עבור לתוכן

תוכנה להצפנת כוננים ואיתור מחשב נייד מרחוק

Featured Replies

פורסם

שלום חברים!!

קודם כל חג שמח ושנה טובה לכל הפורום :)

אני מחפשת תוכנה חינמית וטובה להצפנת כוננים במחשב הנייד שלי כדי להגן על קבצים במקרה של גניבה או אבידה של הנייד.

בנוסף אני מחפשת גם תוכנה שתאתר לי את הנייד אם הוא נגנב ברגע שהוא מתחבר לאינטרנט. אני יודעת שיש את התוכנה Lojack שעושה את זה, היא בעצם

מתקשרת לבעל המחשב ע"י אימייל, או משהו כזה לפי מה שהבנתי ומוסרת את המידע הדרוש כמו IP ומיקום וכו', ואז עם המידע הזה הולכים למשטרה והם אמורים

לדעת איפה המחשב ממוקדם (משהו כזה...) אבל היא לא חינמית, אני אשמח לדעת אם יש תוכנות שעושות את אותו הדבר אבל שאינן עולות כסף. במקרה ולא אמצא משהו טוב אני כנראה כן אקנה את Lojack, רק השאלה אם היא עובדת גם בישראל, או שישנה הגבלה לארה"ב או משהו כזה?

תודה רבה על העזרה!!

מורן.

פורסם

אני אחסוך לך את החיפושים ואת הכאב ראש :

1. אם תגשי למשטרה עם כתובת הגנב , המיקום שלו , הIP שלו , והטלפון שלו בבית , את תקבלי מבט מוזר של " ... גברת , מה את רוצה מאיתנו , יש לך את כל הפרטים , לכי אליו בעצמך ! ... " .

2. כל עוד אין לך מודול GPS מותקן בתוך הנייד , הIP שלו והמיקום שלו לא ממש יעזור לך , והספקיות אינטרנט לא ישתפו איתך פעולה לגבי איתור נקודת החיבור של אותו הגנב .

3. קחי בחשבון שאם הוא יתחבר לאינטרנט באמצעות רשתות פתוחות אלחוטיות , הסיכוי שלך למצא אותו בכלל שואף למינוס .

4. שמרי על הנייד שלך כמו שצריך , וקחי לו מנעול קנגסינטון , בכל מקום שתשאירי אותו , תנעלי אותו למשהו , למרות שגם את החוטי ברזל האלה ניתן לחתוך דיי בקלות .

5. ראיתי משהו נחמד לסלולריים שבנוי על חיישן אור ומד התאוצה של המכשיר , ברגע שהוא מתרומם במהירות רבה מדי וזז בחלל מהר מדי , הוא מתחיל להשמיע אזעקה מחרישת אוזניים , עד כמה שסלולרי/נייד יכולים לעשות את זה , תבדקי את הכיוון הזה .

6. הצפנת הדיסקים הקשיחים שלך ... לא ממש יעזור לך , ברגע שלאותו הגנב תהיה גישה פיזית ישירה לדיסק הקשיח , את כל הדברים האלה ניתן לפרוץ דיי בקלות ברגע שיש לך את הדיסק אצלך ביד . רק לIBM היה מנגנון צריבה לדיסקים הקשיחים , שלא היה ניתן לגשת לחומר שלהם ולנייד בכלל ברגע שהיו מפרקים אותם ומנסים להוציא מידע , אין לי שמץ של מושג במה הם השתמשו , אבל אני דיי בטוח שזה לא משהו בר רכישה/התקנה על הנייד שלך .

פורסם
  • מחבר

יאבל האיום והאכזר: תודה על כל המידע, אתה מדבר מניסיון?

אתה לא חושב שעם התוכנה המתאימה כמו Lojack יהיה אפשר לאתר את המחשב?

כי הראו שבארה"ב אנשים שמשתמשים בתוכנה הזאת דווקא הצליחו לאתר את המחשב שלהם אחרי שהוא נגנב.

ברור שאני אשמור על המחשב שלי כמה שאפשר, אבל אני סטודנטית ואני לוקחת אותו איתי ואי אפשר לדעת מה יהיה... בגלל זה...

ולגבי מנעול זה נראה לי מסורבל

multicore: ניסיתי את התוכנה הזאת, לא ממש הצלחתי להצפין את הכונן שרציתי... יש לך המלצה לתוכנה נוספת?

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי להצפין את הכונן...

פורסם

נתת את כל המידע חוץ מהמידע שאפשר לעזור לך.

מה עשית ומה התוצאות שקיבלת? האם פעלת לפי ההוראות ב wizard של התוכנה?

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה רגיל, ועברתי על ההוראות, בשלב מסוים הוא אומר שאין אפשרות לעשות את ההצפנה

אני אנסה שוב ואני אגיד לכם מה ההודעה שהוא נותן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים