עבור לתוכן

לחבר רמקול לרינג'ר, מה אני צריך ?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר רמקול לרינג'ר שיעבוד עם MP3,

יש לי רמקול אחד גדול של סטריאו של 100W, אני חושב שזה מספיק בישביל התחלה.

ברינג'ר יש מצבר של 12V כמו של מכונית (לא בדיוק אותו גודל),

אני רוצה לדעת מה אני צריך כדי שזה יעבוד ? מגבר ? משהו ?

אני יודע שכדי שאני אפעיל תרמקול מספיק רדיודיסק, שמצד אחד מחובר למצבר ומצד שני לרמקול אבל הבעיה שככה המוזיקה נשמעת חלשה מאוד.

אני רוצה שיהיה חזק, כי הרמקול באמת חזק.\

תודה.

פורסם

אתה צריך מגבר מתאים.

אם אתה מתכנן לקנות מגבר שמיועד לרכב (מה שסביר להניח שתרצה לעשות), תצטרך לחבר אלמנטים תואמים של רכב,

משום שאלמנטים של מערכות סטריאו ביתיות עובדים בהתנגדויות גבוהות מדי (8OHM בד"כ), כאשר מגברים לרכב (ומגברים פנימיים של רדיו-דיסקים גם כן) עובדים ב-4 אוהם ומטה.

זו אגב הסיבה שאתה שומע חלש מהרמקולים האלה.

הר"ד פשוט לא מסוגל לספק התנגדות מתאימה (/אין לו "כוח" להזיז את הרמקולים), ואם תנסה להגביר את הר"ד לרמות הגבוהות ביותר - סביר להניח שתשמע עיוותים והפרעות בסאונד.

בסיכומו של דבר, הפתרון הזול והיעיל ביותר (במקרה שלך), זה לרכוש מגבר פשוט + זוג רמקולים 6X9.

זה יהיה יותר ממספיק בשביל מערכת שמע לריינג'ר.

פורסם
  • מחבר

מגבר + רדיודיסק אתה מתכוון,

עכשיו השאלה, עם מגבר אני לא יכול להפעיל את הרמקולים שלי ?

פורסם

לא, התכוונתי למגבר + רמקולים.

כמו שאמרתי לך בהודעה הקודמת: הרמקולים של המערכת סטריאו הביתית לא יתאימו למה שאתה רוצה לעשות.

ולא ציינתי את הר"ד, כי הבנתי מההודעה הראשונה שיש לך כבר.

במידה ואין לך: אז מגבר + ר"ד + רמקולים לרכב (עדיפות ל-6X9 על מנת שיפיקו יותר עוצמה)

פורסם
  • מחבר

חשבתי גם על מערכת רמקולים למחשב, 2.1 (סאב + 2),

מערכות כאלה עובדות של 12V ואמפר לא יודע (יש לי אחד שעובד על 2.9 אמפר) ולחבר אותו זה לא בעיה בכלל.

אבל השאלה, האם דבר כזה (אני מנחש שאוכל לקנות משהו ב250-300 שקל) עדיף על כל השאר ?

כי רמקולים + מגבר + ר"ד יעלו לי די הרבה, יחסית לאחר

אני לא רוצה כל כך הרבה עוצמה.

פורסם

אני בכל זאת אמליץ לך על ר"ד + רמקולים.

אם אתה לא מתכוון להתפרע בעוצמת המערכת - אין שום צורך לרכוש מגבר נפרד, ואפשר להשתמש בהגברה הפנימית של הר"ד.

במחיר של 350 ש"ח~, אתה יכול לרכוש ר"ד MP3 + כניסת USB

בנוסף לרמקולים 4" של Kenwood

זה הרכב שיהיה חזק יותר (חזק יותר, לא בהכרח איכותי יותר) מכל זוג רמקולים שתרכוש למחשב (בתקציב הזה כמובן) ופתרון יותר אסתטי כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים