עבור לתוכן

קרוקס ביום כיפור ? - תועבה !!

Featured Replies

פורסם

מה כ"כ רע בקרורקס?

זה נוח, אבל לא לנסיעה על אופנים.

אני לא מבין אנשים שנוסעים באופניים עם קרורקס, בלתי אפשרי.

זה כ"כ מכוער שאת מי שהמציא אותן צריך לשפוט על פשע נגד האנושות.

פורסם

אוי תעשה טובה, זה בולשיט טהור. הדת לא מחנכת לאהבת הארץ או אפילו לדרך ארץ. היא אולי מנסה, אבל זה ממש לא מה שהמלומדים בה מפגינים. כי הרי לפי ההגיון שלך, אלו שהכי בקיאים בה אמורים להיות האנשים הכי ציוניים ומנומסים בארץ, וזה בדיוק ההפך.

תעזוב מה שרואים בחדשות על כמה קבוצות קיצוניות ביותר בתוך הזרם החרדי כמו תולדות אהרון ונטורי קרתא הם בשולי החברה החרדית כמו שהאנרכיסטים נגד הגדר הם בשולי השמאל הקיצוני אני מדבר על הציונות הדתית וזרמיה.

עם יד על הלב, באמת פעם פתחת ספר שמבהר מצוות שבן אדם לחברו וראיתה שם רעה?

פורסם

לא אמרתי שום דבר על הדתים-לאומיים. דברתי על הלוגיקה של דת = מוסר והפרכתי אותה בצורה קלה למדי.

פורסם

הנה עוד הוכחה שהרבנים מגדירים את הדת כמה שנוח להם.

מצד אחד פוסקים שאסור נעלים נוחות כדוגמת קרוקס כי זה הופך את הצום לקל ונוח.

אך מצד שני צריך להחליף לשעון חורף על מנת שזה יקל על הצום...

:screwy: :screwy: :screwy:

פורסם

לא אמרתי שום דבר על הדתים-לאומיים. דברתי על הלוגיקה של דת = מוסר והפרכתי אותה בצורה קלה למדי.

אתה הוצאתה את זה מהקשרו, טענתי שגם לא מאמינים יכולים לקחת את הדברים שכן יפים בדת, לא כול הדתיים מסלפים את הדת כמו כמה חצרות דתיים בירושליים.

פורסם

אז ככה - הוא לא סבר שאסור, הוא סבר שלא כדאי.

ישנה הרי דעת הב"ח שכל נעל שרגילים ללכת בה ברחוב ביום יום, היא בכלל נעל האסורה, גם אם אינה מעור. לכן הרב אלישיב סבר לא כדאי .

ויום כיפור נועד להליכה בנעליים פשוטות, המראות על דלות .

לגבי השאלה מדוע מורידים שעה דווקא לפני כיפור -פחות להתענות?

אז ככה - מספר שעות הצום הוא בדיוק אותו מספר.

יש רק הבדל פסיכולוגי, כי קמים שעה מאוחר יותר, ואז הצום נראה קצר יותר. אבל זה רק פסיכולוגי.

מספר השעות הוא בדיוק אותו מספר ביום הכיפורים - 24 שעות.

למי שיש שאלה מוזמן -להבדיל מכת הליצנים

אגב לידע כללי - אין הכוונה במצוות הצום להרבות סבל, אלא לזכך את הגשמיות, העינוי הוא ענין סמלי, ואין מצוה לסבול כמה שיותר. עצם חוסר האכילה הוא המצוה, אבל אין ענין שייגרם סבל כמו כאבי ראש וכדו'. ולכן ציותה התורה לאכול הרבה בערב יום כיפור, כדי שהצום לא יהיה כל כך קשה.

פורסם

הנה קרוקס גרסאת יום כיפור

3366190812_8909fa6985.jpg

מה זה ?

יש שם ספייקים בתוך הנעליים ?

כבר ראיתי זוועות מהעבר, אבל על דבר כזה לא היתי מסוגל לחשוב. כבר לא אכפת לי לשים קרוקס אחרי שראיתי את הדבר הזה... רררררר....

פורסם

אולי לפזר מסמרים על הרחוב?

+1

לא יעזור לך

מסמרים הם ארוכים ואם תפזר אותם הם ישכבו על המדרכה כמו עפרונות ולא יהיו מעשיים.אם כבר פזר נעצים.יש להם ראש רחב

פעם נפלו לי בבית מלא נעצים על הרצפה והשפיץ היה כלפי מעלה.זה היה דוקר מאד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים