עבור לתוכן

Peltier - מישהו יודע איפה אפשר לקנות?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע אולי איפה אפשר לקנות אחד כזה? מה שבטוח שחנויות מחשבים אי-אפשר למצוא אחד כזה, בדקתי בכל החנויות הגדולות..

כל מי שלא יודע מה זה ומתעניין שיפנה ללינק הבא:

http://www.peltier-info.com/info.html

מסבירים שם בקצרה.. או שלא בקצרה.. ;D

פורסם

אני מניח שאתה יודע את ההשלכות של זה במחשב (עוד ספק כוח וחשבון חשמל מנופח מאד)

אבל זה ניתן להזמין רק באתרים בחול .

ועלות של זה גבוהה מאד.

פורסם

יש לי קרור מים כבר מספר שנים

בזמנו בדקתי את האפשרות לרדת מתחת לטמפרטורת עיבוי המים (לא קבועה אלא תלויה בגורמים שונים) - לא כדאי כי אם אתה רוצה לקנות את היחידה עצמה אתה כנראה רוצה לבנות לבד , וזה ענין של ניסוי וטעיה שזה כשלעצמו יקר וגם מסוכן . פשוט תשקיע במעבד חזק יותר עם קירור מים (מערכת פתוחה) שיחזיק כל מעבד בטמפרטורת החדר.

יש יחידות מוכנות לקניה בחו"ל אבל לא בטוח שיתאימו למעבדים ולוחות עתידיים .

פורסם
  • מחבר

אני יודע את ההשלחות של המכשיר על המחשב, יש לי כתבה (אומנם די ישנה, אבל היא עדיין רלונטית) על בניית ערכת קירור מבוססת פלטייר, פלטייר של 60-80 ואט מספיק בהחלט , וזה גם לא עסק כזה יקר (אז עוד 60 ואט, מי ישמע, גם ככה המחשב צורך כ-200-300 ועוד המסך..). לגבי הסיכון, אין יותר מדי מה לפחד שם (בתנאי כמובן שאין לך שתי ידיים שמאליות), מה שכן, יש את הקטע של העיבוי שנכנס לתמונה, אבל זה רק בתנאי אם הטמפ' תרד מתחת ל-0 (שממש לא נראה לי הגיוני אם מעבדי AMD)..

לפי דעתי זה הרבה יותר עדיף על קירור מים (שדי מסורבל בגלל גודל הערכה, וגם צורך חשמל לא מעט, המשאבה)..

חבל רק שאי-אפשר למצוא את זה בארץ :'(

פורסם

בעניין קירור המים - אתה טועה בגדול.

אני למשל משתמש במשאבה חזקה יחסית של 10 וואט (220), אך רוב המשאבות המסחריות יעבדו על 3-8 וואט, וזה ביחסית לפלטייר של 60, לא הרבה....

אם תקרר את הפלטייר לטמפרטורה ראוייה, למשל עם קירור מיםף ל 40 מעלות בערך, צידו השני יגיע ל 30- מעלות... בלי קשר ל AMD או לא...

הווצרות קרח בסביבת המעבד והפלטייר - 100%, אך שוב, אין לך מה לדאוג, זה לא יכול להזיק לכלום....

אני מאוד בעד הפלטייר, ובזמן האחרון גם שקלתי ובדקתי על קנייתו.... אני חושב שאסתפק באחד של 120 וואט...

בעקבות המחשבות הנ"ל, הכנתי את עצמי ואת אזור המעבד בייחוד לעבודה בערך בתוך מים, ובטמפרטורה נמוכה מטמפ' החדר....

מה שעוד חשבתי, אני יכול לשים את הפלטייר במיכל המים, כך שהוא יקרר את המים, ואז בשיטה הרגילה, עם בלוק על המעבד, רק קר מאוד...

פורסם

אם תשים את הפלטייר שיקרר את המיכל אתה תגרום להווצרות עיבוי בכל המערכת, כך שתצטרך פשוט לבודד את כולה, במקום לבודד רק את אזור המעבד. מעבר לזאת, מן הסתם הטמפרטורה של המים עד שיגיעו למעבד תעלה במעט, לעומת הטמפרטורה שתהיה לפלטייר אם הוא יקרר את המעבד ישירות.. בקיצור, לא רעיון מומלץ

בכל אופן, פלטייר של 60 וואט זה כלום, וממש לא שווה את ההשקעה (גם הכספית, גם את המאמץ וגם את הסיכון). אם אתה כבר מחליט ללכת על זה, ויש לך מושג מה אתה עושה בכל הנוגע לבידוד המעבד, אז לפחות תקנה פלטייר נורמאלי.

לפי דעתי זה הרבה יותר עדיף על קירור מים (שדי מסורבל בגלל גודל הערכה, וגם צורך חשמל לא מעט, המשאבה)..

אני לא בטוח אם הבנתי אותך נכון, אבל אם כן, קניית פלטייר לא תפטור אותך מהקירור מים! פלטייר לא יעבוד על ריק, אם צד אחד שלו מתקרר הצד השני מתחמם ואת אותו צד שני צריך לקרר איכשהו , למשל בעזרת, נכון, קירור מים

פורסם

כן, נכון....... וגם אצטרך לבנות מערכת לעיכוב פעולת הפלטייר במקרה של קפאון המים...

הליבה של מעבדי AMD היא קטנטנה, ולכן גם פלטייר חלש יחסית יספיק, חוץ מזה, שאין הבדלי טמפרטורה אדירים בין פלטייר 60 או 220 וואט..... הפרשי הטמפ' שלהם די דומים....

פורסם

דווקה בגלל שהליבה קטנטנה חייבים קירור יותר חזק כי כל החום מרוכז

והתעבות קורית בשניה שמשהו נמצא מתחת לטמפרטורת חדר לא צריך להתקרב ל 0 מעלות

תחשבו על בקבוק מים קרים (לא קפואים) שעומד בחוץ בתל-אביב תוך שתי שניות הוא כל כך מכוסה מים שאי אפשר לדעת אם זה דליפה

אן לחילופין על חלון בחורף שהרבה יותר קר מהחדר בגלל שהוא פונה החוצה גם עליו יש התעבות בצד הפנימי

נ.ב. פלטייר הוא קפוא בצד אחד ורותח בצד השני הקירור מים עובד על הצד הרותח (אין טעם על הצד הקפוא כי זה רק יחמם אותו) ככה שאין סיכוי שהמים יקפאו

אני באמת חושב שעדיף שלא תתעסק עם כאלה דברים אם אתה לא מבין מספיק כי שתי טיפות מים במקום הנכון ואין מחשב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים