עבור לתוכן

כרטיס מסך למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי להפוך אתה מחשב הישן שלי למדיה סנטר ולכן אני צריך לרכוש כ.מסך מתקדם יותר !

השאלה שלי היא האם קיים כרטיס מסך שיכול לעבד HD והוא בעל חיבור DVI או HDMI ???

אשר חייב להיות בעל תושבת הישנה PCI-EXPRESS !

בתודה מראש !!!

פורסם

אח שלי היקר, כל כרטיס שנמכר היום מעבד HD וכולל יציאת DVI (לרוב גם HDMI, אבל לא בהכרח). בנוסף, מה זה "התושבת הישנה PCI-EXPRESS"? המציאו תושבת חדשה ולא שמעתי על זה? אם כוונתך לPCIE-2.0 הרי שזו תושבת זהה ל"ישנה" רק עם ערוץ רחב יותר, ויש תאימות מלאה לאחור בין הכרטיסים ה"חדשים" והתושבות ה"ישנות".

בכלל, למה שלא תביא את המפרט של המחשב המדובר, עם הכרטיס הנוכחי?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה ורק כדי לוודא שהבנתי אתה אומר בעצם שאני יכול לקנות כל כרטיס מסך שנמכר קיום ולחבר אותו רגיל ???

בכל אופן המחשב שלי הוא:

amd athlon 1.83 ghz

DDR1- 1Gb

ויש לוח אם ישן של MSI

אני לא מוצא את התוכנה שאומרת לי איזה בדיוק אבל יש לו איזה 6 שנים לפחות !

פורסם

למה אתה בטוח שהוא PCI EXPRESS בכלל? לפי שאר המפרט סיכוי סביר מאוד שהוא AGP...

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאני טועה אין ספק בעניין

בכל אופו הצלחתי לברר את הדגם לוח אם והוא: msi MS-6570 K7N2 AMD Motherboard

פורסם

צר לי לבשר לך, אבל הלוח שלך הוא AGP. זה קצת מסבך את העניינים...

ישנם כמה כרטיסים שעדיין נמכרים ומספקים את הסחורה - זה למשל:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3822

עם זאת, תיקח בחשבון שהמעבד שלך עשוי להיות חלש מדי לפענוח חלק מהקידודים.

פורסם
  • מחבר

אז מה זה אומר בדיוק שאין כרטיס מסך מתאים או שיש ??? :nixweiss: ???

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה !!! :)

פורסם

HD מצריך לא רק כרטיס מסך מתאים אלה גם מעבד מתאים ולפי נתוני המעבד שלך אתה לא תוכל לראות סרטי HD

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx#sysreq

לי יש מעבד 3GHZ ואני מוצא עצמי מנסה לסגור כל יישום ותוכנה על מנת שאני יוכל לראות סרטי HD באיכות 1080P ובמקרה שלך עם מעבד פחות מ2.4GHZ אתה לא תוכל לראות HD כלל, אלה רק גרסאות RIP של האיכות הזאת, אך לשם כך לא צריך איכות שמתקבלת בחיבור DVI אלה חיבור VGA מספיק.

תוכל לבצע בדיקה ע"י הורדת סרטים מאותו אתר שהבאתי.

ולכן המלצתי אלה אם כן אתה גם מעוניין להחליף מעבד איך טעם לקנות כרטיס מסך חדש ואם לקנות כרטיס מסך חדש אז לפחות 3GHZ.

פורסם

maji3 הכל טוב ויפה, אבל קצת היסטוריה...

באותה תקופה כל Clock של AMD היה מהיר יותר מ-INTEL. המעבד הנ"ל במקרה גם נקרא 2500+ כלומר הוא שווה ערך למעבד אינטלי שרץ במהירות 2500Mhz

לכן הוא מהיר יותר מ-2.4Ghz והוא מספיק בשבילו.

ומה הקשר ל-DVI מול VGA?

VGA יכול להריץ ברזולוציות גבוהות יותר מ-1920X1080... שזה FULL HD.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vector_Video_Standards2.svg

אגב הרזולוציות הגבוהות פה זה של VGA דווקא ולא של DVI.

היתרונות של DVI/HDMI זה לא ברזולוציה הנתמכת, אלה בחוסר הצורך בהמרה של האות וגם אפשר להשתמש באורכי כבלים גדולים יותר מבלי להשקיע בציוד לסינון רעש או הגברות - כל אלה מעוותים את האות קצת (לא שמים לב בד"כ אבל אפשר גם לקבל תמונה לא טובה בסופו של דבר).

פורסם
  • מחבר

אוקי אבל האם המעבד שלי ככה מעצמו עובד במהירות יותר גבוה מ-2.4 או שאני חייב לעשות אוברקלוקינג בשביל זה ???

פורסם

אוקי אבל האם המעבד שלי ככה מעצמו עובד במהירות יותר גבוה מ-2.4 או שאני חייב לעשות אוברקלוקינג בשביל זה ???

על פי נתונים טכניים אתה מסודר ולא צריך כלום.

דעתי האישית שהמחשב שלך יתקשה עם 1080p אבל זה שטויות כי 720p יצליח להריץ וזה מספיק עד 42".

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אוקי תודה ! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים