עבור לתוכן

המלצה למצלמת DSLR בכ-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין בהמלצה למצלמת DSLR באיזור ה-3000 ש"ח. זו מצלמת ה-DSLR הראשונה שאני קונה, מכיוון שהחלטתי שהגיע זמן להשתדרג.

השאלון:

* מה התקציב הכולל למצלמה, עדשה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-3000 ש"ח, גמיש

* האם אתה מתכוון לקנות עם אותו תקציב גם ציוד נוסף (עדשות נוספות, פלאש וכו')? לא, רק ציוד בסיסי כרגע

* האם לאחר הקנייה הראשונית יש לך כוונה לרכוש בהמשך ציוד צילום נוסף (עבור מצלמת ה-DSLR)? אם כן, איזה סכום בשנה אתה מתכוון להקצות לכך? בהחלט, לפי הצורך

* האם יש לך נכונות לקנות מצלמה ו/או ציוד משלים בשוק היד שניה? כן

* האם יש לך ציוד קודם ממצלמת DSLR או ממצלמת SLR פילם? אם כן, פרט לא

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר באור יום - טיולים, אך אשמח גם ליכולות צילום בחושך

* האם אתה מתכוון לצלם בעלי חיים מרחוק? ציפורים במעוף? חרקים מקרוב? צמחים וחרקים מקרוב - כן, מרחוק כנראה שלא

* האם אתה מתכוון לצלם ספורט? אם כן, איזה ענף ספורט ובאילו תנאי תאורה? לא

* האם אתה מתכוון לצלם פורטרטים? כמה חשוב לך לקבל עומק שדה מצומצם? לא חשוב במיוחד

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח כנראה שלא

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא בטוח

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? כן, חסרה בעיקר איכות התמונה

* האם אתה מתכוון להדפיס את התמונות או לצפות בהן על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? בעיקר לצפות על מסך

* מהו טווח העדשה (או העדשות) במ"מ שחשוב לך? המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים כרגע בעיקר עדשות רחבות

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? לא

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר - משאיר לשיקולכם (מייצב במצלמה וכו')

פורסם

הדרישות שלך מאוד כלליות.

בכל מקרה, 3000 זה תקציב גבולי. ברצוני לציין מס' דברים :

צילום בלילה - מצלמה צריכה אור, צילום בתנאי תאורה לקויים שלא מעל חצובה (חשיפות ארוכות) דורשת מקור אור מלאכותי (רצוי לא המבזק הפנימי) ו/או עדשה מאוד מהירה (מפתח צמצם גדול ככל האפשר), שני אלו עולים כסף. אם אתה מרבה לצלם במקומות סגורים בתנאי תאורה לקויים תשקול שמירת תקציב בצד להוספת מבזק עתידי (סיפור של מאות ועד אלפיים ש"ח).

צמחים וחרקים מקרוב - ב-DSLR דורש ציוד מיוחד, עדשת מאקרו ו/או טבעות הרחקה, מפוח, מתאם להיפוך עדשה ושאר ירקות. צלומי מאקרו יפיפיים גם לרוב נעשים בעזרת תאורה מלאכותית, בתוך קופסאת אור או בעזרת הבזקה יחודית. בכל מקרה, לקניה ראשונה ובתקציב הנתון, רצוי שתוותר על המאקרו.

נסה לחדד את הצרכים שלך. בכל מקרה, תנסה לברר על הפנטקס Km (או K2000 בשמה האחר), נכון להיום מדובר באחת העסקאות המוצלחות בתחום ה-DSLR הבסיסיות.

פורסם
  • מחבר

המצלמה לא חייבת לענות על הצרכים שהצגתי כרגע, כל עוד אני יכול לרכוש ציוד נוסף עבורה מאוחר יותר.

אני בסך הכל זקוק להמלצה על גוף ועדשה (או קיט).

פורסם

תראה ב-ZAP, ב-3000 ש"ח המבחר בסך הכל מאוד מצומצם ומגביל אותך בכל מקרה לגוף+עדשת 18-55 בסיסית

EOS 450D שעדיין ניתן להשיג ב-3100 ומעלה. עדשה מיוצבת.

EOS 1000D סביב 2600. עדשה מיוצבת.

ניקון D60 בערך אותו הדבר. עדשה מיוצבת.

סוני A200 עם עדשת 18-70 (לא מדהימה כלל) במחיר דומה. גוף מיוצב

אולימפוס E520 (עם עדשת 14-42 שמקבילה למעשה ל-18-55 אצל האחרים) ב-3000. גוף מיוצב, חיישן 4/3

פנטקס Km ב-2500 (קצת פחות). גוף מיוצב

אולימפוס E420 ב-2400 (בקצב פחות כבר יש קיטים עם שתי עדשות עד 150 מ"מ). ללא ייצוב.

מבחינת איכות תמונה, כולן די דומות, עם יתרון (לא גדול) ל-450D ול-1000D וחסרון ל-E520 ול-E420 ככל שה-ISO עולה.

לציין שה-E420 היא יוצאת דופן ברשימה זאת, היא הקטנה והקלה ביותר עם מבנה ללא גריפ מסורתי, הקיט שלה הוא היחיד פה שלא מיוצב (לא בגוף ולא בעדשה) וביחד עם יכולת מעט מופחתת ב-ISO גבוה זאת מצלמה פחות מוצלחת לתנאי תאורה לקויים. יחד עם זאת מבנה הגוף שלה ועדשות ה-4/3 הקומפקטיות עשויות לקרוץ לך אם אתה מחפש מערכת קלה ודיסקרטית (לטיול למזרח לדוגמא).

מבחינת התפתחות עתידית, לצרכים שלך לא נראה שיש מגבלות. בסופו של דבר אנשים ימליצו לך לרוב על המערכת שלהם ובמרבית החנויות בארץ ימליצו לך אוטומטית על קאנון וניקון, לא כי הם הכי טובים או מתאימים לך, אלא כי הם הכי מוכרים.

פורסם
  • מחבר

אם ניקח את הדגמים הקצת יותר יקרים, ונצמצם קצת את הרשימה, יש לי התלבטות בין הדגמים הבאים:

Canon EOS 450D

Nikon D3000 (שממה שהבנתי היא היורשת של ה-D60)‏

Sony A230 (כנ"ל יורשת של A200)‏

Olympus E520

ו-Pentax K-X (ע"פ הדיון ובהנחה שהיא תגיע גם לארץ באוקטובר, מכיוון שלא בוער לי)

יש איזושהי מנצחת All-around? או שאני צריך עכשיו לחפור בביקורות בתקווה לאיזה קצה חוט שיעזור לי להחליט?

פורסם

חשבתה על יד שניה אולי? יש הרבה דילים טובים בזמן האחרון!

פורסם
  • מחבר

בגדול אין לי בעיה עם יד שנייה, אבל אני צריך לדעת על מה אני הולך לפני שאני מתחיל לבדוק את האופציה הזו (אלא אם יש לך הצעה ספציפית, כי יש יותר מדי דגמים ביד שנייה ואני לא מכיר מספיק על מנת לזהות מציאות).

פורסם

נראה לי שבמחיר הזה, אין משהו שיתחרה ב- Pentax K-x.

בכלל לצלם חובב אין שום סיבה בעולם לוותר על מייצב במצלמה.

פורסם

נראה לי שבמחיר הזה, אין משהו שיתחרה ב- Pentax K-x.

המחיר כרגע 650 דולר עם עדשה בסיסית 18-55, מה שמרמז למחיר של 3500 ש"ח בישראל. אם זה אכן יהיה המקרה (לא כל שכן אם המחיר יהיה נמוך יותר) מדובר בתמורה טובה מאוד, אם כי מחוץ לגבולות התקציב של פותח הדיון

מבחינת יד שניה - בסכום של עד 3000 יש מס' אופציות מעניינות, כמו לדוגמא K10D של פנטקס שצצה לה פה ושם בשוק יד השניה ובמחיר הוגן היא אופציה מעניינת, יש מבחר של קאנון וניקון בשוק, אולם על מנת להפיק את המירב ובהתחשב בצרכים שלך, רצוי להוסיף עדשה מיוצבת שתעלה את המחיר הסופי (אם כי לא מדובר בחובה קדושה, אפשר להוציא תוצאות מצוינות גם ללא מערכת מיוצבת ויעידו על כך אלפי תמונות זוכות פרסים שצולמו לפני עידן הייצוב).

פורסם
  • מחבר

תראה, אני לא לחוץ על התקציב. אם מה שיש ב-3500 כל כך הרבה יותר טוב ממה שיש ב-3000 שקל, אז אני אוסיף קצת ואקח מצלמה ב-3500 שקל.

מה שכן, אם 650$ זה רק ה-MSRP, אז אני משער שהמצלמה תעלה בפועל פחות.

השאלה היא אם זה ריאלי לצפות שהמצלמה תגיע לארץ באוקטובר, מכיוון שאני בכל זאת מתכנן טיול של כחודש באמצע נובמבר.

פורסם

לא בחודשים הראשונים אחרי השקתה ובטח לא בישראל בזמן הקרוב.

השאלה היא אם זה ריאלי לצפות שהמצלמה תגיע לארץ באוקטובר, מכיוון שאני בכל זאת מתכנן טיול של כחודש באמצע נובמבר.

לא ממש

פורסם
  • מחבר

ובכן, אז מה האופציה הבאה שלי, בהנחה שאני לא מוצא שום דבר ביד שנייה, ושהמצלמה הזו לא מגיעה לארץ בחודש הקרוב?

Canon EOS 450D

Nikon D3000 (שממה שהבנתי היא היורשת של ה-D60)‏

Sony A230 (כנ"ל יורשת של A200)‏

Olympus E520

(או כל דבר שנמכר במחיר דומה לאלה)

פורסם

מצלמות יד שניה מעניינות בתקציב שלך, מדובר במצלמות בקטגוריה אחת מעל, חשוב לציין שהשיפור הוא לא באיכות התמונה פרופר אלא בתפעול ובאיכות הבנייה ובחלק מהמקרים במערכת הפוקוס ומדידת האור (מבחינת חיישן D40X=D80=D200 K10D=K200D לדוגמא).

פנטקס K10D -- גוף מאוד איכותי, הרבה מעבר למקובל בקטגורית המחיר (איטומים, בקרות ידניות, עינית גדולה ובהירה). חיישן איכותי ומיוצב. מהירות פוקוס איטית יחסית, במערכת פנטקס אין עדשות אולטרא-טלה ועדשות ייחודיות אחרות (מצד שני, אני מדבר על עדשות של 6K ומעלה).

ניקון D80 -- מצלמה בסך הכל טובה למדי, החיישן סביר (ניתן למצוא אותו גם ב-D40X וב-D200), אינו מיוצב, בהשוואה ישירה מול הפנטקס מדובר במצלמה שבנויה פחות טוב אולם עדיין מעל המקובל במצלמות "פתיחה", ארגונומיקה יוצאת מהכלל לדעתי (בכל זאת ניקון), מנגנון פוקוס מהיר יחסית.

קאנון 30D -- מצלמה בנויה היטב, הרבה מעבר ל-D80, למרות שמדובר במצלמה עם חיישן ומעבד תמונה מיושנים יחסית, איכות תמונות טובה ב-ISO גבוה ואיכות JPEG טובה הישר מהמצלמה (בנק' זאת אולי גם עדיפה על היורשת שלה - 40D), ללא מייצב מובנה. לפי דעתי הארגונומיקה של קאנון נחותה ביחס למתחרות, אבל מדובר בדיעה אישית מאוד. מנגנון פוקוס מהיר.

אם תחליט ללכת על יד שניה, שים לב לא לקנות מצלם מקצועי (אלא אם מדובר במצלמת גיבוי עם מספר קליקים נמוך מוכח ו/או בהנחה משמעותית ואחרי החלפת תריס לדוגמא. ואת זה אמר לי צלם מקצועי), הם "קורעים" את המצלמות שלהם ולא משנה מה יספרו לך שהם שומרים על הציוד כי הוא מפרנס אותם וכו'.

הכי טוב לקנות מחובב גדג'טים שקנה את המצלמה הכי נוצצת ונמאס לו ממנה (כי הוא לא ממש מצלם) או שהוא חייב לשדרג אותה עם הדגם הבא (ולא הספיק לצלם הרבה), לחילופין לחפש סבא חביב וחובב צילום ששמר על המצלמה שלו כמו על הפסנתר כנף שהוא הביא מפולניה ומצלם בעיקר בטיולי אירופה הקלאסית אותם הוא עורך בניחותא מדי מס' חודשים. הדבר תקף גם לגבי רכישת ציוד אחר - עדשות, מבזקים, גריפים וכו'.

פורסם

תראה, אני לא לחוץ על התקציב. אם מה שיש ב-3500 כל כך הרבה יותר טוב ממה שיש ב-3000 שקל, אז אני אוסיף קצת ואקח מצלמה ב-3500 שקל.

פשוט מאוד, הייתי קונה אותה ב- Ebay (את הגוף לפחות).

גופים הם מוצרים סופר אמינים.

מוסיף עדשה שרוכש בארץ אצל קראט ויוצא במחיר הכי טוב שיש...

ניתן גם לפנות לקרט ולבקש להזמין מראש.

אין ספק שהיא טובה מכל מה שתוכל להשיג במחיר הזה...

אני לא הייתי מוותר על מייצב במצלמה לצלם חובב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני חושב שקיבלתי את כל המידע שאני זקוק לו. אני אחזור לפה עם עוד שאלות במידת הצורך.

תודה רבה על העזרה. אם למישהו יש עוד מה להוסיף - הוא מוזמן כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים