עבור לתוכן

שגיאה בעת הפעלת ווינדוס The File or Directory C:$MFT is corrupt or unreadable..

Featured Replies

פורסם

שלום,

כשהווינדוס עולה אני מקבל אזהרה שרשום בה:

The file or directory c:$MFT is corrupt or unreadable. please run chkdsk utility .

לפני שהווינדוס עולה הוא עושה לעצמו צ'קדיסק כל פעם(מאז שהבעיה קיימת) ולא מוצא שום דבר, או לפחות לא מתקן שום דבר..

הבעיה החלה אתמול לאחר שניסיתי להתקין Internet Explorer 8 כאשר באמצע ההתקנה הופיע איזה ארור ולאחר מכן הוא לא יכל לסיים את ההתקנה.

כיצד פותרים את הבעיה?

תודה רבה!

פורסם

מעניין.

תנסה להריץ fixmbr מתוך recovery console בדיסק התקנה של חלונות.

ברמת העיקרון data segments של MFT יושבים ב boot sector של הדיסק הקשיח אז אולי בצורה מסתורית כלשהי משהו נדפק שם...

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

דרך הווינדוס לא הצלחתי להריץ את הrecovery console בכלל, הוא טען שאינו מכיר את הפקודה (D:\i386\winnt32.exe/cmdcons)

דרך הAutorun (ההתקנה של הדיסק) לא היתה אפשרות של Repair (R

בסופו של דבר, רציתי לפרמט ולהתקין ווינדוס 7, ההתקנה שם נתנה לי אפשרות לעשות Repair לווינדוס הנוכחי בפעם הבאה שהוא יעלה,

וזה מה שהצליח בסופו של דבר... :)

מעניין מה גרם לכל זה לקרות, בסה"כ רציתי להתקין IE8 והיה איזה ארור של קובץ DLL, עכשיו אני מפחד לנסות להתקין שוב..

בכל מקרה, העיקר שהבעיה נפתרה, תודה רבה! :)

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין מה שעשית לתגובה שכתבתי לך... :nixweiss::s07:

יש לך בעיה באינדקס של מערכת הקבצים אז מה הקשר פה לפירמוט והתקנה של מערכת הפעלה אחרת?

את recovery console אתה מריץ ע"י לחיצה על R במסך הראשון של התקנת Windows (אין שום קשר לDOS פה אגב בשום צורה).

פורסם
  • מחבר

שוב, במסך ההתקנה הראשון של הווינדוס, לא היתה אפשרות ללחוץ על R.

רק F (פורמט), המשך, יציאה.

ככה שהאפשרות היחידה ממילא היתה פורמט והתקנת ווינדוס חדש. (גם אם זה לא היה עוזר)

רק הדיסק של ווינדוס 7 נתן לי אפשרות לעשות repair.

פורסם

מאיפה הבאת את הדיסק הזה?

מה שאתה אמור לראות זה:

RepairInstall01.jpg

ואין דבר כזה F לפורמט בהתקנה של חלונות.

פורסם

טוב ככה

מולטיקור רק שתדע שיש גירסאות שבאמת לא נותנות לך את האפשרות ללחוץ R ( לרוב זה SP3). אני לא בטוח ב 100% שזה קשור ,אבל זה המצב אצלי לפחות..

אממ ואם אתה לא יכל לעשות ריקוברי דרך הבווט,אז ניתן לעשות את זה דרך הCMD עצמו בעת שהדיסק בתוך המחשב.

LABEL בדוק שכונן D הוא באמת הכונן של הדיסקים חח .. אממ ואם הצלחת בסופו של דבר אז על הכיפאק..

פורסם

"מולטיקור רק שתדע שיש גירסאות שבאמת לא נותנות לך את האפשרות ללחוץ R ( לרוב זה SP3). אני לא בטוח ב 100% שזה קשור ,אבל זה המצב אצלי לפחות.."

אין "גירסאות" מקורי יש רק אחד.

CDרק צרוב שעשו אותו עם NLITE לא יהיה לו R .

פורסם

שלום לכולם

האם השורה התחתונה של הדיון המלומד כאן

היא שאפשר לתקן בעיות בחלונות XP עם דיסק התקנה

של וויסטה ? :silly:

:xyxthumbs:

:kopfpatsch:

לא, אי אפשר.

פורסם

אם כל הסיפורים ההזויים פה הכל אפשרי.

כמו ששמת לב גם הדיסק של XP שהוא השתמש בו לא בדיוק היה שפוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים