הגבוהות במסכי 22 (שהם הרזולוציות הטבעיות) , אמורה להכביד על המחשב ? כלומר במחשב הראשון שלי עם הכרטיס מסך המובנה , אני ארגיש איטיות מסויימת ביחס למחשב השני עם הכרטיס 8500GT , כלויר הרזולוציות הגבוהות , משיפעות על צריכת מעבדאו זיכרון המחשב ?

סורי על ההקפצה..

פורסם

לא ישפיע בשום דבר, למעט הרצת משחקים ברזולוציה הטבעית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים