עבור לתוכן

מעוניין ליצור סרטי אנימציה - צריך כמה עצות

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הגולשים.

אני מעוניין להתחיל ליצור סרטוני אנימציה 2D ובשביל זה אני מתחיל אוטוטו ללמוד תוכנות אדובי באופן עצמאי (אוטודידקט)

הדמויות בסרטונים שאני מעוניין ליצור צריכות להיראות באופן מושקע אבל לא יתר על המידה בשביל לחסוך בזמן - משהו בסגנון "סלבס", "סאות פארק" וכו'

האם יספיק לי לצורך העניין ללמוד רק פלאש או שכדאי לי ללמוד ולהיעזר גם באילוסטרטור?

האם יספיק לי בתור התחלה להשתמש רק בעכבר ומאוחר יותר לקנות לוח דיגיטלי או שצריך כבר עכשיו לקנות ולהשתמש בזה?

בתודה מראש לכל מי שעוזר.

חתימה טובה לכולכם :)

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שיש לך יכולות איור מתקדמות למדי, ספציפית למטרות אנימציה (דהיינו החל מעיצוב דמויות, דרך פוזות והבעות פנים, וכלה ברקעים וקומפוזיציות כלליות), ושיש לך מודעות בסיסית למורכבות של הכנת סרטון אנימציה.

בעקרון, פלאש יכול לספק את הרוב הגדול של הצרכים שלך למהלך האנימציה בסגנון שאתה מתאר, אבל סביר מאוד להניח שתצטרך לעשות שימוש ב After Effects בשלבים המתקדמים והמאוחרים למטרות של compositing בין או בתוך סצינות.

אם תבחר להעזר בכלים אחרים של אדובי או לא - זה עניין של העדפה, אבל אני לא רואה צורך של ממש. אילוסטרייטור למשל מהווה כלי חזק מאוד בכל מה שקשור באיורים מורכבים, אבל השימוש ביכולות שלה תלוי אך ורק בבחירה של הסגנון האומנותי בסרטון כלשהו.

לגבי האם "תסתפק" בעכבר לעומת טאבלט (לוח דיגיטלי) - ובכן, שוב, זה תלוי מאוד בסגנון. איך אתה מאייר איור וקטורי? האם אתה מתבסס בעיקר על מניפולציות של עקומות ונקודות כמו עבודה עם ה pen tool, או שאתה מאייר יותר ב"יד חופשית"?

אם התשובה השניה נכונה יותר, אז טאבלט יגביר את התפוקה שלך באופן משמעותי בכל המשימות שכרוכות באיור. כך שלצייר רקעים, דמויות, הבעות פנים, או כל דבר אחר יושפע מכך, על אחת כמה וכמה אם יש אובייקט כלשהו שאתה מנפיש אותו בצורה של frame-by-frame כמו אנימציה קלאסית.

גילוי נאות - אני אישית עובד כיום על פרוייקט אנימציה שהעבודה עליו מסתכמת ב flash CS4, After Effects CS4 ואני משתמש בטאבלט.

המלצה כללית מנסיון מר וכואב שלי - כדאי מאוד שתרכוש אמצעי גיבוי רציני אם אין לך. הקיץ הישראלי גרם לי לאבד חצי מהעבודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים