עבור לתוכן

כרטיס מסך למחשב הבא

Featured Replies

פורסם

יש לי AMD 1900+ ו512 MB זכרון, אני משתמש בGF2 PRO ורציתי לדעת איזה כרטיס מסך יתן לי את התפוקה הכי טובה עם המפרט הנ"ל.

לא כל כך קשור לנושא אבל עם כרטיס מסך חדש המחשב שלי יתמודד היטב עם המשחקים החדשים שעומדים לצאת כמו HL2 ו Max Payne 2? וכדאי להוסיף זכרון או לשדרג את המעבד ?

נ.ב. הבורד שלי הוא msi kt3 ultra.

תודה ושבת שלום

פורסם

תראה יש כמה כרטיסים חזקים אבל זה תלוי מה המקסימום שאה מוכן לשלם עבורו ...

ואם אין לך הגבלה אז הייתי מציא לך RADEON 9800 PRO זה הכרטיס הכי טוב היום !!!

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להוציא משהו בסביבות ה 1200 ש"ח, בנוסף לכך העובדה שהרדיאון 9800PRO ממש חזק והמעבד שלי ממוצא, לא יגרום לאי ניצול מירבי של הכרטיס ?

פורסם

אני בספק אם המחשב שלך לא ינצל את ה9800 עד תומו...

בכל זאת הוא כרטיס יחסית יקר ולא בתקציב שלך אז אתה יכול לקנות 9600 ולעשות אוברקלוק או לקנות 9700NP שהוא בערך התקציב שלך (טוב נו... אז חורג קצת :P)

פורסם

בתקציב שלך יש את ה ATI Radeon 9600Pro .

ה 9800 באמת לא ינוצל במלואו , אבל הוא יביא ביצועים יותר טובים .

פורסם

החריגה בשביל ה-9700 שווה אבל עם אתה לא מעוניין לחרוג אז לך על ה-9600PRO או על ה-9500 PRO אבל רוב הסיכויים שלא תצליח להשיג אותו (ה-9500 יותר טוב מה-9600)

פורסם
  • מחבר

בקיצור ללכת על 9500 PRO ואם אין אז 9600 PRO ? של איזה חברות ?

וההבדל בין ה 95 ל 96 זה במספר צינורות העיבוד ?

פורסם

ההבדל הוא בליבה בעיקר... וגם בצינורות עיבוד אם אני לא טועה ל9500 יש 8 ול9600 יש 4 פעילים...

זה לא ממש משנה של איזה חברות... כולן יתנו את אותן ביצועים

אבל, אם אתה עושה אוברקלוק אז כדאי שתיקח את הכרטיס של הרקולס שבא עם סינקים מוכנים

פורסם

בקיצור ללכת על 9500 PRO ואם אין אז 9600 PRO ? של איזה חברות ?

וההבדל בין ה 95 ל 96 זה במספר צינורות העיבוד ?

אלו ההבדלים:

RADEON 9500 PRO

שם ליבה:R300

מהירות ליבה:275MHz

מהירות זיכרון:540MHz

צינורות עיבוד:8

SMARTSHADER 2.0

SMOOTHVISION 2.0

ארכיטקטורה של טקסטורה אחת בכל אחד מ-8 צינורות העיבוד

RADEON 9600 PRO

שם ליבה: R350

מהירות ליבה: 400MHz

מהירות זיכרון:600MHz

צינורות עיבוד:4

SMARTSHADER 2.1

SMOOTHVISION 2.1

ארכיטקטורה של טקסטורה אחת בכל אחד מ-4 צינורות העיבוד

מובן?

פורסם
  • מחבר

תראה מספרים לא קשה להבין השאלה היא כמה כל שינוי משפיע מבחינת ביצועים...

פורסם
  • מחבר

מצאתי בגוגל אבל רציתי משהו ספציפי למערכת שלי, שלא יתבזבז סתם כוח.

פורסם

ה-Radeon 9800PRO הוא בזבוז נכון לעכשיו!

עדיין אין משחקים שינצלו אתו, בסדר הוא אמנם כרטיס מעולה!!! אבל במחיר כזה?!

קח את 9700NP של הרקולס, נותן תמורה מעולה לכסף שלו ובעל יכולות OC מעולות!

או שיש עוד כרטיס 9800NP שהוא עולה 1700 שקל אבל פשוט מעולה נותן כמעט אותם ביצועים כמו של 9700PRO ובמחיר מצויין.

הכרטיסים שהוזכרו למעלה מחירם נע בין 1600-2600.

אבל בתקציב שלך הייתי באמת מציע לחפש עם נשאר 9500פרו שהוא כרטיס מעולה אם לא כפי שאמרו לך 9600 פרו הוא גם טוב.

דרך אגב ללוח שלך יש AGPX8?? כדי שתנצל את הכרטיס הצורה אופטימלית.

פורסם
  • מחבר

לא, יש לי 4X למרות שההבדל די זניח, ולמה ATI הוציא את ה 9600 אם הוא פחות טוב מה 9500? זה הרי אמור להיות שידרוג, לא?

פורסם

אני בספק אם המחשב שלך לא ינצל את ה9800 עד תומו...

בכל זאת הוא כרטיס יחסית יקר ולא בתקציב שלך אז אתה יכול לקנות 9600 ולעשות אוברקלוק או לקנות 9700NP שהוא בערך התקציב שלך (טוב נו... אז חורג קצת :P)

המעבד שלו **ללא ספק** לא ינצל את הכרטיס עד תומו !

כדי לבדוק אם המעבד "גדול מדי" על כרטיס מסך מסויים פשוט בודקים פריימים לשנייה עם מעבד חלש, ואז עם מעבד חזק.

לדוגמא:

כל מחשבי הקבר שמוכרים ללקוחות דרך החוברות של ויזה וישראכרט דוחפים מעבד מפלצתי נניח פנטיום 4 2.4B לבאנדל

ואז חונקים אותו עם כרטיס מסך חלשלוש כמו ה GF4 MX 440.

אין שום איזון בין חלקי המחשב השונים (256 מגה זיכרון, עם 128 מגה MX440, הארדדיסק 5400RPM, מעבד 2.4, לוח אם מסריח וכו').

את האיזון הזה אנו חברי הפורום, מנסים לעזור לחברים אחרים למצוא.

אם אתה רוצה לראות ביקורות **מעולות** עם תוקף ומהימנות גבוהים מאוד, תכנס ל www.guru3d.com

שם גם את כרטיסי המסך המפלצתיים הם בודקים על AXP 1800. ואז נותנים גם השוואה עם מעבדים חזקים יותר כדי לראות כמה שיפור יושג.

מצד שני, ומבלי להוריד מערך הדברים שציינתי עד כה, כרטיס מסך חזק על מעבד בינוני-חזק, יתן ביצועים טובים יותר(שכוללים גם

איכות תמונה טובה יותר ולא רק פריימים) מאשר כרטיס חלש יותר על אותה מערכת, וכמובן שוב, עד גבול מסויים.

לסיכום:

השאיפה היא להשיג איזון כולל בין חלקי המערכת, כשהדגש (קרא: כסף) יושם על מה שחשוב יותר למשתמש לפי אופי השימוש במחשב (כלומר - משחקים\קידוד\אופיס\גלישה וכו').

וואיי, יצא לי ארוך הא ? מצטער, כנראה שהיה לי מה להגיד...

טוב, אז עוד משהו קטן - 9800 פרו הוא לא בזבוז למי שיש את הכסף, באשר למשחקים שמנצלים או לא מנצלים, די נמאס מהקלישאה הזו

ואני אסביר:

קח ספלינטר סל עם AAX4 וAFX8 וכל זה ב 1600x1200 על מקסימום DETAIL.

קח ג'דיי אקדמי באותו כנ"ל (למרות שהוא דווקא יהנה יותר ממעבד חזק...)

קח אנריל II באותו כנ"ל...

אז מה ? ה 9800 פרו ירגיש בבית ? לא, הוא כן יצטרך להתאמץ. אז שוב - 9800 פרו (או 5900U לצורך העניין)

הם לא בזבוז למי שיש ת'כסף...

אוףףף, אני הולך להשרות את האצבעות במי קרח...

HF

(עכשיו יצא לי לקרוא את מה שכתבתי - אני מצטער אם נשמע כאילו שתקפתי מישהו, אוקי ? לא זו הייתה הכוונה!!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים