עבור לתוכן

בקשר ל-D5000 ושאלות אחרות

Featured Replies

פורסם

הייתי היום בחנות והתעניינתי בדגם הנ"ל.המוכר אמר שבעקבות ה-RECALL שהיה מלפני כמה חודשים אין כעת להשיג אותו וגם כשיגיע עדיף לחכות כמה חודשים כדי לוודא שאין בעיות, הוא אמר שככה זה לגבי כל RECALL ולא ספציפי לגבי זה בלבד. אז חשבתי לתומי שזה היה מלפני כמה חודשים רבים ואני מניח שניקון כבר תיקנו ולא ייתכן שאין מלאי תקין. האם ייתכן שאכן המוכר צדק ולהאמין לו או שפשוט בגלל שלא היה לו את הדגם בחנות הוא בחר לסבן אותי?

דבר נוסף, בחנות היו D90 ו-D60 שניהם הרגישו לי נוח אך ה-60 הרגישה BULKY בעיקר בחלק האחורי אך היא מאוד קורצת לעין.הרגשתי גם את ה-500D ולא היה לי נוח משום מה למרות שהיא לא בתכנון שלי בכלל.

השאלה לגבי ה-60 (כנ"ל לגבי ה-D5000) היא האם היעדר מנוע פוקוס פנימי הוא קריטי וחשוב?

שאלה נוספת: התענייתי כ"דרך אגב" בעדשות וציינתי שאני מעדיף שתי עדשות- אחת רחבה ואחת סופר זום.המוכר אמר לי שעדיף לקחת "עדשה אחת שעושה הכל" (18-200VR) אז מה עדיף אם לא מתייחסים לשיקול הכספי?

ושאלה אחרונה: קניית מצלמה- יבואן רשמי ולשלם יותר או יבואן צד ג' ולשלם פחות? (אפשר לקבל המלצות לחנויות בחיפה והקריות או להפך כאלה שלא כדאי להתקרב אליהן).

פורסם

העדר מנוע פנימי משפיע אם יש לך כוונה בעתיד להשתמש בעדשות ישנות של ניקון.

יחד עם זאת ההבדלים בין ה-D60 וה-D90 הם הרבה יותר עמוקים מזה, ה-D60 היא מצלמה מדור מוקדם יותר.

עדשת ה-18-200 של ניקון נחשבת לעדשת all-around פורצת דרך, אבל יחסית למחיר שלה, האיכות האופטית והמהירות שלה לוקים בחסר, כמו רוב עדשות הסופר-זום. מבחינה זאת היא בהחלט jack of all trades but master of none. לציין גם שיוצא עכשיו דגם מחליף.

באם מדובר ב-DSLR הראשונה שלך לא הייתי ממליץ על ה-18-200, במקום זה הייתי חוסך 1200 ש"ח והולך על ה-18-105 (שמניסיון תתן לך טווח מספק), אבל...

פתרון של שתי עדשות לרוב ייתן יותר איכות לכסף במחיר של נוחות (החלפת עדשות, משקל נשיאה ותיק גדול יותר). מערכת של מצלמה כמו ה-Km (שמקבילה ל-D60) עם עדשת קיט 18-55 + עדשת טלהפוטו סבירה טמרון 70-300, תעלה בסך הכל 3400 ש"ח (בערך המחיר של הניקון 18-200 לבדה), תתן לך כיסוי טווח עדיף על פני ה-18-200 ואיכות אופטית פחות או יותר מקבילה, עדשת הטמרון המדוברת גם כוללת יכולות מאקרו מוגבלות כבונוס. במקרה הזה גם נשאר לך עודף למבזק סביר (~1000), חצובה סבירה (~500) ועוד אלף ש"ח כחיסכון לרכישה הבאה או קורס צילום.

פורסם

אין לי הרבה מה לעזור בנושא, אבל אני רק חייב לציין שלאור נסיון קצרצר עם ניקון D5000 התברר לי שהפוקוס במצב LV איטי בצורה אכזרית. (בהנחה שהדבר חשוב לך. לא יודע איזה עוד יתרון יש לה חוץ מה-LV העלוב)

מעבר לזה, מצטרף להמלצת funigman. פלאש חיצוני זה דבר יעיל ביותר, הבדל של שמים וארץ מהפלאש המובנה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כבעלה של D5000 שנקנתה בחו"ל עם עדשת 18-105 אני יכול להגיד לך את הדברים הבאים.

יכול להיות שהמוכר צודק, אין טעם לקנות מצלמה שאחרי חודשים תצטרך לרוץ לתקן כי היא תשבוק חיים.

היום הפקדתי את המצלמה שלי לתיקון בסוכנות הדר בתל אביב, אכן כאב ראש לא קטן, למרות שהתיקון בחינם (המצלמה טוענן שהסוללה חלשה למרות שטעונה במלואה)

סך הכל או שתמתין, או שתלך על הD90 עם אותה עדשה. במיוחד אם התקציב לא לוחץ

היתרונות של D5000 על אחיותיה:

מסך מפרקי מסתובב

אוטופוקוס 11 נקודות

מצב LIVEVIEW (עם פוקוס איטי להחריד)

צילום וידאו 720p24, שוב אין פוקוס במהלך צילום וידאו, אתה תצטרך לפקס ידנית, משימה לא פשוטה עם מסך שהרזולוציה שלו היא רק 320x240.

כפתור i שמסביר על כל פונקציות המצלמה

אפשרות צילום Time Lapse

היתרונות של D90

מסך קבוע אבל ברזולוציה 640x480

אוטופוקוס כנ"ל

צילום וידאו זהה וגם מצב לייב, אבל יותר קל לבצע פוקוס ידני בזכות המסך האיכותי

יש לציין שמצב לייב לא ממש שימושי לצילום סטילס ב2 המצלמות, בגלל הפוקוס האיטי, וגם אין היסטוגרמה בלייב.

עינית אופטית בהירה יותר הודות למנסרת זכוכית ולא מראות כמו בD5000

וגם, מנוע פוקוס פנימי לעדשות ישנות

ואפילו תמיכה אלחוטית בפלאשים של ניקון (לפי הבנתי ניתן להפעיל את המצלמה בתור מאסטר ופלאש חיצוני בתור סלייב, בלי צורך ב2 פלאשים)

בנוגע לעדשות, 18-105 מספיקה, ניתן לרכוש מכפל 1.4 עם איבוד איכות מינימלי.

עדיפות 18-55 וטמרון 70-300 על ה18-200 במחיר נערת ליווי שמכבדת את עצמה

פורסם

אם אתה כבר שוקל מצלמה בקטגורית המחיר של ה-D5000, שווה שתשים עין על הפנטקס K-X שיוצאת חודש הבא לחנויות (בישראל עוד חודשיים-שלושה), מלבד מסך נשלף ה-K-X עולה עליה כמעט בכל קטגוריה, כולל מחיר. ולא רק על ה-D5000, אלא על כמעט כל המצלמות מתחת ל-4000 ש"ח.

פורסם

הנה התחלנו עם השטויות.

לי יש D90 + 18-200 VR.

18-200, חשבתי שתספק אותי, אבל מהר מאד גיליתי כמה שעצוב ומאכזב לצלם איתה.

אם את לא סגור על איזה סגנון אתה מצלם, ומה אתה הכי הרבה אוהב, אתה יכול לקנות אותה.

אבל אם אתה כבר יודע מה את רוצה? (פורטרטים/נופים/רחוב/ספורט/חיות) אז עדיף לך להשקיע אך ורק ובעדשה שאתה צריך ושתהיה כמה שיותר טובה בטווח שלה.

18-105, אותו דבר כמו 18-200 רק בלי 95 מ"מ.. אתה שואל מי צריך אותה? אף אחד! אלא אם כן יש בעית תקציב.

עוד חודש, אני נותן את העדשה שיש לי לאחי הקטן שגם הוא מתחיל להתעסק עם SLR ולעצמי אני אקנה כנראה 50 1.8 אם לא יהיה לי תקציב ל 85 1.8.

מהמצלמה עצמה, אני מאד מרוצה. מצלמה באמת מעולה, נוחה, ומאורגנת כמו שצריך. מה שכן? עדשות.

אני רוצה לקנות בעתיד 70-200, אבל מה? היא עולה הון! אני לא אומר שבקנון זה זול מאד, אבל יש לך בחירה מסויימת. בניקון אין.

אם אתה לא חושב להתפתח למקצוען ולרכוש את העדשו תהכי טובות בעולם, אין ספק שהמצלמה הזאת, והחברה הזאת היא בשבילך!

וגם אם אתה רוצה להיות מקצוען. לפעמים יש לי תחושה שקנון יותר דואגים לשוק החצי מקצועי מניקון, אבל לך תדע, אולי פשוט הדשא של השכן תמיד ירוק יותר.

אבל שתבין ותפנים טוב טוב - מבחינת מצלמות - אין הבדל באיכות בין ניקון לקנון אם משווים מצלמות מאותו Class.

פנטקס? תעזוב אותי מהחרא הזה. אין עדשות/מצלמות יד שניה וזאת הסיבה שאמורה להגיד לך: "לא לקנות!!!" ולדעתי זה מספיק. מעבר לזה שהמבחנים שאני ראיתי, תמיד מראים שהאיכות תמונה של פנטקס יותר נמוכה משל ניקון/קנון.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אני סגור בוודאות על ה-D90.

לגבי ה- 18-200 ירדתי ממנה כי הבנתי שיש לה בעיית קריפ ומטווח ה-135 היא מתחילה להיות "רכה".

לגבי עדשה - כמובן שאני רוצה איכותית ואני מתלבט אם לקנות שתיים שיספיקו לי לכל הטווחים: 16-85VR , 70-300VR.

או שלחלופין הטמרון החדשה והמיוצבת 17-50 F/2.8 ביחד עם הניקון 70-300VR.

אני יודע שההשקעה היא רבה אך חד פעמית.

אני אצלם בעיקר תמונות של אנשים,רחוב,בטיולים,נופים,בע"ח....מאקרו לא מדבר אליי.

ודרך אגב ל-FUNGIMAN בלי להעליב או משהו תמיד בתגובות שלך שמתי לב שאתה ממליץ על פנטקס ותמיד תמיד מנסה למצוא דרך כמה שיותר לחסוך.

אני לא רב אמצעים אך בשביל השקעה חד פעמית חשובה ואיכותית יש לכך מחיר לצערי ולצער כולם.

פורסם

אתה מתלונן על כך שאני נותן המלצות לחיסכון? לא יודע מה איתך, אבל אני קורע את התחת בשביל המשכורת שלי, כך שכל שקל נראה לי חשוב. צילום בשבילי הוא תחביב, בא אחרי שכ"ד, אוכל, מעון לילד, דלק וכו', כתחביב אני חושב שיש לשים את ההוצאות בעניין זה בפרופורציה.

אני ממליץ על פנטקס משום שנוכחתי לדעת שמדובר מבחינת עלות-תועלת, נכון להיום, במערכת העדיפה לצלם חובב עם צרכים שלא כוללים צילומי פעולה מהירים (למרות שה-K-7 תיקנה נקודה זאת) וללא כוונה בעתיד לרכוש עדשות אקזוטיות או ללכת לתחום הטלה-פוטו הרחוק/מהיר. הייתי ד"א על סף רכישת D200 מיד שניה לפני שרכשתי את ה-K20 (ושקלתי ברצינות את ה-D90). אני תמיד טורח לציין שלפי דעתי הארגנומיקה של ניקון עדיפה (במעט) וכך גם איכות החיישן.

אני גם לא מבין איך המלצה חד-משמעית ולא תמיד מנומקת על קאנוניקון נחשבת ללגיטימית.

ד"א, יש ציוד פנטקס יד-שניה, יש להתאזר ביותר סבלנות, אבל בתמורה המחירים הרבה יותר נוחים (שלא לדבר על כך בחלק מהמקרים ציוד חדש עולה כמו יד-שניה של ניקון - חברה יקרה להחריד). אם היית שם לב לחתימה שלי, PC1KO, אולי לא היית מגיב כה בנחרצות, אתה בוודאי רואה שמוזכרות שם 3 עדשות יד שניה שנמצאות ברשותי (עדשות פריים - 35, 50 ו-150). לפנטקס יש היום גם כמה עדשות מאוד איכותיות שמתחרות ללא בעיה באלו של היצרניות האחרות. מלבד הטמרון 17-50 שזמינה גם לפנטקס, יש את ה-16-45 שהיא איטית יותר (4 קבוע) אבל נחשבת למעולה, ה-50-135 שהיא פשוט יוצאת מהכלל. אני ממתין לביקורות על ה-60-250 (4 קבוע). בתחום הפריים יש לדוגמא את ה-31 מ"מ שנחשבת לאולי הטובה ביותר מסוגה, ה-50/1.4EX של סיגמא זמינה גם לפנטקס, עדשות פנקייק יחודיות ועוד. היתרון של ניקון וקאנון מתבטא בעיקר בעדשות שהמחיר שלהן סביב 1500-2000 דולר ומעלה. לא ממש רלוונטי למרבית חובבי הצילום.

המבחנים לגבי איכות התמונה לא עקביים בין אתר ביקורות אחד למשנהו, בכל מקרה ההבדלים - בתוצר המודפס הסופי, זניחים. לא רק בין קאנון וניקון, אלא גם בינהם וסוני ופנטקס (אולימפוס ופנסוניק קצת מאחור ב-ISO גבוהים בגלל בחירתם בחיישן קטן יותר). רוצה להוציא את המקסימום מכל מצלמה - תעבוד ב-RAW ואז ההבדלים נעשים זניחים עוד יותר. כמובן שאם אתה לא מדפיס את התמונות שלך, אלא מגדיל אותן על המסך ל-100% ובוחן אותן ברמת הפיקסלים, ההבדלים עשויים להיות חשובים לך, אבל אז אתה לא עוסק בצילום אלא בטכנאות.

ושוב פעם, ההמלצה שלי (ושל אחרים) לגבי פנטקס היא לא בגלל שהם "טובים" יותר, אלא בגלל שהם ממלאים את הצרכים שלך בהרבה פחות כסף. אם תקציב הוא לא השיקול, ה-D90 מעולה, תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים