עבור לתוכן

האם יש חדר בלי כבידה?

Featured Replies

פורסם

האם יש דבר כזה באמת חדר בלי כבידה שאפשר לרחף בו?

אם כן איך זה עובד?

  • תגובות 57
  • צפיות 36.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש, מטוס שמאיץ כלפי מטה במהירות של כ10 מטר לשניה.

בגלל שאין הרבה מרחב להאיץ בו, אפשר ליצור את זה רק לכמה עשרות שניות.

פורסם

מהכמה שיעורים שהספקתי ללמוד השנה באלקטרוסטטיקה, אפשר לטען גוף בחיוביות/שליליות ואז להפעיל עליו כוח ששוה לכבידה מהצד הנגדי

ואז בעצם הגוף ירחף לא?

פורסם
  • מחבר

את זה שאם מפעילים תאוצה מנוגדת אז הכבידה מתבטלת אני יודע, אבל האם זאת הדרך היחידה שיש? אין לנאסא איזה פיתוח מיוחד חוץ ממטוס שעושה את זה?

פורסם

כוח הכבידה זה כוח שפועל תמיד. אין ולא תהיה אפשרות לבטל אותו. כל מה שאפשר לעשות זה לאזן אותו, למשל באמצעות דחייה אלקטרוסטטית כמו שדורי הציע.

פורסם

זו עדיין צורה של דחף ודורשת שינוי לגוף אותו רוצים להרים.

פותח הדיון, לשאלתך- אנטי כבידה עדיין לא קיימת.

פורסם

יש חדר כזה בNASA אם אני לא טועה שהאסטרונאוטים מתאמנים שם.

פורסם

יש חדר כזה בNASA אם אני לא טועה שהאסטרונאוטים מתאמנים שם.

אתה טועה.

המטוס שהוזכר כאן הוא הדרך היחידה בה ניתן להיות בסביבה המדמה "חוסר כבידה" כמו בחלל (גם מעלית נופלת, אך קשה לשרוד את זה).

ישנם גם מקומות, בהם מופעל משב אוויר בעוצמה גבוהה כלפי מעלה, ונוצרת סביבה המדמה צניחה חופשית.

פורסם

אסטרונאוטים משתמשים בכמה טכניקות אימונים, חלקם הוזכרו כאן, רובם יחסית נפוצות וברות ביצוע גם לאדם הפשוט, הטכניקות הם:

*תעלת אוויר (מדמה צניחה חופשית כאשר מתחתיך יש מאורר ענק שגורם למשב רוח מטורף שגורם לך לעוף)

*מתקן צנטרפוגלי (בצורת ביצה {תא האסטרו'} מצד אחד ומשקולת מהצד השני וזה מסתובב וגורם לכוח "כבידה" מלאכותי)

*אימוני צלילה (בתוך המים כאשר צוללים למעשה אנו חווים חוויה שדומה לריחוף בחלל ועל ידי זה האסטרו' מדמים את התחושה אשר בחלל)

*מטוס אנטי גרביטציה (המטוס הענק שהוזכר כאן, המטוס טס ברוסיה, אולי בעוד מדינות מאז הפעם האחרונה שזכור לי. יש סרטון נחמד מאוד בו הוקינג מרחף במטוס כזה. :smile1:)

זה כמה תרגילים שעלו לי בראש ממעט צפיה פה ושם..

התנגדול אלקטרומגנטית אפשרית, אבל כאן לא יעילה.. (לדוגמה הרכבת ביפן פועלת בצורה כזו שיש "ריחוף" של הרכבת מהפסים)

(**הערה להמשך הדיון- חכה לדובי שיענה לך, בטח הוא כבר יספק לך תשובה על רמה! ;D)

פורסם

היתה פעם תוכנית בערוץ 8 ליפני כמה שנים הראו שמה אחד פיזיקאי חובב מסאן-פרססיקו משנות ה-70 שהצליח לעשות משהו דומה,לא יודע בדיוק מה הוא עשה אבל הוא הצליח לייצר חדר בלי כבידה בכלל, הוא הצליח לגרום לכדור באוליג לרחף,ולכוס חד-פעמית מלאה מים,והמים פשוט יצאו מהכוס וריחפו כמו בחלל,ממש ראו את הבועה של המים מחרפת שם במרתף שלו.

פורסם

גם אני ראיתי בטלוויזיה מתקן של נאס"א ש מאמן אותם לרחף בחללית או משהו.. ולא היו שום מזגי אוויר האנשים אשקרה ריחפו (תמיד רציתי ;D)

פורסם

בקיצור,מה הבעייה למזער את כל העסק ולהכניס אותו בתוך כלי-רכב?? הטכנולוגיה כבר קיימת.

מתי זה ישוחרר לשוק?

פורסם

בערך כשתהיה סבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים