עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנטית - עד 4500

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב! מחפשת מחשב נייד לשימושי אינטרנט, אופיס (קבצי וורד לפעמים כבדים, אבל אין טבלאות אקסל מפוצצות) ושמיעת מוזיקה.

בגדול הדרישות דיי קלות, אבל אני מעוניינת במחשב שיחזיק לי 5 שנים לפני שאני אתחיל להתחשב בו בכל תוכנה שאני רוצה להתקין...

דרישות מינימליות:

* גודל המסך - 14". 15" יתקבל בברכה אם המשקל נמוך (עד 2.5 ק"ג).

* משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג.

* זמן סוללה - 3 שעות. אם יש סוללות מיוחדות במשקל נמוך (גם לקנייה בנפרד) אשמח לשמוע.

* יציאות מיוחדות - HDMI, לא קריטי אם ההפרש במחיר גדול מדי (נניח 400 ש"ח רק בשביל זה).

* בלוטות' - לא חובה.

* גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB.

* צורב DVD - נחמד אבל לא קריטי, ורק אם לא מעלה את המשקל של המחשב (ואם מעלה אפשר גם בלי כונן דיסקים בכלל!).

* אחריות בינלאומית - עדיף, שוקלת קנייה בחו"ל. אחריות בארץ 3 שנים לפחות.

* העדפה לחברה כלשהי - Dell :) נמנעת מ HP בשל ביקורות שליליות על השירות.

דרישות מינימום נוספות שעלו אחרי חפירה בפורומים ובראש של אנשים נחמדים, תקנו אותי אם אני מגזימה / מזלזלת בחשיבות של משו:

* מעבד - T5600 עם 2.0 GHz (או המקבילה שלו בסדרה אחרת).

* זיכרון מטמון - אם אפשר 3MB 1066MHz, ובכל מקרה לא פחות מ 2MB 800MHz.

* זיכרון 4GB RAM, עדיף עם אפשרת שדרוג ל 8GB ביום מן הימים.

אני לא בטוחה עד כמה משפיע שדרוג של רכיב אחד כשהשניים האחרים יישארו "ישנים" (מעבד T5600 עם 8 מגה ראם, המחשב באמת יוכל

להשתמש בכל ה RAM או שתהיה אישזהי חסימה? אני לא באמת יודעת איך דברים עובדים, זו סתם אינטואיציה)...

עוד שאלות / בקשות:

* חיבור למדפסת - יש לי Lexmark e330 וכמה שאני יודעת יש לה רק חיבור טורי. לפטופים מגיעים תמיד עם יציאה מתאימה למדפסת

או שזה נחשב דרישה, ואם זה נחשב דרישה - עד כמה זה נדיר?

* מערכת הפעלה - אשמח לשדרג בעתיד לווינדואז 7, ולכן שוקלת לקנות את הלפטופ עם ויסטה. אם כן זה יהיה רק בשביל הרישיון, אתקין XP

ברגע שאגיע הביתה... השאלה האם גם אחרי שאפרמט אוכל לשדרג, ובכלל - כדאי? או פשוט לקנות 7?

מחלות שיש להמנע מהן בכל מחיר:

* התחממות - מבחינתי בלתי נסבל (לומדת את דרישותיי על ה XPS שהזכרתי למעלה :) ). לפי ביקורות אמנע גם מ Dell Vostro 1520,

אם יש עוד דגמים שסובלים בזה אשמח לדעת.

* סאונד - לא צריך כרטיס קול מיוחד, רק לא יהיה "צורח" כמו שמעתי מכמה מחשבים שלצערי איני זוכרת את שמם...

המון סליחה על החפירה, ותודה מראש על העזרה! :) :)

רביד

• תגובות 37
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל, אף אחד לא יכול להבטיח לך מה יקרה עוד חמש שנים, וגם לא עוד שלוש. זה לא יקרה ברצינות.

מה שכן, כנראה כל מחשב נורמלי שתרכשי היום יחזיק מעמד. אין סיבה שלא בשביל שימושים פשוטים כמו שאת מתארת (שהם באמת פשוטים).

משקל:

דבר שני, 3ק"ג זה הרבה לדעתי. גם 2.2 ק"ג זה לא מעט, אבל המחירים נהיים גבוהים יותר ויותר כשמשקל יורד.

חו"ל:

אם את רוצה מחשב מחו"ל של DELL עד 4500ש"ח, יש לך הרבה מאוד אפשרויות, כי זה סכום די גבוה לחו"ל.

חוץ מDELL ו HP, יש גם כמה חברות רציניות אחרות, כמו MSI, Sony, Toshiba ועוד.

ל DELL יש כמה דגמים עם אחריות בארץ (בתוספת כסף) אז זה יתרון.

לא כל דבר שכל אחד אומר נכון גם לגבייך:

יש לי את ה Vostro 1520. יש כמה שמתלוננים שהוא מתחמם איפה שמניחים את היד. אישית, אני לא שמתי לב למשהו מטריד. ואני מדבר על הקיץ.

לא לכל מחשב יש אחריות בינלאומית, וגם אז, זה בתוספת משמעותית. ה Vostro הוא הכי שימושי ומועיל לתקציב.

דרישות חומרה:

הדרישות שהצגת לגבי מעבד וזכרון מטמון הן חסרות חשיבות במיוחד לאור השימושים שכתבת. זכרון מטמון לא יועיל לך כהוא זה בצורה מורגשת.

בכלל, בלי קשר למחשב נייד או לא מחשב נייד, הצורה שבה בוחרים מחשב היא אף פעם לא על פי נתונים יבשים. אף פעם. תמיד על ביקורות (מקצועיות, ואחרכך של אנשים).

אפשרויות:

דל:

Vostro 1520

Inspiron 15/Studio 15

Studio XPS 16

כל השאר - תלוי מה את מוכנה עם האחריות

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה על התגובה המהירה :)

בנוגע למשקל - אתה צודק לגמרי, ולכן אמרתי שאני מוכנה להוסיף כסף אם זה משפר את המצב :)

אני עדיין לא בטוחה לגבי קנייה בחו"ל (קרובה שלי נוסעת לשבוע, מבחינת זמני אספקה זה עלול להיות בעייתי ואני עדיין בודקת את זה), ה 4500 הם לגבי קניית בארץ...

יש בהחלט הרבה חברות חוץ מ Dell ואשמח לשמוע על דגמים טובים גם שלהן, יש לי קיק ל Dell בגלל העיצוב ובגלל ביקורות טובות על השירות, כמו שאמרתי.

בנוגע להתחממות - הפחד שלי מהתחממות הוא בגלל ה XPS 1330 של חבר שלי, שמגיע מהר מאוד ל 65 ו 70 מעלות. מעבר לזה שזה מסוכן לרכיבים זה פשוט מעצבן כי זה תוקע את המחשב... (ותאמין לי שהוא ניסה הכל כדי לפתור את זה) אם אתה "מבטיח" לי שה Vostro 1520 הוא לא כזה - אשריני, על פניו ניראה שהוא דגם מעולה!!!!

בנוגע לדרישות שלי - כמו שאמרתי, אין לי שום מושג מקצועי בעניינים האלה. כל מה שאני רוצה זה סבירות גבוהה שעוד 5 שנים אני לא אצטרך להגביל את עצמי להרצה ברקע של תוכנות קריטיות בלבד כמו היום (512MB זיכרון :) ), אלא אוכל גם אז להוסיף כל מיני תוכנות עזר למיניהן בלי שהמחשב ייחנק... אם לדוגמא אקנה היום 2 גיגה זיכרון, סביר להניח שזה כן יקרה ואני כן אהיה מוגבלת. עם 4 הסבירות יורדת, עם 8 עוד יותר.... אני רק מנסה למצוא איזון של מחיר לעומת תועלת, ובאמת השאלה שלי היתה עד כמה אני ארגיש את זה. אח שלי טוען שאני ארגיש את זה מאוד, חיפשתי עוד דיעות :)

אם לא ארגיש את ההבדל - יש לך המלצות לניידים עם מעבדים פחות חזקים וכו שהם קלים יותר?

ה XPS 16 קצת מעבר לתקציב שלי, ועל אחריות של מינימום 3 שנים בארץ אני לא אתפשר (על אחריות בחו"ל כן)

אני בודקת עכשיו את שאר ההמלצות שלך, מקווה שבערב אשאר בהתלבטות בין 2 ואוכל לשאול שוב....

ה Vostro אכן ניראה כאפשרות המועדפת אם הוא לא מתחמם :)

ושוב תודה

פורסם

קודם כל לדבר הכי בעייתי בישראל - האחריות.

אין דבר כזה לקנות בחו"ל מחשב ולקבל אחריות רק בארץ.

יש ל dell אפשרות הרחבת אחריות.

אני אחלק לקטגוריות שוב, כי אני לא רוצה לבלבל.

לגבי המחשב לנצח:

למרות שאומרים ש"תמיד יש משהו יותר טוב ומה שיש עכשיו יהיה ישן עוד מעט", ככל שהזמן מתקדם את מקבלת משמעותית הרבה יותר בשביל הכסף שאת משלמת. זאת אומרת, היום אנחנו כמעט בשלב שאת יכולה לרכוש מחשב, ולדעת שזה מה שאת רוצה. (לפני חמש שנים, בסכומים נורמלים לא היית מקבלת משהו שגם נותן לך משקל, סוללה וביצועים).

דבר שני, לגבי דברים כמו זכרון וכאלה - זה משהו שאפשר לשדרג כמעט תמיד. גם דיסק קשיח. על זה לא הייתי מוסיף סכום מיוחד.

אחריות:

HP: בעיה. אחרי שיחות עם HP , הם בעייתיים מבחינת אחריות וצריך להוסיף סכום נחמד וגם אז לא ברור מה איכות השירות.

כל השאר - עוד יותר בעיה בישראל. זה חבל, כי יש להם כמה דגמים שיכולים לעשות אותך מאושרת.

אם יש קרוב בארה"ב בצורה קבועה, אפשר תמיד לשלוח אליו.

משקל:

DVD וכאלה אפשר להוציא ידנית (אבל צריך להכניס איזה פלסטיק במקום, כדי שלא יכנס אבק).

אפשרויות של Dell:

ל Vostro ול Latitude זה הכי פשוט וזול, אבל את ה Latitude אני לא מזכיר כי המראה שלו הוא... לא לנו.

ה Vostro מתחיל להיראות נורמלי (עדיין נראה כמו בלוק), אבל קצת יותר רציני.

ה 1520 יעלה בחו"ל כולל אחריות של 3שנים + שדרוג לרכיבים וכו' פחות מ 3000 ש"ח.

שוקל בסביבות ה 2.2-2.3. זה לא משהו שאפשר לרקוד איתו בשביל לאונ' אבל זה גם לא 3 ק"ג.

חסרון: לא נראה משהו. אבל זה לא נורא.

עוד אפשרויות: יש את ה Vostro החדשים שעדיין לא יצאו בכל מקום (בארה"ב עדיין לא משווקים אותם, אבל בקרוב כן).

יש את ה 1015 החדש, שגם נראה נורמלי יחסית, גם לא שוקל יותר מדי (אני מעריך שקרוב ל2.3 עם סוללה מורחבת):

http://www.dell.com/us/en/corp/notebooks/laptop-vostro-1015/pd.aspx?refid=laptop-vostro-1015&s=corp

שלוש שנים אחריות בארץ. כשזה יצא בארה"ב, זה כנראה יהיה משמעותית יותר זול, אבל אי אפשר לדעת עכשיו.

אני גם לא רואה ביקורות יותר מדי. לא יכול לדעת אם הוא מציק מבחינת החום.

יש את ה A860 שהוא גם זול וטוב. הביקורות לא רעות (אני לא מתייחס לביקורות שמדברות על מחשב שהתקלקל או משהו כזה).

*ה M1330 מגיע ל65 מעלות? זה תלוי איפה. אם זה איפה שהסוללה והדיסק הקשיח זה יכול להיות. זה תלוי גם באיזה קירור שמו שם (קירור חזק יותר מרעיש יותר וכו').

פורסם

ה 1520 יעלה בחו"ל כולל אחריות של 3שנים + שדרוג לרכיבים וכו' פחות מ 3000 ש"ח.

שוקל בסביבות ה 2.2-2.3. זה לא משהו שאפשר לרקוד איתו בשביל לאונ' אבל זה גם לא 3 ק"ג.

אפשר לשאול מאיפה נתון המשקל הזה? שקלת אותו?

ל Vostro ול Latitude זה הכי פשוט וזול, אבל את ה Latitude אני לא מזכיר כי המראה שלו הוא... לא לנו.

באופן כללי, סדרת ה-Latitude עדיפה בהרבה על ה-Vostro. זו סדרה עסקית איכותית הרבה יותר ובדר"כ גם נותנת חיי סוללה טובים יותר (וכמובן תמיכה בכל הפונקציות העסקיות). אני לא מסכימה עם הקביעה שה-Vostro נראה יותר טוב, לדעתי ה-Latitude מעוצבים מאד יפה אבל בין כה וכה זה נושא שולי בשבילי. שיקול שלך. יש כמובן אופציות מתחרות של חברות אחרות שגם זכאיות לאחריות בארץ (לדוגמא רוב סדרת T של לנובו).

בכלל, בתקציב שלך בארה"ב אפשר להסתכל על מחשבים ברמה גבוהה יחסית מבחינת איכות ואני הייתי ממליצה שתתמקדי בסדרות עסקיות (שוב, אני לא מכניסה עיצוב כשיקול כאן - זה ענייו של טעם ותחליטי בעצמך מה מתאים לך). על אחת כמה וכמה אם את מצפה שהמחשב יחזיק מעמד 5 שנים (כמובן, דבר כזה אי אפשר להבטיח).

אם משקל חשוב לך (לדעתי זה חשוב מאד), אני ממליצה שתשקלי מחשב קטן יותר. ב-14.1" יש אופציות טובות שנכנסות בתקציב שלך ויתנו אחריות בארץ, משקל סביר וחיי סוללה טובים כמו ה-E6400 של דל או -T400 של לנובו.

פורסם

המראה זה באמת עניין של טעם אישי, וזה די ברור, אבל הלכתי יחסית לפי מה שהרבה מצביעים עליו, שהLatitude נראה כמו בלוק קטן. את צודקת שהייתי צריך להביא אותו בחשבון, אבל עדיין, הוא הרבה יות

לגבי המחיר של ה Vostro ושל עוד כמה, זה פשוט יוצא ככה עם המבצעים שיש בארה"ב ולא כלכך בארץ. אין מה להתעצבן:

http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?amp;cid=fast_Config&dgc=IR&lid=V1520ci&c=us&cs=04&kc=6W300&l=en&oc=bqcwcbz&s=bsd

עוד 100$ לאחריות ואולי עוד תוספת כזו או אחרת. לא אמור לגלוש מה 650-750$. היא לא משתמשת במשלוח.

זה 3000 ומטה.

לגבי המשקל. אני לא שקלתי אותו (לא שזאת בעיה. הרי יש לי בבית אחד שנרכש לפני כמה חודשים), אבל מה שדל מצהירה, וזה גם מה שמופיע בביקורת.

לגבי הסוללה, כנראה שאת צודקת אבל זה לא ממש קבוע. עדיף לקחת מעבד חלש יותר, למשל, וכו' וזה תלוי במה שDell נותנים באתר. גם זה עניין של צרכים אישיים.

פורסם

לגבי המשקל. אני לא שקלתי אותו (לא שזאת בעיה. הרי יש לי בבית אחד שנרכש לפני כמה חודשים), אבל מה שדל מצהירה, וזה גם מה שמופיע בביקורת.

אני אופתע אם זה נכון, זה משקל מאד חריג למחשב בגודל כזה ואם זה אכן המשקל מדובר ביתרון רציני לדגם. אם יוצא לך לשקול אותו זה יהיה מעניין לראות אם יש בזה אמת.

פורסם

אני אבדוק איפה אני יכול למדוד במדויק.. הדגם של ה 13" מתואר כ 1.8-1.9ק"ג (לסוללה של 6 תאים, אני חושב, וכמובן, לקונפיגורציה בסיסית).

מה שהיה באמת יכול להיות נחמד זה אם היה פלסטיק תחליף לסלוט של הDVD, כדי להוציא אותו במידה ולא רוצים ולחסוך עוד כמה מאות גרמים.

פורסם

הביקורת היחידה שבה באמת שקלו את ה-1520 מצאה משקל של 2.45 ק"ג עם 6 תאים. ביקורת נוספת דיווחה על 2.55ק"ג באותה קונפיגורציה. זה עדיין קל מאוד למחשב 15.4" ללא ספק.

הבעיה הרצינית היחידה שיש לו היא התחממות באזור ה-touchpad, שמציקה בשימוש ממושך.

פורסם

כן, אומרים ככה - שהוא מתחמם באזור הזה. גם ה A860 אם אני זוכר נכון.

אבל למען האמת, לא הרגשתי שיש משהו שבאמת מציק לי.

זה מעניין, יש לך לינק לביקורת ששקלו שם?

זה משנה, למשל, איזה דיסק קשיח הם שמו, בגלל עניין הפלטות ועוד כל מיני תוספות.

פורסם

תודה.

קודם כל, אני ממוכרח להודות שעכשיו שאני מסתכל באתר של DELL, אני רואה שהם רושמים 2.4KG. או שאני מבולבל לגמרי, או שהסתכלתי במקום אחר. אין לי מושג, אבל טעיתי כנראה (תמיד יש פעם ראשונה ואחרונה)

לגבי הביקורות - אחת מהן כוללת כנראה דגם אחר, כי הגובה של המחשב הוא גובה אחר ממה שמתואר באתר של DELL. או שזאת סתם טעות

אבל אתה צודק, זה באמת 2.4KG.

פורסם
  • מחבר

אוקיי! אחד אחת :)

נתחיל מהסוף - אני אשאר עם מסך 15", מסך קטן יותר הוא לא נוח לטעמי. עיצוב המחשב הוא בהחלט שיקול,

אין מה לעשות ולפטופ הוא גם ממתק עין... אני לא אפסול מראש בגלל עיצוב מעפאן, אבל בהחלט אתעדף כאלה שכיף להסתכל עליהם...

אחריות וחברות אחרות - כל דבר שבארץ יש לו 3 שנים אחריות ומעלה (אם אפשר לקנות אחריות וזה עדיין יוצא במסגרת התקציב- פנאן)

ועונה על הדרישות שלי - אני אשמח להכיר. בנוגע לקנייה בחו"ל נמצאו כמה עניינים בעייתיים, ככה שכרגע זה לא שיקול (מקסימום ייצא לי

זול ממה שחשבתי)... אגב - תוספת לאחריות בבדיקה זריזה היתה משו באיזור 250$, קצת לא שפוי... מישו יודע איזה סוג אחריות בדיוק אני צריכה?

בנוגע לשדרוגים - להבנתי העניין הזה מאוד מוגבל בלפטופים בשל המבנה שלהם (לעומת נייחים), כי ה"מצע" בו מונח איזשהו רכיב

עלול להיות לא מתאים לרכיב המחליף עוד 6 שנים, ולכן בעצם השדרוג היחיד שאפשר לסמוך עליו הוא זה שקיים כבר בזמן הקנייה. טעות בידיי?

כמו שאתם מניחים זה עניין קריטי :)

אם אפשר להוציא DVD ידנית - מעולה! תודה על ההצעה :)

ה XPS M1330 מגיע לא רק ל 65, אלא גם ל 80. סתם ככה, כשרק פיירפוקס ומסנג'ר פתוחים. וזה גם לא נעים וגם דופק את העבודה...

לצערי סדרת ה Latitude נפסלה לאחר בדיקה בשל משקל ומחיר גבוה יחסית (למחשבים מקבילים בסדרות אחרות של דל!)

המועמדים כרגע: (בכולם אשדרג את הזכרון ל 4 גיגה, ובInspiron גם את האחריות)

Dell studio 1555 T6500 - לפי http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1555-t65-ati.htm#2

Inspiron 1545 T6500 - לפי http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1545-t6500.htm. אם ניתן לשדרג את הזיכרון הפנימי

גם ל 8 גיגה (באתר רשום 4 גיגה מקסימום) - מעדיפה את הדגם הזה על הסטודיו. וגם - מה טיבה של הסוללה בדגם הזה?

Dell Vostro 1520 - לפי http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1520.htm. אם אכן לא מתחמם (איך מתקשר לזה דגם הדיסק הקשיח ומה ניתן לעשות נגד זה?). amigamerlin, אמרת שהוא ברשותך - אולי תדע כמה זמן מחזיקה הסוללה שלו (בשימוש בודד)?

ושוב - אשמח להמלצות גם מחברות שאינן Dell.

מעדכנת - מצאתי גם Lenovo G550 2958-RCG (סדרת SL500 שלהם נפסלה בשל משקל). כתוב שנה בלבד אחריות - מישו יודע אם יש אפשרות לשדרג ומה איכות השירות שלהם? תודה :)

פורסם

לא חושב שיש לך סיבה להשקיע לעד כדי כך רחוק(-

זה פשוט שיקול לא נכון. עם השינויים שיש היום בעולם המחשבים (ובפרט - בניידים), את לא תרצי לשדרג את המחשב עוד כמה שנים. את תרצי למכור אותו בתור יד2 ולרכוש אחד מהחדשים, החסכוניים, הקלים והמעוצבים יותר. זה בדיוק מה שיקרה.

וזה בגלל שסטודנט לא צריך מחשב שעולה הרבה בדרך כלל, אלא אפשר להסתפק במשהו פשוט וזהו. עם אחריות וזהו.

מה רע ה Vostro 1015? הסתכלת עליו?

פורסם

סתם הערה:

לדעתי זה טיפשי לפסול דגמים בגלל משקל, כשמסתכלים מראש על ניידים עם מסכי 15.4-15.6", אשר אינם יכולים להיות קלים בהגדרה. ספציפית, לדוגמה, ההבדל בין ה-SL500 לבין ה-G550 הוא של כ-200 גרם לפי הנתונים הרשמיים, שזה בחיים לא יהיה מורגש ברמות משקל אלה. לעומת זאת, מבחינת איכות בנייה ופיצ'רים, ה-SL500 עדיף עשרות מונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים