עבור לתוכן

samsung 2494lw שווה קניה? / מה לעשות עם 900 שקל בבאג?

Featured Replies

פורסם

לפני שבוע התבשרתי כי זכיתי בנגן APPLE IPOD TOUCH דרך תוכנית המנויים של מפעל הפיס שאותו אפשר לאסוף בבאג.

מכיוון שאני לא צריך נגן, פניתי לבאג ומסתבר שהם מציעים 900 שח זיכוי לקנייה בבאג במקום הנגן למי שמעוניין.

הייתי רוצה לנצל את הכסף לקניית מסך דרכם.

ראיתי שהם מציעים מגוון דגמים מצומצם יחסית, ושה HIGHLIGHT כרגע הוא הדגם samsung 2494lw בעלות של 1000 שח (כלומר תוספת של 100 שקל).

ניסיתי לגגל את שם הדגם כדי למצוא פרטים/ביקורות עליו ונתקלתי רק בתשובות לא רלונטיות מאתרים רוסיים/ישראלים.

כמו כן לא מצאתי את הדגם באתר של SAMSUNG.

לאחר גיגולים נוספים מצאתי דגם דומה שעונה לשם 2494HS, הנה כמה קישורים:

http://www.hdtvlounge.net/samsung/2494hs/

http://www.tgspot.co.il/monitors/samsung-syncmaster-2494hs-in-israel/

מהשוואה שלי בין הדגמים מצאתי שההבדל היחיד הוא של-HS יש חיבור HDMI של-LW אין.

יש לציין שאני לא מומחה גדול בנתונים של מסכים...

רציתי לדעת אם המסך שווה קנייה? אם יש אנשים שכבר קנו או מכירים את הדגם/סדרה ויכולים להמליץ.

האם הוא מתאים לשימוש ביתי/משרדי שמסתכם בכתיבת קוד, גלישה באינטרנט, צפייה בסדרות וסרטים

ולשחק ב BATTLEFIELD 2 ב LOW/MEDIUM SETTINGS.

יש הצעה אולי למסך אחר מבאג? לא חייב להיות 24", אני מוכן לשים עוד 400 שקל על 900 שקיבלתי.

פורסם

שמתי לב לפי בדיקה קצרה בזאפ שההבדל במחיר בארץ הוא כמעט פי 2 - אני מנחש שההבדל הרבה יותר גדול מחיבור אחד חסר.

בד"כ במסכים הכי זולים מסוגם (זה ה24" הכי זול שראיתי עד עכשיו) יש דיליי וקצת גוסטינג (לא נראה לי שיפריע בעבודה משרדית, בבאטלפילד זה יכול להפריע)

אבל לא ראיתי את המסך אישית - תבקש מBUG לראות את המסך - אם הוא נראה בסדר למראית עין - אתה יכול לקנות אותו בלב שקט - שים לב שלא יהיו פאקים כמו גווני אפור שונים שנהפכים לכחול - אם זה לא אפשרי, אין ברירה אלא לחכות שמישהו אחר יגיב. בכללי, ב24", ה24" של IIYAMA נראה טוב, אבל מוכרים אותו רק באייבורי לצערי.

פורסם
  • מחבר

לקחתי בסוף את ה 2494LW, היה קשה לעמוד בפני מסך כזה גדול מבית טוב במחיר כזה.

אני משתמש כרגע ב 2 מסכים, בחדש ובישן (LG W2042T) ומשווה בינהם.

לבינתיים אני מרוצה מהביצועים של המסך בחדש במשחקים/סרטים אבל פחות מרוצה מהביצועים בגלישה/קריאת טקסט.

ניסיתי הרבה רזולוציות במסך החדש ובכולם הטקסטים יותר חדים וברורים במסך הישן.

יכול להיות שזה עניין של גודל מסך? שהטקסט פשוט יותר קטן? הוא נראה לי יותר קטן , או פחות מודגש/עבה...

או שפשוט המסך לא משהו? ושמסך 24" טוב לא אמור לעשות לי בעיות כאלה?

פורסם

מצטרף לשאלה. אני גם סקרן לגבי המסך הזה.

Samuelz - יש איזה עדכון לגבי תפקוד המסך? עברו כבר כמה ימים מאז הפוסט האחרון שלך.

תודה.

פורסם

ניסיתי הרבה רזולוציות במסך החדש ובכולם הטקסטים יותר חדים וברורים במסך הישן.

האם ניסית את הרזולוציה הטבעית (1920X1080)?

אתה מחובר ב-DVI או VGA?

אם ב-VGA - עשית auto-adjustment?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את הרזולוציה הטבעית וכצפוי המסך נראה הכי טוב ברזולוציה זו.

אני מחובר ב DVI, לא ניסיתי VGA, כדאי לנסות?

חקרתי קצת באינטרנט לגבי העניין של גודל/חדות טקסט על מסכים גדולים.

מצאתי שכדאי לשנות איזהשהם הגדרות פונטים של WINXP שישתמשו באפקט CLEARTYPE ושכדאי לשחק קצת עם ההגדרות של המסך דרך ה MENU שלו.

לאחר ששיניתי ל CLEARTYPE ושיחקתי קצת עם הבהירות/צבעים הטקסט נראה הרבה יותר טוב.

הטקסט עדיין פחות ברור מהמסך LG השני ופחות טוב מה dell 2209wa שהחליף אותו לפני כשעה :)

ראיתי שאין כמעט דעות קונים בעברית על המסך, אז אני אתרום את שלי למען כל המגגלים אי שם:

בעקבות שימוש של כמעט שבועיים במסך, הייתי אומר שהמסך נותן תמורה סבירה למחיר.

תמורת 1000 שקל מקבלים מסך 24" שטוב לסדרות, סרטים ומשחקים (ניסיתי רק על הגדרות low/medium ).

לא ראיתי מריחות/דיליי/גוסטינג במשחקים, אבל אני לא בדיוק "גיימר" אז יכול להיות שאני לא מספיק חד הבחנה לפרטים האלה.

הצבעים של המסך נראים לי פחות טוב מצבעים של המסכים האחרים שברשותי (lg2042t , dell2209wa) אבל מספקים בהחלט.

לדוגמא רואים הבדל גדול בין שחור/לבן של ה2494lw לעומת השחור/לבן של ה dell2209wa. של ה DELL הרבה יותר טובים.

שמתי לב שאפשר לשחק עם ההגדרות של הצבעים דרך התפריטים כדי לקבל תוצאות יותר טובות.

הבהירות של המסך מדהימה, מאוד חזקה! אני כיוונתי אותה לאזור ה 60%-70% .

הגודל של הטקסט קצת קטן ברזולוציה הטבעית (1920X1080), אבל זה דבר שהבנתי שמשותף לכל מסכי ה 24", תקנו אותי אם אני טועה.

גודל הטקסט לא מפריע בגלישה בפיירפוקס ובתוכנות WORD למיניהם ששם אפשר בקלות לעשות זום לגודל הרצוי.

בעיה מעצבנת במסך היא כפתורי הנגיעה שלו.

השימוש בתפריטי המסך נעשה ע"י כפתורי SMART TOUCH, כלומר במקום כפתור ממש יש אזור עם סנסור שמעבירים עליו את האצבע והוא מזהה את זה כלחיצה. הכפתורים האלה ממוקמים במקום ממש לא נוח למשתמש וגם אינם מסומנים היטב.

קשה לדעת על מה אתה "לוחץ" באותו רגע וקשה לשלוט על אורך הלחיצה בכפתורי גלילה.

מזל שלא צריך להתעסק עם התפריטים יותר מידי אחרי הכיוונון הראשוני.

הסטנד של המסך מתכוונן לצדדים בצורה טובה, אין כיוונון לגובה המסך, בזווית אפשר לכוונן רק כלפי מעלה.

הזוויות צפייה של המסך די טובות, יותר טובות מה lg2042t הקודם שלי.

סה"כ הייתי ממליץ על המסך לאנשים שמחפשים מסך 24" זול מאוד, כי זה בדיוק מה שהוא.

לא מצאתי בזאפ מתחרים לו במחיר מלבד מסך של iiYAMA שמוכרים באייבורי ואין לי מושג איך הוא.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לצערי לא קראתי את הדיון הזה לפני הקניה.

אכן למסך אין חיבור HDMI, חיבור זה נחוץ לכל מי שמעוניין לחבר את ממיר ה-HD שלו ישירות למסך המחשב.

לא הייתי פותח את האריזה אם הייתי קורא את הדיון הזה. בחנות עצמה לא בדיוק מבינים מה ההבדלים ומה המשמעות של כל כניסה.

אנסה להחליף ביום שלישי.

לדגם זה למיטב הבנתי אין גם רמקולים.

על מנת להציג פונט יותר גדול ברזולוציה כלשהי עליך לשנות את ה-DPI של הפונט.

אני לא זוכר כיצד מגיעים לזה ב-XP, תנסה דרך הגדרות המסך.

פורסם

אכן למסך אין חיבור HDMI, חיבור זה נחוץ לכל מי שמעוניין לחבר את ממיר ה-HD שלו ישירות למסך המחשב.

יש מתאמי DVI-HDMI. מה שכן, אם יש רק DVI אחד, אז אתה לא יכול לחבר גם ממיר וגם מחשב ב-DVI, וזה לא הכי טוב.

פורסם

יש מתאמי DVI-HDMI. מה שכן, אם יש רק DVI אחד, אז אתה לא יכול לחבר גם ממיר וגם מחשב ב-DVI, וזה לא הכי טוב.

מדוייק.

במקרה שארצה לחבר ממיר ומחשב בו זמנית אאלץ לחבר ממתג ל-DVI בנוסף למתאם, מה שמעלה את מחיר המערכת.

במסכים בהם יש כניסה כפולה המיתוג מתבצע באמצעות תפריטי המסך.

מוזר שהמוכר בחנות לא ידע לספק את המידע הזה.

גם כששאלתי אותו על הסיומות השונות לדגם 2494 הוא לא ידע לתת הסבר וטען שזה סתם.

מה שיותר מוזר הוא המידע שיש באתר של חברת סמסונג, באתר החברה דגם LW בכלל לא מצויין ואילו דגם HS הינו ברזולוציה של 1920X1200.

זה שונה לחלוטין מהמידע בכל אתר מכירות ממוצע בארץ ישראל.

לפני שפתחתי את המארז הסתכלתי במספר אתרי מכירות של דגם LW, ברובם צויין שלדגם הזה שלש כניסות כולל HDMI וכמובן כולל רמקולים.

עובדת קיום הרמקולים מצויינת גם בתפריט בזאפ.

סופר מקצועי.

פורסם

מוזר שהמוכר בחנות לא ידע לספק את המידע הזה.

מוזר? לא הייתי מצפה ממוכרים שידעו משהו טכני על מה שהם מוכרים.
פורסם

מוזר? לא הייתי מצפה ממוכרים שידעו משהו טכני על מה שהם מוכרים.

נ.ב.

העובדה שאין רמקולים תחייב אותי לחבר רמקולים + מגבר נפרד או להחזיק את המחשב פתוח בזמן צפיה ב-TV.

האמת אתה די לבד.

קצת לפני שהגבתי לך קודם הצלחתי להגיע למידע יצרן על LG2453, שם היו מצוינים החיבורים מחשב+ממיר והעובדה שניתן לישלוט על הכניסה שתגיע לתצוגה.

לא ברור לי איך היום בעידן הדיגיטלי ממשיכים למכור טלויזיה, בזמן שמספיק כניסת HDMI למוצר הרבה יותר זול.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן, נרשמתי לפורום רק בגלל האשכול הזה אז קודם כל תודה על האינפורמציה.

אני מעוניין באמת לקנות את המסך Samsung SyncMaster 2494LW אבל לאחר האינפורמציה בפורום פה אני שוקל שנית.

יש המלצות אחרות בתווך המחירים של ה900 - 1400 שקל?

כרגע מועמדים זה הסמסונג, דל וLG.

תודה!

פורסם

אולי שינו לו את השם?

יכול להיות שסמסונג שלחו כמה דגימות "בטא" לחנויות והחליטו לשנות את השם של המסך הסדרתי ל2433LW??

לי זה נראה בדיוק מה שתיארתה ללא חיבור HDMI כפטורי מגע פחות מ1000 ש"ח את ה2494LW לא הצלחתי למצוא באתר שלהם ולא בסמסונג ולא בשם מקום ברשת!

http://www.bug.co.il/subc.asp?t=19

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים