עבור לתוכן

עזרה בחיפוש מצלמה

Featured Replies

פורסם

הי,

לפני השאלון, קצת הקדמה..

רוצה להבין קצת יותר בצילום, ללמוד וליישם..

הייתה ברשותי מצלמה ( לפני שנים רבות- Nikon fm10 אם אני זוכר נכון את הדגם ),

ידנית וניסיתי קצת ללמוד, אפילו מאד נהנתי ולפעמים גם הצלחתי ,אבל מה ש"שבר" אותי היה הצורך לפתח כל הזמן את התמונות. עד שזה היה קורה,

כבר שכחתי מה צילמתי, או מה רציתי לצלם...

מניח שהיום הבעיה הזו כבר מאחורינו...

עדיין לא מכיר את התחום הדיגיטלי,

מחפש דמוי SLR, מצלמה חצי מקצועית, אם ניתן לקרוא לזה כך...

חושש לקפוץ למים וללכת ישר על SLR

אודה מראש לכך תגובה, כיוון, רעיון דגם או כל סוג של השגה...

* מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אפשר לחרוג אבל מעדיף שלא.. 2000-3000

* אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? יום + פנים

* האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). כן

* האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. יש חצובה

* האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לידיעתך, פלאש חיצוני מאפשר לצלם בקלות תחת תאורת חדר - ללא מריחות תנועה כתוצאה מרעידות היד או תנועה בנושא, ועם תוצאות הרבה יותר מחמיאות מאשר עם פלאש פנימי. העלות של פלאש כזה יד שניה נעה בין 400 ל-600 ש"ח או 1000 עד 1200 ש"ח לפלאש חדש. לא בטוח

* האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? רצוי

* האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה? - מניח שחסר לי בה הכל . P&S Nikon e5100

* האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? אם הראשון, מהו גודל הנייר המקסימלי שאתה מעריך שתרצה להדפיס? מסך בעיקר, הדפסה במיקרים חריגים נניח עד A4

* מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. הנתון החשוב הוא טווח העדשה במ"מ. המאמר הזה ייתן לך מושג לגבי לגבי הטווחים השונים. רוצה זום כמה שיותר גדול. לא ברור לי אם אני באמת צריך את זה.

* כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? עדיף לסחוב ושיהיו היכולות

* האם אתה נעול על יצרן מסויים? אם כן, מדוע? די נוטה לקנון. לא ברור לי למה..

שאלות אופציונליות (מומלץ למלא כדי לקבל המלצה מדוייקת)

* אילו מן התכונות הבאות קריטיות לך, אילו חשובות ועל אילו אתה יכול לוותר:

o מהירות תגובה (השהייה בין תמונות, מהירות פוקוס) חשוב עד קריטי. לצילום ילדים.

o מקרו - מה גודל האובייקט המינימלי שאיתו חשוב למלא את התמונה - זבוב? פרח? מספר פרחים? תכשיטים

o תמיכה בפורמט RAW‏ לא יודע עדיין מה עושים איתו - עדיין .

o מצבי חשיפה ידניים (M מלא) או חצי ידניים (A ו-S). שים לב שהתועלת של מצבים כאלה במצלמות קומפקטיות מוגבלת מאוד, במיוחד לאלה שלא מתכוונים להשתמש במצלמה עם חצובה מאוד רצוי, לצורכי לימוד

o אפשרות לפוקוס ידני. גם כאן מדובר בתכונה בעלת תועלת מוגבלת מאוד במצלמות קומפקטיות, כי ברובן קשה לפקס ידנית לא בטוח שאשתמש

o היסטוגרמה - היסטוגרמה חיה, והיסטוגרמה לאחר הצילום (ב-post-view)‏ לא יודע מה עושים עם זה - עדיין

o תושבת לפלאש חיצוני‏‏ רצוי

o מסך מפרקי לא חייב לדעתי

o עינית אופטית או אלקטרונית. שים לב שברוב המצלמות הקומפקטיות לא קיימת עינית, ויש לכך סיבות טובות רצוי עד חייב עינית. לא יודע מה ההבדלים

o מצב צילום ווידאו. אלו מהתכונות הבאות חשובות לך (אם בכלל) - מייצב; אפשרות לשינוי הזום האופטי בזמן ההסרטה; רזולוציה גבוהה במיוחד (HD)‏‏ לצילום ילדים. רצוי שיהיה אבל לא חייב רזולוציה גבוהה(HD)‏‏.

o כמות פיקסלים. שים לב שהתכונה הזו לא מעידה על איכות תמונה ולכן עדיף להתעלם ממנה לא משנה

o יצרן. גם התכונה הזו לא מעידה על איכות המצלמה. ישנן לפחות 10 חברות שלא כדאי לפסול על הסף - פנסוניק, פוג'י, קנון, ניקון, ריקו, פנטקס, סוני, אולימפוס, קסיו וסמסונג די נוטה לקנון. לא ברור לי למה..

o כמה חשוב לך שהעדשה תהיה חדה גם בפינות? ומה לגבי purple-fringing? ‏ לא מכיר

o האם אתה מתכוון לצלם הרבה עם הפלאש הפנימי? כמה חשוב לך שהחשיפות עם הפלאש תהיינה מדוייקות ללא שינויי הגדרות? לא מביןאת המשמעות עדיין

o סוג סוללות - פאק ליתיום נטען מול סוללות AA. עבור רוב המשתמשים פאק ליתיום עדיף נוטה לסוללות קונבנציוליות אבל לא מבין את המשמעויות לעומק זולת זמינות

o אחריות יבואן רשמי מול יבואן אפור רצוי רישמי

o תכונות אחרות הרכבת פילטרים, רצוי. אם זה מקפיץ רמה, ניתן לוותר..

פורסם

מנסיוני ומניסיון אחרים, אם יש לך ניסיון ב-SLR (מעבר לקליק פה ושם אלה ניסיון מוצק עם בסיס ידע והבנה בצילום) ואתה מחפש "מצלמה רצינית" לא בטוח שמה אתה רוצה זה "דמוית-SLR", מדובר בסופו של דבר בווריאציה על המצלמה הקומפקטית, פשוט עם טווח עדשה רב יותר, עם EVF (עינית אלקטרונית, חשוב לציין שזה ממש לא הדבר "האמיתי") בנוסף למסך הרגיל ומבנה גדול המזכיר SLR. עדיין מדובר במצלמת חיישן קטן ומערכת מיקוד מבוססת ניגודיות על כל המשתמע מכך.

פורסם
  • מחבר

הי,

ראשית תודה.

באמת, כשמילאתי את השאלון, ביחוד בסעיפים של המהירות והפילטרים, תהיתי אם אני לא מכוון מהלא מודע למשהו יותר מיקצועי.

אני מניח שלצורך DSRL יש צורך להעלות תקציב..

מה ניתן לקבל תמורת 4K-4.5K ? כשהעדשה אמורה להיות All-Around ? (אולי למעט המקרו).

לא זכור לי שהרבתי להחליף עדשות..

פורסם

אני מניח שלצורך DSRL יש צורך להעלות תקציב..

מה ניתן לקבל תמורת 4K-4.5K ? כשהעדשה אמורה להיות All-Around ? (אולי למעט המקרו).

לא ממש, אם אתה מוכן להתפשר על הטלה-פוטו, לפחות בשלב הראשון. לדוגמא, פנטקס Km עם עדשת 18-55 (מקביל ל-27-83 במצלמות 35 מ"מ) עולה 2500.

ד"א, תכונה חשובה שבה יש יתרון למצלמות חיישן קטן היא מאקרו. עדשת מאקרו ייעודית טובה ל-DSLR תכביד לך על התקציב. טמרון 90 מ"מ לדוגמא עולה 1800 ש"ח. יש פתרונות זולים יותר אולם הם לרוב פחות אידיאליים.

בכל מקרה, תסדר את סדר העדיפות שלך ורצוי שתנסה להחזיק ביד ואולי גם לצלם קצת עם DSLR שונות לפני שתחרוץ החלטה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

להחזיק ולנסות - אין לי היכן, עד שנגיע לחנויות ולשם אני מנסה להגיע טיפה מגובש..

סדר עדיפות - המקרו יאלץ לחכות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים