עבור לתוכן

מחשב לשימוש כללי 4K

Featured Replies

פורסם

הגיע הזמן למחשב חדש.

חשבתי על משהו כמו HTPC אבל החלטתי שאני יותר עובד על המחשב מאשר מחבר אותו לטלוויזיה ולכן המחשב יהיה בעל יכולת חיבור לטלויזיה -HDMI.

לגבי המארז חשוב לי שקט ופונקציונליות, לא צריך חלונות ואורות, יש לי נסיון טוב עם ה-Antec P150 וחשבתי ללכת על החלופה המעודכנת שלו ה-Antec Sonata Designer 500W. אבל אם מישהו חושב שיש לו פיתרון זול יותר, הכולל אלגנטיות, נוחות תפעול, ספק איכותי, שקט סביבתי, ומסנני אויר אז בבקשה.

חשבתי גם ללכת על שני דיסקים, אחד צנוע למערכת ההפעלה (~200 ש"ח) והשני של 1TB לכל הזבל.

אינטל/AMD, הלב רוצה Core i5-750 אבל ההגיון אומר מיותר, אז נראה לי ששלוש ליבות של AMD (עם תקווה לפתיחה) יספיקו גם לביצועים וגם לאגו. ואולי גם ה-Athlon II X4 620 יגיע בשבוע הקרוב ויכנס לאפשרויות הקיימות.

1. מה התקציב המקסימלי?

אז 4K זה בערך הגבול אשמח לפחות אבל אם תהיה חריגה קלה גם בסדר, רק אל תנסו לחרוג בכח

2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף:

לא משחק בעיקרון אבל שומר את הזכות להתעניין במשחקים, בקיצור שחקן קל ומזדמן שכרטיס מסך עד גבול ה-600 ש"ח יהיה מעל ומעבר כל עוד יהיה לו חיבור לטלויזיה HDMI. הרבה Office, עריכת תמונות וסרטים חובבנית למדי, צפיה וקידודים גם ב-HD (הגיע הזמן לשדרוג) בקיצור טועם מהכל. מסך קיים DELL 2209WA

3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד.

רמקולים בלבד, 2.1 רצוי קומפקטיים יחסית. הבנתי שה-VS2421 מומלצים.

6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?

אוהב שקט, נניח 8-9, אני לא צריך שקט מוחלט אבל אוהב מחשב שלא מרגישים בו.

7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם?

כנראה שיתבצע מטעמי סקרנות בלבד בכל מקרה לא משהו קיצוני ולא משהו שצריך בשבילו רכיבים המיועדים ל-OC . מאוורר שקט למעבד יהיה נחמד אם לדעתכם זה שמגיע ב-BOX לא ישרת את מטרות המחשב השקט.

8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

ללא מערכת הפעלה, וגם יכול להרכיב לבד אבל מעדיף קופסה עובדת מהחנות משיקולי אחריות.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?

מעדיף לוח מודרני שכולל תמיכה בחיבורים הנ"ל (AM3 במקרה של AMD).

פורסם
לא משחק בעיקרון אבל שומר את הזכות להתעניין במשחקים, בקיצור שחקן קל ומזדמן שכרטיס מסך עד גבול ה-600 ש"ח יהיה מעל ומעבר כל עוד יהיה לו חיבור לטלויזיה HDMI. הרבה Office, עריכת תמונות וסרטים חובבנית למדי, צפיה וקידודים גם ב-HD (הגיע הזמן לשדרוג) בקיצור טועם מהכל. מסך קיים DELL 2209WA

1. האם מתוכנן שימוש בטבלאות גדולות ב - אקסל?

2. לצפיה וקידודים ב - HD - באיזה תוכנה אתה משתמש ובאיזה פורמטים (קלט,פלט)

פורסם
  • מחבר

1. כנראה שלא כאלה שמצדיקות את השאלה :-), ולצורך העניין על מה זה משפיע במחשב מודרני?

2. לא יודע, לא השתמשתי עדיין אבל אני בטוח שאנסה כשיהיה לי מחשב חדש.

פורסם

1. למעבדי אינטל יש עדיפות לעבודה מול אקסל בגלל האופטימיזציה ש-MS עשו , דבר שיכול להיות משמעותי מאוד בנתונים שדורשים עידכון

בתדירות גבוהה

מעבד:

[..] AMD PHENOM II X3 720 (2.8GHz) - BLACK EDITION - BOX ¤719

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GM-US2H ¤482

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5- PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ¤308

כרטיס מסך:

[..] GIGABYTE HD4770 512MB GDDR5 - GV-R477D5-512H-B - RETAIL ¤570

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤125

מארז:

[..] ANTEC SONATA DESIGNER + 500W EARTHWATTS PSU ¤840

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II CPU COOLER ¤229

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 NCQ - ST3250318AS ¤221

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG ECOGREEN F2EG 1TB 32MB SATA2 5400 RPM - HD103SI ¤396

הרכבת מחשב:

[..] ללא הרכבה ¤0

מחיר סופי: ¤3898

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

הלוח אם כולל: eSATA, Firewire והוא בגודל MATX, אם יש צורך בחריצי הרחב עדיף לחקת לוח אם ATX

שמתי קירור שקט מאוד למעבד

לגבי פתיחת הליבה הרבעית: היצרניות הוציאו עדכוני ביוס שחוסמות את האפשרות לכן אני לא יודע באיזה גרסת ביוס זה אפשרי

פורסם

יש כמה רכיבים שהייתי משנה במפרט:

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427

הלוחות זהים למעט השבב, 780G לעומת 785G שנותן ביצועים גרפיים עדיפים. היות ואתה רוכש כרטיס מסך, הכרטיס המובנה לא יהיה בשימוש וחבל להשקיע בו את הכסף. ה-780G ישרת אותך באותה המידה.

מארז:

[..] ANTEC SOLO w/o PSU ₪458

הגירסה המחודשת של ה-P150, מגיע בלי הספק ובצבע שחור. לדעתי יותר שקט מהסונטה.

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪412

היות והמארז מגיע בלי ספק, הנה אחד משובח.

קרור למעבד:

[..] OCZ VENDETTA 2 CPU COOLER - זמין במלאי ₪167

שקט להפליא ובעל ביצועים מעולים. גוף קירור יוצא דופן ובמחיר מצוין.

לגבי פתיחת הליבה, אם אני זוכר נכון צריך בשביל זה לא רק BIOS ספציפי אלא גם ערכת שבבים ספציפית, מה שאומר שאתה צריך לבחור לוח אם בהתאם אם אתה מעוניין בפתיחת ליבה. אני לא מצליח להיזכר על איזו ערכת שבבים היה מדובר, אבל אני מניח שזו שאלה נפוצה בפורום OC וקירור, הם בודאי יוכלו לענות לך בקלות.

פורסם
  • מחבר

אני חושב באופן אישי שה-ANTEC SONATA DESIGNER יותר יפה מה-SOLO וגם במקרה שהבאת הוא אפילו טיפה יותר זול. אני אשאר כרגע עם הפתרון הזה.

לגבי ערכת השבבים מקובל בהחלט, אבל למה לא ללכת בשלהי 2009 על AM3+DDR3? זה נראה לי קצת יותר הגיוני. למרות שלפי נסיוני בעבר אני כנראה לא ארוץ לשדרג עוד שנה שנתיים אבל אני אוהב להשאיר אופציות פתוחות.

לגבי הקירור למעבד, תודה. ה-SCYTHE MUGEN II בהחלט נראה לי מפלצתי משהו.

לפי הדיון פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=428877.0

נראה שהלוח הזה: Gigabyte GA-MA770T-UD3P יתמוך בפתיחת הליבות

וגם שאולי כדאי לקחת סיכון ולקנות AMD Phenom II X2 X550 שיפתח כנראה לשלוש ואולי במזל גם לארבע ליבות.

פורסם

אם הסונטה יותר יפה בעיניך, לך עליו. התשובה שלי הייתה מוכוונת שקט. המארז והספק שהבאתי עדיפים לדעתי על המארז והספק של חבילת הסונטה, ולכן תוספת של 30 ש"ח נראתה לי סבירה בהחלט.

אפשר ללכת על AM3+DDR3, פשוט המפרט יעלה קצת יותר ולא ייתן תוספת ביצועים.

לגבי הקירור למעבד, תודה. ה-SCYTHE MUGEN II בהחלט נראה לי מפלצתי משהו.

בכיף, הונדטה הוא אחד החביבים. רק אם אתה מחליט להתקין לבד, תתקין בזהירות - הלהבים חדים.

גם אולי כדאי לקחת סיכון ולקנות AMD Phenom II X2 X550 שיפתח כנראה לשלוש ואולי במזל גם לארבע ליבות.

הגדרת את זה יפה - לקחת סיכון.

אם לא יישבר לך הלב אם במקרה הליבות לא ייפתחו - לך על זה, אולי תצליח לחסוך קצת כסף. רק כמו שאומרים -

before you try to beat the odds make sure you can withstand the odds beating you

פורסם
  • מחבר

משתיק,

תודה, בעיקר על זה "before you try to beat the odds make sure you can withstand the odds beating you" 8)

בעיקרון אני מסכים איתך, אז נראה שהמפרט פחות או יותר סגור, אלה במקרה וה - Athlom II X4 620 יכנס במחיר נמוך מזה של ה- X3 720. במקרה כזה נראה לי ששוה יהיה ללכת עליו. היות ואני מתכנן לקנות בעוד שבוע שבועיים אז נראה מה יהיה מחיר הכניסה של ה-620 (לפי הבנתי באיזור 550 ש"ח).

לגבי המארז, אני בטוח ש-SOLO וה-P150 או ה-ANTEC SONATA DESIGNER שמחליף אותו הם אותו מארז בדיוק כך שאין הבדלים בהשתקה שלהם. מה שהצעת זה אולי ספק טוב ושקט יותר אז גם את זה אני מקבל.

פורסם

עם כל העבודות באתר לא יצא לי לענות לך.

קודם כל, עברתי עכשיו שוב על המפרט, ועצה נוספת לי אליך - תחליך לכרטיס המסך הזה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=4499

הוא יותר חזק, יותר זול ויותר שקט.

זהו, I've said it. עכשיו אני רגוע...

ה-Solo/P150 באמת דומים לסונטה, אבל באים עם רפידות ספוג פנימיות לשיכוך רעשים ועם אפשרות לתליית הכוננים הקשיחים עם גומיות באוויר ע"מ שלא ייצרו רעשי ויברציות במארז. בקיצור, סונטה משופרת. אבל המארזים דומים מאוד.

פורסם
  • מחבר

משתיק,

ה-P150, ה-SOLO, וה-ANTEC SONATA DESIGNER הם אותו מארז (בדיוק) בסיסי עם פנלים כפולים משתיקים, מימדים זהים והתקנים כפולים לדיסקים, בתליה או עם ברגים על גומיות, כולם בעלי אותו עיצוב כללי, 120mm אחורי ואופציה לשניים נוספים 92mm מקדימה.

ל-SONATA DESIGNER יש פנלים מודרניים ויפים (לטעמי) וספק יותר מעודכן מה-P150.

ראיתי שבאתר של אנטק ניתן לרכוש פנלים קדמיים כאלה בחמש צבעים שונים, אבל לא ראיתי אופציה כזאת בארץ, חבל.

פורסם

מוזר, משום מה היה זכור לי שהסונטה מגיע עם מקום ל-120מ"מ אחד מקדימה ולא שניים של 92, ובלי רפידות בצדדים. גם לא זכורות לי הגומיות... אבל אני אבדוק שוב.

תודה.

פורסם

:xyxthumbs:

תודה!

כמו שאתה רואה התכוונתי לסונטה 3 בהשוואה ל-P150\SOLO. משום מה הייתי תחת הרושם שה-Sonata Designer הוא הסונטה 3 + ספק, כמו שה-P150 הוא Solo + ספק.

אבל אתה צודק כמובן - הסונטה Designer זהה ל-P150 ול-SOLO ולא קשור לסונטה 3.

טעות שלי, ותודה על התיקון!

פורסם
  • מחבר

שלום,

החלטתי ללכת על השילוב הבא מנועה

PCPOWER&COOLING PPCS500 Silencer 500W Retail 410.00

ANTEC SOLO BLACK SILVER 270.00

AMD Phenom™ II X3 720 2.8GHZ BLACK EDITION 95W AM3 6MB 765.00

OCZ DDR2 Titanium 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1150MHZ CL5 300.00

OCZ Vendetta 2 CPU Cooler 165.00

SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 Sapphire Design HDMI PCI-E 550.00

GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H AMD 780G AM2+/AM3 445.00

SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER SATA 110.00

WD 320GB WD3200AAKS 7200RPM 16MB SATA2 215.00

WD 1TB WD10EADS 7200RPM 32MB GREEN SATA2 430.00

סך הכל מוצרים : 3,660.00 ₪

השינוי העיקרי הוא ספק ודיסקים כי אין את ה-Seasonic בנועה.

יש הערות או שאני מזמין (זה לא איום ;) )

פורסם

ביקשת תגובה אז אני מאלץ אחת, מתנצל מראש שהפעם אין קישורים אבל אני מאוד קצר בזמן.

הספק נראה בסדר ולא תהיה לו בעיה לסחוב את המערכת, לא היה לי זמן לבדוק ביקורות לגבי כמה הוא שקט, אבל העובדה שיש לו מאוורר קטן מעוררת תהיות.

הייתי מנסה במקומך לחפש אותו ב-SPCR, הם מוכוונים דציבלים בבדיקות שלהם.

ושווה לשאול את האנשים בפורום מארזים וספקי כוח לגבי אלטרנטיבות בנועה מחשבים, אולי הם ימצאו לך משהו עדיף.

בהצלחה עם הקניה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים