עבור לתוכן

בחירת מצלמה דיגיטלית - מילאתי את הסקר (1,2)

Featured Replies

פורסם

היי לכם,

אני טסה ככל הנראה, עוד כחודשיים, לטיול בדרום ומרכז אמריקה, לחצי שנה.

יש לי בבית את ה - Canon A570, אבל אני די סובלת ממנה. היא מפיקה תמונות בסדר סך הכל, לא חריגות ולא יוצאות דופן,

אבל הסוללות שלה נוראיות. אני מצלמת 10 תמונות ברציפות, והסוללה נחנקת ומתחילה להשתעל ומראה סימני גסיסה.

אני לא מעוניינת בכך. אני מעוניינת לטייל הרבה ולצלם הרבה. נופים משגעים, תמונות צחוק וכיף. אני לא מעוניינת להיות

במסע אחר קניית סוללות, או הטענתן. (יש מטען לסוללות בבית.) על כל פנים, מילאתי עבורכם גם את הסקרים\שאלות מכוונות,

על מנת שתוכלו לסייע לי בבחירת המצלמה המותאמת לי.

אודה לעזרתכם. :xyxthumbs:

מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? כ-1300 ¤

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר?

גם וגם. צילום נופים, פורטרטים.

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ).

לרוב עם פלאש.

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח.

יש נכונות, אך לא יותר מזה.

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש.

אין כרגע צורך לכך.

האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)?

לא חשוב, אבל אצלם הרבה ללא חצובה, מעט ללא פלאש

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה?

כן, קנון A570 הסוללות נוראיות, נגמרות מאוד מהר. מחפשת מצלמה איכותית, שתפיק תמונות מיטביות (לא רוצה רק אופציה אוטומטית, רוצה גם ידנית) עם חיי סוללה ארוכים, ככל האפשר.

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס?

לא חושבת כרגע להדפיס תמונות, אם כי זה רעיון נחמד והייתי רוצה להשתמש בו מתישהו. תמונות קטנות סך הכול, לא תמונות רגילות אבל שיהיה אפשר לעשות מהן "ספר". אפשרות יצירתית, אם כי לא חובה במצלמה.

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. 28

עשרים ושמונה מ"מ, אם כי לא יודעת כמה זה משפיע על מחיר המצלמה. עפ"י מה שקראתי, זהו טווח העדשה שאני זקוקה על מנת להפיק תמונות טובות מצילומי הנוף. מאמינה כי אני גמישה על כך, וניתן יותר.

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך?

מעוניינת במצלמה שאפשר לשאת אותה על הגוף עם נרתיק תואם, יחד עם משקל נוסף (טיול של חצי שנה ככל הנראה בדרום אמריקה). לא כבדה מדי, לא קלה מדי (קלה מדי מבחינתי היא מצלמה אוטומטית וזו לא באה כמעט בחשבון)

האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע?

הייתי אומרת שאני נעולה על קנון, אבל הדגמים אכזבו אותי מבחינת דווקא סוללה. המצלמה המשפחתית היא casio exilim ex-z1000 וסה"כ אנחנו מרוצים ממנה. אני לא אקח אותה לטיול, כי אני צריכה מצלמה בעלת סוללות רגילות, ולא סוללות ליתיום.

אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס)

חשוב שתהיה מהירות גבוהה.

o מקרו - מה גודל האובייקט המינימלי שאיתו חשוב למלא את התמונה - זבוב? פרח? מספר פרחים? פרח, מספר פרחים...

o תמיכה בפורמט RAW‏

מאמינה שאין לי צורך בכך, אבל אם יש, לא אתנגד.

o מצבי חשיפה ידניים (M מלא) או חצי ידניים (A ו-S). שים לב שהתועלת של מצבים כאלה במצלמות קומפקטיות מוגבלת מאוד, במיוחד לאלה שלא מתכוונים להשתמש במצלמה עם חצובה

חשוב שיהיו מצבי חשיפה ידניים או אפילו חצי ידניים.

o אפשרות לפוקוס ידני. גם כאן מדובר בתכונה בעלת תועלת מוגבלת מאוד במצלמות קומפקטיות, כי ברובן קשה לפקס ידנית גם פה, חשוב שיהיה פוקוס ידני, יחד עם זאת לא קריטי וגם לא אשתמש במצב הידני תמיד. רוב התמונות תהיינה אוטומטיות, וכשארצה "לשחק" ולהפיק תמונות יותר עוצרות נשימה, אשתמש בפעולות הידניות.

o היסטוגרמה - היסטוגרמה חיה, והיסטוגרמה לאחר הצילום (ב-post-view)‏ פיצ'ר שאני אשמח אם יהיה, אם כי לא קריטי.

o תושבת לפלאש חיצוני‏‏

לא אתנגד לשני הפנים. בלי או עם היסטוגרמה.

o מסך מפרקי אפשרי בהחלט.

o עינית אופטית או אלקטרונית. שים לב שברוב המצלמות הקומפקטיות לא קיימת עינית, ויש לכך סיבות טובות

עינית אופטית, אני מאמינה. ישנן מצלמות טובות בלי עינית, אבל מאחר ואני מעוניינת בחיי סוללה ארוכים, אולי כדאי שכן תהיה לי האופציה לעינית אופטית. אבל גמישה.

o מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ מייצב, אם כי לא החשוב ביותר.

o כמות פיקסלים. שים לב שהתכונה הזו לא מעידה על איכות תמונה ולכן עדיף להתעלם ממנה

לא יותר מ-10 מגה פיקסלים, ולא פחות מ-6.

o יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 10 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - פנסוניק, פוג'י, קנון, ניקון, ריקו, פנטקס, סוני, אולימפוס, קסיו וסמסונג

קנון, אולימפוס, קסיו...

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? ‏ ?

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות?

מעוניינת שהחשיפות תהיינה מדויקות, אך כמו שציינתי לעיל אני אתעניין לשחק עם החשיפה לא פעם ולא פעמיים, ככה שזה יהיה 50-50.

o סוג סוללות - פאק ליתיום נטען מול סוללות AA. עבור רוב המשתמשים פאק ליתיום עדיף

סוללות AA. עדיף 2 סוללות בלבד. עבור נסיעה של כחצי שנה בדרום אמריקה.

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור יבואן רשמי. לא כל כך מבינה את מושג היבואן האפור, היכן קונים?

o תכונות אחרות מצבי צילום, כמו אלו של casio ex-z1000, פיצ'ר מאוד נחמד...

מקווה שתוכלו אכן לעזור לי עם כל הנתונים שסיפרתי,

שתהיה שבת שלום וסופשבוע נעים,

Boolly[br]פורסם בתאריך: 11.09.2009 בשעה 17:31:02

אה, ומה לגבי הדגם Canon PowerShot SX120 IS?

ממה שקראתי על הביקורות על הדגם שלפני, SX110 IS שעליו קצת נדלקתי - שהוא כן אוכל סוללות...

אז בדגם הזה, מה, תיקנו את העוול?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים