עבור לתוכן

נייד לסטודנט עד 5000

Featured Replies

פורסם

חג שמח לכולם

חבר'ה רציתי שוב את עצתכם בנוגע לחיפוש מפרט למחשב טוב שישרת אותי בלימודים במשךל 3 שנים ופרט לכך לסרטים אינטרטנ ומוזיקה ולכן הדרישות שלי לא בשמיים יחסית..

זכרון 4 ג'יגה עם לפחות 800 מגה הרץ אבל אפשר טיפה יותר תלוי במחיר

הארד דיסק לפחות 160 ג'יגה עם מהירות של מקס' 7200 RPM

מעבד טוב וחזק

מסך רגיל לחלוטין 13.3 אינץ' בעדיפות הגבוהה ביותר....אבל כרטיס מסך שיהיה לפחות טוב שאוכל לראות סרטים באיכות טובה...

כל היציאות האפשריות עם עדיפות ל HDMI,ESATA, FIREWIRE..

WI-FI ולוטות' חייב שיהיו ומצלמה ומשהו נגד חטטנים במכללות כמו מפענח טביעת אצבע , מצלמה גם כן תעזור ואחריות של לפחות 3 שנים ומשקל אפשרי במקס 2.5 קילו ואפשר לחרוג טיפה מהמחיר ..

חוץ מזה שמעתי על משהו שנקרא משטחי קירור ששמים מתחת ללפטופ והם שומרים על קירורו וחיי סוללה גבוהים אז אשמח לקבל מידע על זה

שנה טובה

פורסם
  • מחבר

אוקיי ובנוגע לHP ידוע לך על האפשרות לשיפור מפרט קיים ? יש דבר כזה ועד כמה אפשר לשנות?

פרט לכך רציתי לדעת כנה אחריעות יש על המשב הנ"ל והאם יש עליו המלצות או ביקורות ששמעתם...?

חוץ מזה רציתי לקדעת מידע על משטחי קירור אם שמעתם עליהם ... השומרים על קירור המחשב וחוסכים חיי סוללה

תודה רבה

פורסם

לשדרג כונן קשיח וזיכרון אפשר תמיד. לפעמים משתלם לעשות זאת במעמד הקנייה, לפעמים עדיף לעשות זאת באופן עצמאי בהמשך.

לגבי "משטחי קירור שחוסכים חיי סוללה": :screwy:

פורסם

לשדרג כונן קשיח וזיכרון אפשר תמיד. לפעמים משתלם לעשות זאת במעמד הקנייה, לפעמים עדיף לעשות זאת באופן עצמאי בהמשך.

לגבי "משטחי קירור שחוסכים חיי סוללה": :screwy:

אני חושב שהוא התכוונן שהתחממות מקצרת את חיי הסוללה, והוא צודק כי אם הסוללה תעבוד בקור, היא תשרוד יותר זמן עד שתפסיק להטען.

פורסם
  • מחבר

היי חברים שנה טובה וחג שמח

אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומתחיל בעוד פחות מחודש את לימודיי למשך תקופה של 3 וחצי שנים ורציתי לבקש את עצתכם בנוגע לחברה איכותית על מנת לקנות מחשב נייד בעל איכויות, שם ובעיקר שירות לקוחות מעולה ,אמין ואחרית גדולה אשר תספק אותי ביתר קלו תולא תיתן לי "לרוץ" ממקום למקום במשך תקופת לימודיי.

ראוי לציין שבעדיפות שלי שמעתי דברים טובים מאוד על DELL , LENOVO , TOSHIBA והתקציב שלי עומד בערך על 5000 ואפשר לחרוג אפילו טיפה בסדר גודל של מאה מאתיים...

הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על אנשים מהפורום שבעלים של נייד מן החברות הללו ויספר איך השירות לקוחות שלהם, מענה , אמינות, אחריות , תיקונים...

אני חייב לציין שמחשב נייד זה יספק אותי למשך תקופת הלימודים ולכן אני רוצה למצוא את הטוב ביותר ולכן צריך את עזרתכם הנדיבה...

הדרישות שלי למחשב הם:

מסך 13.3 הכי רגיל שיש ובמקסימום אפשרי גם 14.1 אינץ'

כרטיס מסך בינוני שלפחות אוכל לראות סרטים באיכות טובה ואשמח גם ליציאת HDMI במידה ואחבר את הטלוויזיה....

מעבד מהיר וטוב כדי שאוכל לעבוד עם התוכנות שלי כמו ORCAD , תוכנות כבדות מאוד ביתר קלות ומהירות...

זכרון פנימי של לפחות 3 ג'יגה מהיר וטוב...

סוללה של לפחות 6 תאים ובנוסף שמעתי על דבר כזה שנקרא משטח קירור ששמים מתחת לנייד והוא משמר חיי סוללה לאין שיעור אז אשמח לשמוע מידע על זה בכללי ומאנשים שיש להם...

דיסק קשיח של לפחות 160 ג'יגה ולפחות5400 RPM ,ופרט לכך שיהיו כמה שיותר יציאות היטיבו עימי כמו FIREWIRE ,ESATA, USB,וקישוריות כמו בלוטות'ו WI FI שנורא יעזרו לי...

אני מודה לכול העוזרים ושיהי לכולנו חג שמח ושנה טובה ומוצלחת....

שחף

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אפשר את עזרתכם הדחופה....בנוגע להודעה האחרונה שלי...שנה טובה

פורסם

DELL Vostro מחשב מאוד חביב בתקציב זה. למרבה הצער, אין לו HDMI.

אם HDMI עקרוני, תשקול אולי Lenovo SL300 עם הרחבת אחריות ל-3 שנים.

כל זאת בהנחה שאתה לא מעוניין ב-HP DV3.

פורסם
  • מחבר

היי אחי הזכרון שלו מאוד חלש לדעתי והמהירות ממש לא בשמיים דבר שאני חושש שיעיק עלי בתחום התוכנות שרטוט של המעגלים החשמליים שלי פרט לכך המחיר שלו בשמיים אז יש לו מסך לד על אף שזהו מסך מאוד איכותי אבל הוא מעיק מבחינת ההשתקפות שלו שאני מקווה שזה לא יפריע לי...

עוד מפרט יש לכם להציע?[br]פורסם בתאריך: 20.09.2009 בשעה 21:35:55

היי חבר'ה מצאתי נראה לי מחשב מעולה אבל באתר של דל מארה"ב והחלטתי ששם אני הולך לקנות והוא מדגם dell studio xps 13

http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/laptop-studio-xps-13/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-13&s=bsd&cs=04&~oid=us~en~4~laptop-studio-xps-13_anav2~~

ואשמח אם מישהו מבין חברי הפורום הוא בעליו המאושרים של מחשב זה כי לפי הביקורות עליו הוא מחשב מעולה בעל מפרט עשיר וכמובן מחשב מותג של דל אז זה כבר טוב מבחינתי וחוץ מזה אם מישהו מיבן חברי הפורום קנה מחשב בכללי בארה"ב אם זה מדל בפרט ומכל חברה בכלל תרשמו פה איך היה העניין הזה האם התהליך מורכב?, משתלם? ,ומה האחריות שהחברות מציעות אם זה דל במקרה הזה או בכלל בנוגע למחשבים שנקנים אצלהם בחו"ל ומיובאים לארץ והאם זה נחשב אחריות בינלאומית?...

תודה לעוזרים

פורסם

יש לך גם את האופציה הזו (אם אתה לא חייב כרטיס מסך חזק):

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735455

יש אותו גם בוואלה ואתה יכול להוציא אותו סביב ה 4600-4700 שם ...

ה HP (מנסיון אישי) מחשב מצויין ואני מאוד מרוצה ממנו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי כפיר תודה רבה על הצעתך אבל חקרתי על המחשב הנ"ל אבל הוא עם מפרט יחסית "דליל" יחסית לביקוש החזק שלי בגלל משך תקופת לימודיי הארוכה אני רוצה מחשב כמה שיותר חזק ומהיר ויהי מה כדי שיחזיק מעמד כמו גדול במשך 3 וחצי שנים ...חוץ מזה אני סגור אם אפשר לסבר לך את האוזן אחי על נייד מחו"ל ומחברת DELL ואשמח אם תציע לי מפרט חזק מאוד (כמו ששמתי ממקודם ש QTTP טען שהוא מתחמם) וכמובן שיהיה לו אחריו ת בינלאומית שזה מאוד חשוב ועל אף ששמעתי שהאחריות הינה רק לחלפים אז אני מוכן אפילו להרחיב אותה ל"כולל מעבדות"..

אז אשמח להמשך עזראה מכם למפרטים נוספים בסדר גודל של DELL STUDIO XPS 13

http://www.dell.com/us/en/business/notebooks/laptop-studio-xps-13/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-13&s=bsd&cs=04&~oid=us~en~4~laptop-studio-xps-13_anav2~~

תודה רבה ושנה טובה

פורסם

אני לא מבין אותך, באמת שלא...

מה "דליל" במפרט של הHP?? (אכן אני משוחד, גם לי יש אותו, אבל אני רוצה להעביר נקודה)

המעבד נופל באחוזים בודדים מהמעבד בXPS 13

סנן את שני הדגמים בחיפוש בדף ואמוד את ההבדלים המזעריים-

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

מעבר לכך, מה זה זכרון חלש מאוד שהמהירות שלו לא בשמיים??

אם אתה רוצה להגיד לי שתשים לב לתוספת של 1 ג'יגה זכרון (שיכול להיות שלא יבוא בכלל לידי ביטוי במערכת 32 ביט שתתקין)

מסוג DDR3 מאשר לזכרון ה"איטי מהמיושן" בHP, אני באמת אסיר את הכובע...

ודבר אחרון- לא יודע אי אילו שירטוטים אתה תעשה במחשב שיאמצו אותו כ"כ, (חבר שלי לומד הנדסת חשמל ומסתדר עם לפטופ מלפני שנתיים)

המחשב לא ניהיה איטי עם השנים, המחשבים החדשים פשוט יהיו מהירים יחסית אליו,

לעניינך, אם התוכנה עובדת עליו היום, היא תעבוד עליו גם עוד 3 וחצי שנים בלי שום בעיה. (כנ"ל לגבי חלונות ויסטה או 7 ואני לא צופה שתצא מערכת הפעלה או תוכנה ללימודים שלך שתצאנה בשלוש וחצי שנים הקרובות ושבאמת יהיה לך בהן שימוש שיגרמו למחשב שלך להיות משקולת נייר...)

אני אישית לא רואה סיבה שיש לך לקנות מחשב עם כרטיס מסך מעל הבסיסי (כי אני לא שמעתי שצריך כרטיס מסך גרפי לשירטוטי מעגלים חשמליים),

ובתקציב שלך אתה יכול לקנות מחשב שהמעבד שלו מספיק מעל ומעבר לצפייה בסרטי HD ואין שום צורך בכרטיס מסך נפרד בשביל זה.

אז לשורה תחתונה- המלצתי היא לא ללכת על מחשב עם כרטיס מסך חיצוני, תשקיע את הכסף באיכות בנייה, אחריות, חיי בטריה וכיו"ב.

לצרכים שלך נדמה לי שלא הHP ולא הXPS מתאימים.

פורסם
  • מחבר

אז תקשיב קודם כל תודה לך אחי על ההסבר המעמיק אבל כבר קראתי בהמון פורומים / דיברתי עם חברים שבעלי של HP והמון טענו אומנםפ שהמפרטים שלהם מצוינים ובאמת הם מספקים את הסחורה אבל השירות שלהם על הפנים והיחס כנ"ל ואני מצטער אחי אבל אני לא רוצה לקחת שום סיכון בקניית מחשב שכאשר חלילה יתקלקל במהלך הלימודים יגזול מזמני היקר אפילו שנייה אחת לתיקונו על אף שאפילו אם אקנה את המחשב הכי טוב בעולם אומנם יהיו לו בעיות אבל אני רוצה שירות ואחריות מעל ומעבר במקרה הזה...

בעניין הזכרון אומנם אתה צודק אבל על איכות לא מתפשרים ובמקרה הזה על אף חוסר הניצול בעוצמה של הזכרון במערכות כמו ויסטה וכיו"ב אומנם המחשב לא ינצל את מלוא כוחו אבל כפי שטענת אי אפשר לדעת מה יצא בעתיד ככה שאתה מציע שכדי לקחת את הסיכון ולקחת זכרון יותר גדול?

חוץ מזה אני לא יודע איפה הבנת מדבריי שאני רוצה כרטיס מסך נפרד אשר כמובן יותר איכותי ... אני מסתפק לחלוטין בכרטיס מסך בסיסי לחלוטין ולדעתי זה דבר נורא שולי ביחס לכל המפרט הרצוי לי שזהו מפרט מהיר וחזק שחלילה לא יעשה לי בעיות או יאט אותי במהלך לימודיי ומכאן עניין המהירות וכוח אותו אני דורש מהמחשב....

אבל אני שמח שאתה וQTTP מעירים את עיני בעניינים של האחריות הגדולה ואני שואף למצב של אחריות בינ"ל של לפחות ושל דל כי קראתי שאכן יש להם אחריות בינ"ל שהייתי רוצה לדעת מה היא כוללת שחוץ מהעניין של החלפים שאת זה שמעתי אני רוצה לדעת כמה אמור לעלות עניין הרחבת האחריות... חוץ מזה מבחינת דגם המחשב אני סגור ב 99 אחוז על דל מבחינת אמינות, ביקורות מאנשים ותגובות רבות על אנשים שמרוצים מהם מאוד דבר המעורר בי את הרצון עוד לקנות מחשב שלהם אז אודה לך מאוד אחי אם תכוון אותי למשהו שנראה לך טוב ולי ובאמת אחי שיהיה לנו שנה טובה ושוב תודה

פורסם

בנוגע לזה שאתה לא רוצה ששום דבר יפגע לך בלימודים...

לימודים זה חשוב, אבל לא דבר קדוש ומחשב שמתקלקל זה לא ה-דבר שיהרוס לך את התואר.

גם אני מתחיל ללמוד השנה תואר לא פחות קשה משלך (תואר כפול מדעי המחשב וכימיה- ארבע שנים תואר) וצבא ההגנה לישראל

החליט בתזמון מצויין לקרוא לי ל25 ימי מילואים ב25 באוק' (שבוע אחרי תחילת הלימודים) אז קילקול המחשב או המהירות שבה הוא עובד הם בין הדברים האחרונים כרגע שהייתי דואג להם (ואני אסביר למה בהמשך), תתמקד יותר במוסר לימוד, חברים ללימודים וחרטא כזה למקרים שבאמת יפגעו לך בלימודים (ע"ע המילואים שלי, תאר לעצמך כמה אני מבואס)...

אל תשכח, אתה לא היחיד בכיתה והאונ' או מוסד הלימודים צריך לדאוג לכל הסטודנטים שלו, כך שגם אם יקרה המצב הלא סביר שידרשו ממך להשתמש בתוכנות שמחשב-על מקרטע בהן, האונ' תצטרך לדאוג גם לכמה מחשבים כאלה לשימושכם המושכל.

וגם, לשני האחים הגדולים שלי יש HP, בינתיים רק אחד המחשבים היה צריך תיקון ואני לא אכנס לפרטים אבל אני מרוצה מאוד מהשירות (אם תתעניין במקרה שלי במימוש האחריות עם HP אתה מוזמן לשאול, כי מלחמות "למי יש יותר גדול" זה לא העניין פה או הנקודה שאני רוצה להעביר).

ולגבי "ניצול העוצמה"... הייתי לוקח את הנייח שלי מלפני 4 שנים (פנטיום 4) אם לא הייתי חמדן ורוצה מחשב חדש ללימודים, ואני בטוח ב100% שהוא היה מתמודד עם כל משימה שהלימודים היו מעמידים בפניו. אז נכון, ויסטה או משחקים הוא לא יריץ, אבל באמת, כמה אתה חושב שדרישות הלימודים/תוכנות/מערכות ההפעלה יתקדמו בזמן הזה שהמחשב שלך לא יעמוד בזה?? ויודע מה, גם אם יקרה כזה שיפור משמעותי, אני חושב שגם המחשב שתקנה היום לא יתמודד איתו בצורה ראויה... אז את ה"סיכון" שאתה מדבר עליו אתה תיקח ברגע שתקנה מחשב, באשר הוא.

ולסיכום, אני מצטרף להמלצה של QTTP על הVOSTRO 1320 בתצורה שתיהיה הכי קרובה לזו

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735150

משמע-

מעבד חזק וחסכוני (חסכוני יותר, לא מעבד low-voltage אבל עדיין צורך פחות, קיצר סדרה P)

הדגם הזה מוצע עם 2GB זיכרון, אבל את זה תמיד אפשר להוסיף ובכל מקרה, חפש דגם עם יותר

איכות בנייה (דגם עסקי)

ואחריות ארוכה ככל האפשר (3 שנים וצפונה)

ושתי תשובות לשאלות/הערות הבאות שלך-

HDMI- אומנם אין יציאה, (זהירות, הערה אבהית) אבל סרטי HD בטלוויזיה זה מה שאתה רוצה לעשות בזמן התואר שלך??

ולגבי קנייה בחו"ל/מימוש אחריות בארץ- (זהירות, הערה אבהית נוספת) נניח שהמחשב יתקלקל שנתיים בתוך התואר, אתה באמת רוצה לבזבז זמן בטלפונים ורדיפה אחרי מעבדה שאולי הבטיחה (וספק שתבין אותך נכון) שיהיה אפשר לממש את האחריות בארץ אבל פתאום קרה X והשתנה Y ועכשיו זה ככה וההוא התפטר??

אחרי כל החפירה הזו, תחליט עם עצמך, אתה רוצה פיצ'רים ומחיר זול מחו"ל או את המיטב ללימודים שלך והשקט הנפשי (כמו שאתה בעצמך הצהרת ופסלת מחשבים בגינם)... אחרי הכל ההחלטה שלך וכל מה שאנחנו יכולים לעשות זה להמליץ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים