עבור לתוכן

יעוץ בקניית נייד במחיר 7700 ש"ח. לסטודנט + גרפיקה 2D

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מתכוון לקנות מחשב נייד וקיבלתי את ההצעה הבאה:

מחשב נייד Dell E6400, מק"ט יצרן RD33-SP616

* מעבד מרכזי Intel Core2 Duo P8600 2.40GHz 1066MHz 3MB cache, 45nm

* זיכרון מותקן 2GB DDR2 800MHz 1x2048, זיכרון מירבי DDR2 8GB 800MHz

* דיסק קשיח 250GB 7200RPM, צורב אופטי DVDRW

* מסך LED Tehnolgy 14.1 Wide LCD ברזולוציה WSXGA 1440x900

* כרטיס מסך Nvidia Quadro NVS 160M Hardware 256MB

* עם כרטיס קול ורמקולים מובנים

* ניווט על משטח מגע

* עם קורא טביעת אצבע

* עם מצלמת אינטרנט מובנית

* עם קורא כרטיסי זיכרון 5-1

* חריץ ExpressCard 54mm

* תקשורת:

. . . ללא מודם אנלוגי, כרטיס רשת קווי Lan 1000

. . . כרטיס רשת אלחוטי WiFi802.11abg, עם Bluetooth, אין אינפרא-אדום

. . . עם 4 חיבורי USB 2.0, עם FireWire IEEE 1394

. . . אין חיבור טורי, אין חיבור מקבילי

* חיבורי ווידאו וקול:

. . . חיבור למסך VGA חיצוני, אין S-Video,

. . . חיבורי Line-In, Mic, Headphones

סוללה 6 תאים, 3-4 שעות עבודה, משקל 2.0 kg

* מערכת הפעלה Vista Business and XP PRO Downgrade option

המחשב מיועד לצרכים סטודנטיאלים רגילים (תוכנות אופיס בעיקר) עיבוד ועריכת גרפיקה 2D וקצת הורדות

תוכלו לתת לי חוות דעת לגביו? מכירים עסקה יותר משתלמת? אני אשמח גם לחוו"ד בנושא אמינות המחשב (הבנתי שעשויה להיות בעיה עם דל בכלל ודל עם נבידיה, זה נכון?)

תודה, וחגים שמחים

אורן

פורסם

לדעתי האישית, התקציב שלך (והמחשב הספציפי הזה) מוגזמים בעליל יחסית לדרישות. כרטיס הQUADRO לבדו, שאין לו שום שימוש מעבר ליישומי תלת מימד כבדים, מייקר את המחשב בכ1500 שקל. בנוסף, הרזולוציה הזו גבוהה למדי למסך בגודל הזה, באופן שעלול להפוך עבודה ממושכת למטרד (כאן זה כבר עניין של דעה אישית - אני עובד עם מסך 15.4" על 1280*800 ולדעתי זו רזולוציה טובה).

בעניין אחר, הבעיה של DELL נגעה לכרטיסי סדרה 8, ולא נראה לי שהיא רלוונטית למחשב המדובר.

פורסם

בסופו של דבר ה-NVS 160M הוא 9300M GS, וככזה עשוי להתאים למשחקי 3D בקטנה, וודאי יותר מאשר ה-GMA המובנה.

כמו כן, חלק מתוכנות הגרפיקה המקצועיות, גם אם לא עושים בהם שימוש ב-3D, פשוט לא עובדות כמו שצריך על כרטיסי מסך שאינם "מקצועיים" (קרי FireGL/FireMV/Quadro). לפעמים זו בעיה של דרייברים ולפעמים בעיה מובנית בתאימות (שמשולבת במתכוון, כדי שהאנשים ירכשו את הכרטיסים היקרים). זה נדיר, אבל הייתי מציע לבדוק ספציפית לגבי התוכנות שאתה רוצה להשתמש בהן.

לגבי רזולוציית מסך, זה יתרון או חסרון, תלוי איך מסתכלים על זה. מניסיון, רוב האנשים שאני מכיר לא סובלים בכלל מ-1440X900 במסך 14", וזה כן נותן בונוס נחמד לשטח עבודה לעומת 1280X800. אבל כמו שאמר vic07, זו דעה אישית.

בכל מקרה, במחשבים האלה, לפחות בקונפיגורציות הנמכרות בארץ, כרטיס מסך Quadro ורזולוציה גבוהה כמעט תמיד הולכים יחד, כך שאין דרך לקבל אחד ללא השני. אתה, בתור זה שעתיד להשתמש במחשב, צריך לדעת עד כמה דברים אלה עקרוניים בשבילך. אם לא - בהחלט תוכל לחסוך סכום לא מבוטל בקנייה.

פורסם

לגבי הרזולוציה - זה יתרון משמעותי לדעתי על פני ה-WXGA הסטנדרטי במחשבים זולים. ממה שציינת, לא נראה שאתה ממש זקוק למחשב עם כרטיס מסך נפרד. אם אין לך צורך בזה, אולי שווה גם לשקול מחשבים טובים קטנים יותר כמו ה-E4300. כמובן שאם אתה מעוניין לרדת למחשבים צרכניים, ניתן להוציא הרבה פחות.

פורסם

בתור אחד שמתלבט באותה השאלה בדיוק נתקלתי בזה:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13091

אישית, נראה לי מחשב מצויין לצרכי הסטודנט + בונוס של 2200 שקל פחות מהתקציב שלך ;)

מה אתם חושבים פה בפורום על המפרט?

ועוד שאלה אולי פחות קשורה, מה ההבדל בין:

WUXGA LED FULL HD

לבין

WXGA LED FULL HD with TrueLife

?

פורסם

אישית, נראה לי מחשב מצויין לצרכי הסטודנט + בונוס של 2200 שקל פחות מהתקציב שלך ;)

מה אתם חושבים פה בפורום על המפרט?

קשה להשוות בין המחשבים, הם שונים מאד וההבדל במחיר אינו מקרי.

ה-E6400 הוא מחשב עסקי באיכות טובה הרבה יותר, תמיכה בפונקציות עסקיות כמו תחנת עגינה ו-trackpoint וחיי סוללה טובים יותר. הוא קטן יותר וקל יותר. כבונוס הוא גם מגיע עם מסך מאט אבל זו שאלה של העדפה אישית.

מבחינת מפרט, שניהם כוללים כרטיסי מסך שאין בהם צורך לדברים שצויינו.

WUXGA LED FULL HD

לבין

WXGA LED FULL HD with TrueLife

?

ההבדל הוא ברזולוציה וזה הבדל ענק.

WXGA היא רזולוציה של 1366X768 (או 1280X800 בדר"כ ב-16:10)

WUXGA זה 1920X1200

לטעמי WUXGA זו רזולוציה מוגזמת למסך 15.6" אבל זו שאלה של טעם כפי שכבר נאמר.

בשורה שכתבת גם מצויין Full HD אחרי WXGA ו-WUXGA . זו טעות לכאן או לכאן.

פורסם

וזה גם לא WUXGA. זה 1920X1080 (הנקראת גם FullHD) בדגם הזה (ה-1555 הוא 16:9).

פורסם

תשאל את עצמך כמה ניידות חשובה לך, וכמה אתה מסתובב עם המחשב במהלך היום והאם המחשב הזה הוא המחשב היחידי שלך?

במידה והנייד הוא לא המחשב היחידי שלך וניידות חשובה לך גם לנובו X200 נכנס בתקציב הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל המגיבים

עזרתם לי מאד בהחלטה

צום קל למי שצם, וחתימה טובה

אורן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים