עבור לתוכן

שאלה | בעייה בעליית המחשב.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אצל סבתא שלי נמצא מחשב לא כ"כ חדיש (2004), שעבד יפה מאוד עד לאחרונה.

היא צלצלה אלי ואמרה ש"המחשב לא עולה". הגעתי וראיתי לאחר הדלקת המחשב ה-Windows נטען

אבל לא עולה.

פתחתי את המחשב וראיתי שהכבל של המאוורר של הכרטיס מסך מנותק (?!?!?). אין לי מושג איך הוא ניתק

משום שבשביל לנתק אותו צריך לפתוח את המחשב.

בכל אופן, חיברתי אותו, הדלתי את המחשב, והבעיה נשארה כפי שהיא.

ניסיתי להתעסק עם החיבורים למיניהם בתוך המחשב ולאחר כמה ניסיונות אכן נדלק המחשב

ועלה הווינדוס.

רק שהפעם, הרקע ה"דיפולטי" של ההווינדוס נדלק, יש עכבר, אך שולחן העבודה לא נטען.

בעצם אם חושבים על זה, שום דבר לא נטען.

שום כפתור לא עובד מלבד Ctrl+Alt+Del שמקפיץ את ההודעה משכבר הימים: "מנהל המשימות לא נגיש מלבד לאדמין".

ההודעה הזו הייתה מתמיד..

ניסיתי להפעיל את המחשב ב-Safe Mode אבל משום מה, לאחר שאני בוחר ב-Safe Mode

במקום שהמחשב יעלה הוא נכבה ונדלק מחדש..

נתקלתם פעם בבעיה כזו?

מה ניתן לעשות?

רוי.

פורסם

בעיית ה-Task manager מאפיינת במחשבים ביתיים השתלטות של רוגלות (או ווירוסים זה לא ממש משנה) מסוימות על המחשב, גם אם לא באו לידי ביטוי בעבודה יום יומית, אלא אם כן חשבון משתמש ברירת המחדל במחשב הוא חשבון מוגבל ולא בעל הראשות Administrator. גם שאר הסממנים שתארת גורמים לי לחשוד קודם בבעיית תוכנה ולא בבעיית חומרה.

כדי לנסות ולוודא אם אכן מדובר בבעיית תוכנה אני ממליץ קודם לנסות ולנקות את המחשב מרוב הרוגלות שיתכן שנמצאות בו.

לצורך כך הורד את Hiren BootCD זה LiveCD שצריך לצרוב (כ-Image) על דיסק.

כאשר יש בידך את הדיסק תעלה אותו במחשב של סבתך, וגש לחלק של Anti viruses. בצע סריקות ותנקה מה שאפשר, אם בכלל.

אם אכן נמצאו ונוקו תוכנות זדוניות, יתכן שהמחשב יעלה כמו שצריך ואז ניתן יהיה להמשיך ולנקותו/לסדרו. אם התוכנות נוקו אך המחשב לא עולה אני ממליץ לבצע התקנת תיקון בעזרת דיסק מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אין שום קשר בין ה-Task Manager לבעיה של המחשב.

הבעיה של המחשב נובעת מהמנקה שניקתה מאחורי המחשב ומאז הווינדוס לא נדלק.

אין לי מושג איך המנקה פגעה פגיעה כזו שהמחשב נדלק אבל הווינדוס לא - אבל בכל זאת

זה המצב..

פורסם

נתחיל מזה שמאוד יכול להיות קשר בין העובדה שאתה לא מצליח להכנס כבר זמן רב ל-Task manager ובין זה שמערכת ההפעלה ככה סתם פתאום לא עולה (ובדיוק באופן הספציפי בו היא לא עולה). יש גם מכלול שלם של אפשרויות אחרות (ספק כוח דפוק לדוגמא) אבל כדי לפסול, צריך להתחיל ממשהו. ההצעה שלי נועדה כדי לנסות ולפסול אפשרות לתקלה חומרתית. ככה סתם ממנקה, גם אם ניתקה כבל כזה או אחר, מערכת ההפעלה עצמה לא נדפקת ישירות.

אבל אם אתה ככה ישר קובע שאין שום קשר בין מה שאמרתי ובין הבעיה, אז כנראה שאתה יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה. שיהיה לך בהצלחה (ולמה בכלל פתחת דיון בנושא?).

פורסם

אם יש לך עותק של התוכנה spinrite כדאי שתנסה להפעיל אותה על המחשב.

בעיית בוט כמו שאתה מתאר בדרך כלל נגרמת הארד דיסק תקול. הרצה של התוכנה יכולה לפעמים לתקן סקטורים פגומים.

אם זה לא עוזר, כנראה שחטפת שם וירוס שניטרל את המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים