עבור לתוכן

מחפש אוזניות לשמיעת מוזיקה בפורמט DTS מהמחשב - עד 250 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

1. האזנה באמצעות VLC דרך חיבור PL עם כרטיס קול מובנה (לוח X38 של גיגבייט).

2. דיסקים בפורמט DTS וגם FLAC לעיתים.

3. בעיקר שומע רוק כבד, מטאל, אלקטרוני אבל גם לא מעט בלוז, רגאיי, דאב ו... Prodigy כמובן.

4. התקציב מעט גמיש אבל רק אם מדובר בהבדל של ממש.

צריכות להיות קומפקטיות אם אפשר (אבל ממש לא IN-EAR) ונוחות להאזנה ממושכת.

כרגע המועמדות שלי הן ה- KOSS PortaPro הוותיקות ב~230-250 ש"ח.

המליצו לי גם על ה-AKG 412P ב-130 ש" בלבד (נראות שבריריות משהו).

אשמח להמלצות נוספות.

תודה!

פורסם

אני יכול לומר לך שהK412 בכלל לא שבריריות, אמנם יש לי את הK414 שאני מעדיף עליהן, אך יצא לי לשמוע אותן והתחושה על הראש הייתה בדיוק אותו הדבר.

פורסם

DTS זה 5 ערוצי שמע נפרדים

לכן אוזניות סטראופניות לא יעשו את העבודה והשמיעה תיהיה כמו פורמט רגיל בסטראו (אם בכלל תשמע משהו - תלוי בהגדרות)

כדי להנות מ- DTS תצטרך 5 רמקולים עם רסיבר תואם

דבר נוסף PL (אנלוגי) מעביר ררק 2 ערוצים

פורסם
  • מחבר

אני יכול לומר לך שהK412 בכלל לא שבריריות, אמנם יש לי את הK414 שאני מעדיף עליהן, אך יצא לי לשמוע אותן והתחושה על הראש הייתה בדיוק אותו הדבר.

תודה - מה דעתך מבחינת אודיו?

לכן אוזניות סטראופניות לא יעשו את העבודה והשמיעה תיהיה כמו פורמט רגיל בסטראו (אם בכלל תשמע משהו - תלוי בהגדרות)

תודה - אני מודע לכל המגבלות הנ"ל אבל כרגע רמקולים מחוץ לתמונה (האזנה במקום העבודה) אז אני לא מכיר אפשרות אחרת.

יש אוזניות גיימינג 5.1, אבל אני בספק אם איכות האודיו שלהן עדיפה, הן גדולות ומגושמות ולרוב יקרות בהרבה:

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13839#details

http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=3608

האם תחת המגבלות הנ"ל יהיה הבדל מורגש בין DTS ל-FLAC או MP3-320K למשל?

פורסם

אוזניות סראונד/ גיימינג זה סתם שטות שמתיימרת להיות אייכותית תחת שם של חברות מוכרות ולכן זה "מוכר". בנוסף לכך יש את הפאקט של המיקרופון שמחובר לאוזניות וזה משנה משום מה לאנשים אל מול העדפה של לפרק את השניים- מיקרופון ואוזניות וכך עדיף.

את אלמנט הסראונד קשה מאוד לחקות באוזניות בגלל שהדרייברים (ערוצים) ממוקמים קרוב מאוד וזה מהווה בעיה ולכן הסראונד האולטימטיבי הוא בסופו של דבר אך ורק יתקיים ברמקולים.

בנוגע להמלצה לאוזניות-

פורטה פרו

PX100

K412/K414

האוזניות מסודרות לפי דירוג כאשר ה-414 הם אטומות. הפורטה עולות 250 ש"ח בערך וכדאי שתחפש את המקום הכי זול שתמצא כי יש אחריות "גלובלית" על מוצרי KOSS לכל החיים ,כך שאם נקרע לך הפאד של האוזניות אתה יכול ללכת לקילים אם אני לא טועה בשם ולהחליף אותם תמורת בערך 30 שקל (שתדע שעל כל מוצרי החברה כמעט יש אחריות לכל החיים בדרך כלל).

אגב, לא סתם האוזניות רצות בשוק סביבות 30 שנה כבר.. :xyxthumbs:

פורסם

מבחינת אודיו ה414 מעולות, מכיוון שהן סגורות הבאס בהן מורגש יותר מאשר בPX100/פורטה פרו/K412.

ב412 הטרבל יותר בולט, בהשוואה ל414 היה חסר לי באס אבל הן נשמעו מעולה בסך הכל.

אני הייתי מעדיף את ה414, גם אם יכול להיות שהPX100 המהוללות נשמעות יותר טוב מהן ה414 סגורות ומסננות יותר רעשי רקע.

את ההבדל בין MP3@320 לFLAC אתה לא תרגיש, אך מMP3@128 בטוח שתרגיש, בסך הכל, אתה מקבל מה שאתה משלם עליו (למרות שכל האוזניות שהעלו כאן הן אוזניות שנשמעות גם יותר טוב מאוזניות שעולות פי 2 מהן), בשביל להרגיש את ההבדל מMP3 לFLAC לשלם יותר על אוזניות, וגם מקור איכותי.

פורסם

לפני קנייה של K414 הייתי ממליץ לך לשמוע אותן לפחות שעתיים.

אני שמעתי אותן במשך שעתיים בערך, ואחרי זה האוזניים שלי כאבו כאבי תופת.

זו הסיבה היחידה שלא קניתי אותן.

בסופו של דבר קניתי את ה-K430 והן שוות כל שקל. (500 שקל בערך).

פורסם

גם לי הייתה את הבעיה הזאת, אבל הקשת שלהן ממתכת, פשוט השארתי אותן מתוחות על החלק הקדמי של המארז יום- יומיים שלי והן לא הכאיבו לי יותר.

פורסם

לא שמעתי את הK414 ואת הPX100, אבל אני יכול להגיד לך שבתור בעלים של פורטה פרו הם פשוט מצוינות!

יש לי allesandro ms1 למחשב והפורטה פרו הם לנגן שלי ולפי דעתי הפורטה פרו לא יורדות מהרמה של הMS1... ממש אוזניות משתלמות!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הגבתי - תודה רבה לכולם!

הפורטה-פרו מושכות אותי בעיקר בשל הביקורות המהללות לא רק את איכות הסאונד אלא גם את נוחות ההאזנה לאורך זמן וזה מאוד חשוב לי.

ה-K412 מושכות אותי בגלל המחיר הנמוך, אבל ההפרש האבסולוטי לא גדול ועניין הנוחות מטריד אותי (וגם ממה שהבנתי הפורטה-פרו גם טובות יותר).

אז בסיכומו של דבר - אני לא ארוויח כלום מה-DTS פה? כרגע אני שומע עם 590A שממש עלובה באודיו ואני בהחלט מרגיש הבדל... אולי זה סתם בראש שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים