עבור לתוכן

חוויות שימוש - Dell Studio 1555 עם מסך FULLHD

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כשבועיים קיבלתי את המחשב הנ"ל ומכיוון שראיתי שהעניין עולה פה מדי פעם (כולל אצלי בזמנו) חשבתי לרשום על חוויות השימוש שלי מהמסך הזה, לטובת הפעם הבאה שמישהו ישאל לגביו, כי מדובר בסה"כ בעוף די חריג בנוף מסכי ה-15.6".

לפני הכל, חשוב להבין שמדובר בסופו של דבר בטעם אישי ככה שיכול להיות שאנשים אחרים לחלוטין לא יסכימו איתי.

ברשותכם אני אתחיל דווקא בשורה התחתונה והיא שהמסך הזה מאוד מאוד מומלץ, בעיקר בהשוואה למסך השני שאפשר להשיג עם הדגם הזה בארץ ברזולוציה סטנדרטית של 1366x768.

המחשב נרכש ללא מערכת הפעלה והותקנה עליו גרסת הRTM של Windows 7, לאחר הכניסה הראשונה למערכת התגובה הראשונה היא "היי, זה לא קטן כמו שחשבתי שזה יהיה", מסתבר שכברירת מחדל מערכת ההפעלה בחרה בגודל טקסט של 125% (120 DPI), בחרתי כהעדפה אישית לעבור לגודל של 100% (96 DPI) ואכן הדברים נעשו קטנים יותר.

אבל, לטעמי עדיין קריאים לחלוטין, פה נכנס היתרון הראשון של מסך ברזולוציה כזו, גם עצמים קטנים (כמו טקסט) נראים חדים בצורה נפלאה עקב ריבוי הפיקסלים.

עבודה משרדית - לא התנסתי יותר מדי, אבל נראה שעבודה על שני עמודים במקביל אפשרית לחלוטין.

גלישה - מבחירה, כרגע אני לא עובד על שני עמודים במקביל, אבל כמו שניתן לראות בתמונה בהמשך, בהחלט אין בעייה להעמיד שני חלונות דפדפן אחד ליד השני (Windows 7 אפילו יפרוש לך אותם עצמאית על חצי מסך כל אחד).

שולחן עבודה - בגלל הרזולוציה הגבוהה לא חסר שטח עבודה ולכן אפשר לפתוח ולעבוד על מספר חלונות במקביל בלי בעיה (למשל, השארת רשימת אנשי הקשר של מסנג'ר וסקייפ פתוחה מול העיניים, הפלייליסט של נגן המוסיקה ועבודה בדפדפן על חצי מסך).

סרטים - כאן הרזולוציה יכולה להיות יתרון וחסרון. יתרון מכיוון שאם מדובר על מקורות וידאו באיכות 1080p ניתן להציג אותם במלוא תפארתם על המסך (Big Buck Bunny נראה ממש טוב...), אבל מכיוון שבשימוש יומיומי רוב תכני הוידאו לא יהיו באיכות כזו אלא דווקא נמוכה יותר, תצטרכו להחליט אם למתוח אותם לגודל גדול יותר או לראות בחלון קטן יותר.

משחקים - בגדול, אותה בעיה כמו סרטים, רק שכאן נכנס גם עניין הביצועים במקרה של ניסיון לעבודה ברזולוציות גבוהות.

לסיכום, למרות שלא היה לי כוח לשים יותר מדי תמונות, ניתן לדעתי להתרשם שמבחינת שימושיות בעבודה יומיומית המסך הזה נותן יתרונות שלא ניתן להשיג במסכים עם רזולוציה סטנדרטית. כמובן שיש לו גם חסרונות שצוינו בצורה ברורה וכל אחד ששוקל לרכוש מפרט הכולל את המסך הזה צריך לעשות לעצמו את השיקול של מה אופי העבודה העיקרי שלו על המחשב.

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכל באי הפורום, אדם.

desktopva.th.png

firefoxy.th.png

openofficen.th.png

פורסם

תודה על ההתרשמות.

באופן כללי, רזולוציה גבוהה זה מאוד נחמד, אבל הטקסט, על אף שהוא קריא, מספיק קטן כדי לעייף את העיניים בשימוש ממושך (לפי התמונה של הפורום שצירפת).

רק הערה אחת:

סרטים - כאן הרזולוציה יכולה להיות יתרון וחסרון. יתרון מכיוון שאם מדובר על מקורות וידאו באיכות 1080p ניתן להציג אותם במלוא תפארתם על המסך (Big Buck Bunny נראה ממש טוב...), אבל מכיוון שבשימוש יומיומי רוב תכני הוידאו לא יהיו באיכות כזו אלא דווקא נמוכה יותר, תצטרכו להחליט אם למתוח אותם לגודל גדול יותר או לראות בחלון קטן יותר.

אין כאן שום חיסרון ביחס למסך באותו גודל ורזולוציה נמוכה יותר. בסופו של דבר, המתיחה היא לגודל המסך, בלי קשר לרזולוציה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים