עבור לתוכן

שאלה על סדרת T240 של סמסונג

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות את המסך הזה בעיקר בשביל סרטים ומשחקים, השאלה שלי היא האם יש הבדל משמעותי באיכות בינו לבין T240HD. כמו כן הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש את המסך הזה ויכול לתת לי חוות דעת עליו בכל מה שקשור לאיכות שלו (למען הסר ספק אני מדבר על סרטים ומשחקים ממחשב PC)

תודה :D

פורסם

אין שום הבדל איכות בין הדגמים. מדובר בדיוק על אותו מסך רק שדגם ה-HD כולל גם טיונר ועוד חיבורים שבעצם הופכים אותו לטלווזיה.

מבחינת איכות, תלוי איך אתה מגדיר איכות. מדובר במסך בעל פאנל TN (לפרטים על סוגי הפאנלים תריץ חיפוש בפורום יש המון מידע) שאינו ארגונומי.

אם כל חסרונותיו של פאנל ה-TN והעובדה שהמסך לא ארגונומי לא מפריעות לך אז המסך בסדר גמור מכל שאר הבחינות (רק שנדמה לי שאי אפשר לתלות אותו).

אני חושב שהמסך הזה קצת יקר יותר ממסך כדוגמת ה-2443BW (שהוא גם ארגונומי) או אחרים רק בגלל שהוא מעוצב יותר יפה ויתכן שזה עושה רושם שהוא יותר איכותי וכו'.

כתלות ברזולוציה עליה אתה משחק הייתי ממליץ לך לבדוק גם את המסך Dell 2209WA שיש קנייה קבוצתית שלו כרגע בפורום. אמנם זה "רק" מסך 22" אבל בעל פאנל E-IPS שהוא איכותי יותר מה-TN (זוויות צפייה רחבות יותר ומכלול צבע מלא יותר) וגם ארגונומי לחלוטין. כיום לדעתי זה המסך המשתלם ביותר בטווח המחיר של עד 2000 ש"ח. אבל השאלה פה היא גודל לעומת איכות, ועל זה רק אתה יכול לענות כי זאת העדפה אישית.

פורסם
  • מחבר

תודה לך, אני כרגע עובד עם מסך שהפאנל שלו הוא TN (מסך LG L1730S) ואני די מרוצה ממנו בסך הכל אבל הגיע הזמן להחליף אותו עקב תקלות אלו ואחרות, אני מחפש מסך שיהיה יפה ולא רק גוש שחור מול העיינים. אותו מסך של סמסונג גם מתאים לי בדיוק מבחינת מימדים.

אם יש עוד המלצות למסכים באותו סגנון אני יותר מאשמח לשמוע

פורסם

לא בדיוק המלצה אלא יותר הערה. קח בחשבון שבמסך 24" חסרונותיו של פאנל ה-TN באים יותר לידי ביטוי, בעיקר כשיושבים קרוב אליו. אני מניח שאם איכות התמונה במסך הקיים שלך מספקת אותך, ואם תשתמש בו בעיקר למשחקים וסרטים - כלומר תשב, לפחות בסרטים, יחסית רחוק ממנו, אז בעיית זוויות הצפייה תהיה פחות מובחנת.

אני לא חושב שתמצא מסך 24" בטווח המחירים הזה שייתן לך משהו שה-T240 לא נותן, אז לדעתי אתה יכול לקנות אותו בראש שקט.

יחד עם זאת קח בחשבון שהמסך הוא ביחס תמונה 16:10 ולא 16:9 - 1920x1200 ולא 1920x1080 - זה נותן שטח עבודה גדול יותר, אבל יש כאלה שבסרטים ובמשחקים (תלוי ברזולוציה עליה אתה משחק) זה מפריע להם.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להביא לי דוגמא להפרעה? היום הלכתי לראות את המסך הזה שוב בחנויות ולא וזוויות הצפיה שלו מספקות אותי, השאלה שלי היא אם אפשר להטות את המסך הזה כלפי מעלה ומטה.

פורסם

כשמדברים על זוויות צפייה הכוונה היא שאם אתה לא יושב ממש מול המסך, עומק הצבעים יורד (תסתכל על המסך הקיים שלך מזווית של 40 מעלות נניח). לא ממש רואים את תמונה. כשעובדים עם מסך 24" במסך מחשב (לעבודה משרדית) בדרך כלל יושבים די קרוב אליו (לא מרחק של 2-3 מטר) ובניגוד למסכי 19" לא כל שטח המסך נכנס לך ישר לשדה הראייה. לפעמים צריך להזיז את הראש קצת ובמצב כזה באים לידי ביטוי חסרונותיו של הפאנל.

אם אתה יושב רחוק ממנו אז בעיית זוויות הראייה פחות מובחנת.

אם ראית אותו ואתה מרוצה ממנו אז תקנה. לא אמרתי מה שאמרתי כדי להגיד שהמסך לא טוב. רק רציתי להסב את תשומת לבך לכך שפאנל TN בגודל 24" עלול להיות קצת יותר בעייתי ממסך 19" בעל פאנל TN. אני אישית תמיד הייתי בוחר באיכות על פני גודל, אבל אם ראית את המסך והוא מספק אותך כל מה שנותר לומר הוא תתחדש, ואני בטוח שתהיה מרוצה ממנו.

עריכה: עד כמה שידוע לי את המסך ניתן רק להטות קדימה ואחורה. לא להגביה או להנמיך ולא לסובב אותו לצדדים (בשביל זה צריך לסובב את כל המעמד), וגם לא ניתן לתלות אותו על הקיר או זרוע (אבל בקשר לתלייה אני לא בטוח לגמרי).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על כל המידע :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים