עבור לתוכן

עזרה למישהו שלא מבין כלום בהרכבת מפרט עד 5-6K

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000-6000 יכול להיות גם מזומן

2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, משחקים כבדים, צפייה בסרטים (כולל לחבר את המחשב לטלויזיית HD ולראות סרטים)

הורדות ומשחקי רשת

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. מסך יש לי סמנונס T220P 22 מקלדת ועכבר אפשר גם אלחוטיים רמקולים מפציצים אני צריך וכרטיס טלויזיה אני לא יודע מה עושים אם זה בכלל אז אם למישהו בא להסביר לי...

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא חושב

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אין

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא מעניין אותי איך המחשב יראה וכמה שיותר שקט ומקורר יותר טוב

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? תמליצו על מה כדי

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? כרטיס מסך חזק שיתמוך בחיבור HD לטלויזיה ולמסך במחשב שיש לי

9. האם חשוב שקט? עד כמה? שיתן לישון בלילה לא צריך יותר

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא יודע מזה הסבירו לי כמה פעמים ולא הבנתי

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך שיעבדו המשחקים הכי חדשים שיש למרות שתאכלס חוץ מדיאבלו 3 שיצא בקרוב אני לא משחק בשום דבר חוץ מפוקר במחשב ויש לי מסף גודל 22 אינצ ואני לא יודע באיזה רזולוציה והגדרות אני משתמש אני לא מבין בזה...

אני כבר שנה רוצה לקנות מחשב ומוותר כי הבנתי שהשוק כבר לא זז מלא זמן והמחירים לא יורדים ואין דברים חדשים אז בבקשה תעזרו לי להרכיב משהו אני לא יכול להסתדר כבר עם המחשב הישן הוא לא זזזזזזזזז

פורסם

ראשית, יש לך כמה סתירות:

1. ביקשת מחשב "כמה שיותר שקט יותר טוב" אבל אח"כ ביקשת רק ש"יתן לישון בלילה לא צריך יותר".

שקט אמיתי עולה (הרבה) כסף וצריך לדעת מה הדרישות שלך.

2. אמרת שהמפרט ל"משחקים כבדים" אבל אח"כ טענת ש"תאכלס חוץ מדיאבלו 3 שיצא בקרוב אני לא משחק בשום דבר חוץ מפוקר במחשב".

גיימינג כבד על המסך שלך ברזולציה גבוהה (1920X1200) והגדרות גבוהות דורש השקעה כספית לא מבוטלת שתהיה מיותרת לחלוטין

אם אתה לא באמת גיימר כבד. אם אתה מוכן לא לשחק במקסימום של ההגדרות על מקסימום רזולוציה כשאתה כבר כן משחק - תחסוך הרבה.

* כרטיס TV נחוץ לך רק אם אתה מקליט תוכניות מהממיר (HOT/YES) למחשב. אנא עדכן.

* רמקולים "מפציצים" עלולים להיות עסק מאוד מאוד יקר, במיוחד אם אתה אודיופיל (ואני מניח שאתה לא). זה לגיימינג/סרטים בעיקר או למוזיקה?

למוזיקה (לא MP3 אלא חומר איכותי כמו FLAC או CD) עדיף מגבר ושני רמקולים רצפתיים טובים. לגיימינג/סרטים כמעט כל סט 5.1 טוב יספיק.

* ב-OC הכוונה להאצת מהירות העבודה של המעבד/כרטיס מסך כדי לשפר ביצועים. מאוד לא מומלץ כאן לטעמי.

מפרט ראשוני בלבד, שקט למדי, ללא כרטיס TV ובהנחה שאתה לא גיימר כבד על מקסימום הגדרות (אז צריך לעלות במעבד):

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ¤437

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤406

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5- PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ¤308

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ¤868

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128

מארז:

[..] ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ¤705

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ¤102

עכבר:

[..] LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE ¤243

רמקולים ואוזניות:

[..] CREATIVE 5.1 INSPIRE T6060 ¤543

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS XP HOME - ENG - OEM ¤454

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤150

קרור למארז:

[..] SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm ¤79

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤80

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS ¤453

מחיר סופי: ¤4956

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

ראשית, יש לך כמה סתירות:

1. ביקשת מחשב "כמה שיותר שקט יותר טוב" אבל אח"כ ביקשת רק ש"יתן לישון בלילה לא צריך יותר".

שקט אמיתי עולה (הרבה) כסף וצריך לדעת מה הדרישות שלך. צודק, הכוונה הייתה שיהיה שקט אבל מה שאפשר במחיר סביר לא צריך להתפרע בשביל השקט...

2. אמרת שהמפרט ל"משחקים כבדים" אבל אח"כ טענת ש"תאכלס חוץ מדיאבלו 3 שיצא בקרוב אני לא משחק בשום דבר חוץ מפוקר במחשב".

גיימינג כבד על המסך שלך ברזולציה גבוהה (1920X1200) והגדרות גבוהות דורש השקעה כספית לא מבוטלת שתהיה מיותרת לחלוטין

אם אתה לא באמת גיימר כבד. אם אתה מוכן לא לשחק במקסימום של ההגדרות על מקסימום רזולוציה כשאתה כבר כן משחק - תחסוך הרבה. גם נכון, כרגע אני לא משחק בכלום אבל אני חייל ועוד מעט אני משתחרר אז לך תדע אולי יהיה לי משעמם ואני יתחיל לשחק בעוד משחקים לכן אני כן רוצה שהמחשב יוכל להתסדר בצורה טובה עם המשחקים האלו, לפחות עם GTA4 כי בוא אני בדוק ישחק...

* כרטיס TV נחוץ לך רק אם אתה מקליט תוכניות מהממיר (HOT/YES) למחשב. אנא עדכן. זה אפשרי לחבר את הממיר למחשב ולהקליט תוכניות?? איזה איכות זה יוצא? אתה יכול להקליט שזה יצא לך באיכות די וי די ריפ? אם כן אז אני רוצה כרטיס TV... (תלוי במחיר כמובן)

* רמקולים "מפציצים" עלולים להיות עסק מאוד מאוד יקר, במיוחד אם אתה אודיופיל (ואני מניח שאתה לא). זה לגיימינג/סרטים בעיקר או למוזיקה?

למוזיקה (לא MP3 אלא חומר איכותי כמו FLAC או CD) עדיף מגבר ושני רמקולים רצפתיים טובים. לגיימינג/סרטים כמעט כל סט 5.1 טוב יספיק. התכוונתי רמקולים למוזיקה אבל MP3 אני לא מכיר את הסוגים האחרים שדיברת עליהם

* ב-OC הכוונה להאצת מהירות העבודה של המעבד/כרטיס מסך כדי לשפר ביצועים. מאוד לא מומלץ כאן לטעמי.

מפרט ראשוני בלבד, שקט למדי, ללא כרטיס TV ובהנחה שאתה לא גיימר כבד על מקסימום הגדרות (אז צריך לעלות במעבד):

מעבד:

[..] INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 : "SLGU9" - BOX ₪437

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L ₪406

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5- PLATINUM EDITION : OCZ2P8004GK ₪308

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ₪868

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪128

מארז:

[..] ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ₪705

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ₪102

עכבר:

[..] LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE ₪243

רמקולים ואוזניות:

[..] CREATIVE 5.1 INSPIRE T6060 ₪543

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS XP HOME - ENG - OEM ₪454

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪150

קרור למארז:

[..] SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm ₪79

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪80

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS ₪453

מחיר סופי: ₪4956

אם יש לך שינויים בעקבות התגובה שלי בבקשה תעדכן אותי :-)

פורסם

GTA4 מאוד תובעני מבחינת המעבד (מומלץ מרובע-ליבות) וזה דורש השקעה גבוהה במאות שקלים - שווה לך?

במיוחד היום, עם יציאת ה-I5 של אינטל נראה שאנחנו בזמן די בעייתי למי שרוצה מערכת HI-END מרובת ליבות ובהחלט עדיף לחכות כמה חודשים מקרה כזה.

מפרט לדוגמה בלבד. הרבה מעל מה שבאמת דרוש לך לטעמי - מבוסס I5 החדש רק בשביל GTA4 על הגדרות גבוהות

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1566 2.66GHz 750 - BOX ¤1087

לוח אם:

[..] INTEL WHITESBURG : P55WB ¤520

זיכרון:

[..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL6 - REAPER HPC : OCZ3RPR13334GK ¤395

כרטיס מסך:

[..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL ¤868

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ¤128

מארז:

[..] ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ¤705

מקלדת:

[..] MICROSOFT COMFORT CURVE 2000 KEYBOARD : B2L-00007 ¤102

עכבר:

[..] LOGITECH MX-518 GAMING GRADE OPTICAL MOUSE ¤243

רמקולים ואוזניות:

[..] LOGITECH X-210 ¤317

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS XP HOME - HEB - OEM ¤450

וידאו וטלוויזיה:

[..] HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ¤434

קרור למעבד:

[..] SCYTHE NINJA 2 REV.B - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤191

קרור למארז:

[..] SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm ¤79

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤80

דיסק קשיח:

[..] WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS ¤453

מחיר סופי: ¤6052

* כולל כרטיס לכידה איכותי + רמקולים 2.1 כי למוזיקה אין כל צורך בסראונד.

* הקירור למעבד הוא רק לדוגמה - יש לוודא תאימות לסוקט 1156 של ה-I5. אפשר בלעדיו בשלב ראשון ולהוסיף אותו בהמשך אם הטמפרטורות תהיינה גבוהות או מידת הרעש של הקירור המקורי ("סטוק") בלתי נסבלת.

* אם תתפשר על רמת שקט אפשר לחסוך מעט על המארז והמאווררים (כ~200-250 ש"ח חיסכון ועוד 200 ש"ח חיסכון אם תוותר בינתיים על הקירור למעבד).

* אפשר לרדת גם למשולש ליבות (720) של AMD שיחסוך כ~500 ש"ח ויתן ביצועים משביעי רצון בהחלט ל-GTA4 בהגדרות בינוניות-גבוהות לגיימר מזדמן.

באופן עקרוני - לא קונים משהו חזק היום כי אולי בעוד שנה תזדקק לו - השוק משתנה מהר מדי מכדי שזה יהיה משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים