עבור לתוכן

חנקן נוזלי ?באיזו דרך ?!

Featured Replies

פורסם

יכול להיתו שאני משיג חנקן נוזלי בתוך קוספא מברזל גדולה כזאתי עם צינור (ואולי מד לחץ) ...

אני יכול לעשות חור ולפזר את החנקן הנוזלי יר ללוח ולמעבד ?!

זה יכול להרוס תחלקים אם הם חשופים כמו המעבד (בלי היטסינק ובלי כלום) ?

(בהמשך אני אשאל עוד שאלות שיעלו ברשותכם)

פורסם

תנסה להתמש בזה...

חחח

תפזר אותו חופשי מבעבד כמה דקות

על כל מכה הכי קטנה המחשב יתפזר לחתיכות בגודל של אורז

פורסם

שלא תעז!

זה חומר נורא מסוכן, שכל מה שבא במגע איתו קופא למינוס270 מעלות וכל מכה קטנה תנפץ אותו לרסיסים..

פורסם
  • מחבר

כן... גם חשבתי להביא מומחה ...

אתה בטוח שהוא קופא לטמפרטורה לש 270- ?

אבל יש אנשים ששמים כזה כמו "כד" על המעבד ולשם מזרימים את החנקן הנוזלי ... זה לא הורס להם... (טוב ברור הם יודעים להשתמש)

ה"כד" הזה ... מאיזה חומר זה עשוי ? איזה חומר לא יתפרק בטמפ' הזו ?

חוץ מזה כל השאלות האלו זה גם לידע כללי ומתוך סקרנות you know...

פורסם

קירור בחנקן נוזלי הוא לא כמו קירור מים, שאפשר לבנות בבית. אם תוכל להשיג צינורות (אחד בתוך השני) עמידים ב-100- ~ מעלות וביניהם יש וואקום, ותשיג גוף חימום אטום לחלוטין ללמטה של המעבד, ותשיג בלוק קירור למעבד שלא מתפרק ב-100- ~ מעלות, ותשיג מדחס, אולי תוכל לבנות מערכת קירור LN2 שלא תהרוס לך את המחשב ולא תהווה סכנה לסביבה.

נשמע כמו הרבה, לא?

עדיף תקנה בפנדס יש להם את המערכת של vapochill "Standard Edition" ב2800 ש"ח

פורסם

בד"כ קירור חנקן מוזלי זה קירור לכמה דקות, רק לעשות תוצאת שיא באוברקלוק\3dmark להעלות לרשת, ולסגור את הבאסטה.

ה"כד" הוא מחושת עם הרבה בידוד של קלקל\בד מיוחד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי ...אני משנה נושא לרגע.

(כדי לא לפתוח ת'רד חדשואז יגידו למה פתחת חדש)

פעם הבאתם חדשה שאנשים קיררו את המחשב שלהם ע"י מים מזוקקים שלא מוליכים חשמל כביכול .

השאלה היא : להכניס את כל כל כל כל המערכת שלמה (כי אני ראיתי שהם הכניסו את הספק) ?

ומה עם ההארדדיסק ? כל המערכת זה הכל הכל כולל הלוח והמעבד חשוף והכל הכל .

---------------------------------------------------------------------------------

הקירור: אחרי כמה זמן במים מזוקקים המים מתחממים וכבר לא מועילים ? נכון ?

פורסם

אפשר כל כמה זמן להוסיף קרח ממים מזוקקים

פורסם

זה לא שהם מתחממים, הם מתחמצנים בגלל המגע עם המתכת והופכים למוליכים = קצר...

פורסם
  • מחבר

כן אז תוך כמה זמן עושים תחלופה של המים ? כלומר כמה זמן לוקח להם להתחמצן עד שהם מוליכים\גורמים לקצר ?

ושמים את כל מערכת המחשב ? חוץ מהמאווררים ... ההלחמות (על הלוח או על כל מקום) לא יכולות להתפרק ?

פורסם

תוך זמן קצר המים מתחמצנים.

בעקרון אתה יכול לשים הכל חוץ מהארדיסקים, ספק, כוננים אופטיים ומאווררים...

אבל אחרי עבודה ממושכת החומר הדיאלקטרי בקבלים פשוט ינזול החוצה והכל יהרס לך...

פורסם

אני מציע שתישאר עם קירור מים. קח משהו טוב אבל אל תעשה שטויות כאלה, על כל כתבה שאתה רואה שמישהו עשה, עוד 100 ניסו אותו דבר והיו צריכים מחשב חדש

פורסם

הלו?! אתם בסדר?! מים מזוקקים? בחיים לא!

כבר הסברתי פעם בת'רד אחר שאין כזה דבר מים מזוקקים ממש - חוץ מאלה שמשתמשים במעבדות מיוחדות וגם הם לא מזוקקים ברמה מסוימת. אגב מספיק מגע עם האוויר בשביל להתחמצן ולא צריך מתכת באוויר שאתם נושמים יש מספיק יונים...

ולכן לעולם לא מכניסים שום חלק של מחשב ל"מים מזוקקים"

בכל הפרויקטים שראיתם באינטרנט המערכות הוכנסו לתוך סוגים שונים של שמן שלא מוליכים או מוליכים ברמה נמוכה מאוד (אנחנו מדברים בערך על מאית ממים מזוקקים) ולכן לא קרה להם כלום.

אבל אף אחד לעולם לא מכניס מחשב למים מזוקקים - מקסימום במערכות קירור מים משתמשים במים מזוקקים שהם אגב הרבה פחות טובים מנוזלי קירור מסוימים ומוליכם הרבה יותר מהם ולכן גם גורמים לצבירת חלודה ושאר גושים במערכת...

בקיצור - אמרו לא ל"מים מזוקקים" ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים