עבור לתוכן

התלבטות בעניין כרטיס Xonar HDAV1.3 של אסוס

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מחשב מדיה סנטר, עם המפרט כדלקמן:

מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6550

לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3

זיכרון: 2*1024MB OCZ PLATINUM XTC CL 4-4-4-15

דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB SATAII

כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RADEON X2600XT 256MB DDR4

צורב: ASUS DRW-2014BLT DVD-RW X20

מארז: SILVERSTONE LC17S

ספק : ENERMAX LIBERTY 400W

קירור :THERMALTAKE RUBY ORB SILENT FAN RED LED CL-P0391

אני מעוניין להוסיף את הכרטיס הקול הייחודי של אסוס, וזאת על מנת שהרסיבר שלי יוכל לקבל את פורמטי האודיו החדשים כגון DOLBY trueHD ו- dts-HD

על פי הידוע לי, ישנם שני סוגי כרטיסים של אסוס המתאימים לבלו-ריי:

1. http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=8620

2. http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=QY0Ud4MG0DMfXNiQ

כרטיס ה- SLIM זול יותר באופן משמעותי, אך כשאני בוחן את נתוני הכרטיס בעזרת העין הבלתי מקצועית שלי, אני לא רואה אזכור לכך שהכרטיס תומך בפורמטי האודיו החדשים.

דרך אגב, האם שני כרטיסים אלה, יתאימו ללא בעיה לחומרה שלי, ובעיקר ללוח האם?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין.

תודה רבה.

פורסם

ממה שהצלחתי להבין ה SLIM מסוגל לעשות BITSTREAM של הפורמטים החדשים כך שאם יש לך רסיבר שמסוגל לפענח אותם אז אתה מסודר (גם אני מתכנן לקנות אחד כזה) והDELUXE מסוגל לעשות את הפענוח כבר אצלו (שזה לאו דווקא מה שאתה רוצה להשתמש ב DAC של הכרטיס קול)

עד כמה שאני זוכר הם תופסים חריץ PCI

אם אתה יודע על מקום במרכז שמוכר אותם (שיש להם אותו במלאי את ה SLIM כן) אז תפרסם

פורסם
  • מחבר

sbtgn1 קודם כל תודה רבה על תשובתך.

אכן יש לי רסיבר שתומך בפורמטים החדשים (דנון 2309), אבל אני חייב להודות שהדברים שלך קצת הפתיעו אותי.

האם כוונתך שמי שרוכש את כרטיס הדלוקס, יוכל ליהנות מפורמטי האודיו החדשים גם אם הרסיבר שברשותו לא תומך בכך???

האם בכך מסתכם כל ההבדל?

תראה, ההבדל במחיר בין הכרטיסים הוא כ 200-300 שקלים. אני פשוט חושש שבמידה ואקח את גרסת ה-SLIM, ורק בדיעבד יתגלה שחסרים בו חלק מהתכונות החיוניות שלהם אני זקוק , אזי "אוכל את הלב" על כך שלא לקחתי את הכרטיס היקר יותר.

כפי שבוודאי הבחנת על פי הלינק, הכרטיס נמכר ברשת KSP, שלהם סניפים ברחבי הארץ.

לגבי השאלה אם באזור המרכז הכרטיס קיים במלאי, על כך אין לי תשובה.

את זה כבר חייבים לברר ישירות מול הסניף...

פורסם

ב KSP אין בכל הארץ עדיין

ל SLIM אין יציאות אנלוגיות בכלל ואני חושב שב DELUXE הוא גם טיפה מנסה לשפר גרפיקה (לא ממש בטוח בקשר לזה)

בכל מקרה אתה באתו מצב כמוני (עם מחשב ורסיבר )ואני הולך על ה SLIM לא בגלל עניין של עלות אלא כי לא היה לי שימוש ב DELUXE

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שהכרטיס יגיע במהרה.

התייעצתי עם טכנאי מחשבים שבד"כ מטפל לי במחשב, ולדבריו עדיף ללכת על הדלוקס, כי זה פשוט כרטיס טוב יותר מכל הבחינות.

הוא גם הסביר לי את העדיפות של הדלוקס מבחינה טכנית, רק שלא הצלחתי כל כך להבין :silly:

בכל אופן, תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

אני מקווה שהכרטיס יגיע במהרה.

התייעצתי עם טכנאי מחשבים שבד"כ מטפל לי במחשב, ולדבריו עדיף ללכת על הדלוקס, כי זה פשוט כרטיס טוב יותר מכל הבחינות.

הוא גם הסביר לי את העדיפות של הדלוקס מבחינה טכנית, רק שלא הצלחתי כל כך להבין :silly:

בכל אופן, תודה רבה :xyxthumbs:

שלא יבלבל לך את השכל מבחינת סאונד(של הפורמטים החדשים) היה לך בדיוק את אותם תוצאות זה אותם רכיבים

אתה לא תשתמש ביציאות האנלוגיות (אגב מביקורות שקראתי ה DAC שם ממש לא משהו ANYWAY).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים