עבור לתוכן

(בתקווה שזו אכן הכתובת) בעיות עם קבצי RAR על דיסק חיצוני

Featured Replies

פורסם

יש לי דיסק חיצוני של מקסטור, של 1TB. הכונן בחיבור USB אם זה משנה, מפורמט NTFS.

יש איתו בעייה משונה: כשאני מנסה לחלץ מתוך קובץ RAR גדול באופן שמערב באופן כלשהו את הדיסק (כשהארכיון על הדיסק, או כתובת היעד, או שניהם), החילוץ תמיד נתקע בשלב כלשהו, עם הודעות שגיאה משתנות - בד"כ מסוג "אין גישה לתיקייה". לאחר מכן, לעיתים קרובות הכונן עצמו נעלם, ומופיע מחדש רק אחרי ניתוק פיזי וחיבור מחדש. אני לא חושב שמדובר בבעיית חומרה כי מעבר לזה הדיסק מתפקד כרגיל, וכשאני מעתיק קבצים בכל גודל שהוא אין לי בעיות.

מישהו יודע מה עושים?

פורסם

בניהול צריכת חשמל של USB תראה שלא מסומן V על:

"אפשר למחשב לכבות התקן זה כדי כדי לחסוך בצריכת חשמל"

פורסם
  • מחבר

איפה יש אופציה כזו בכלל?

ובכל מקרה, הדיסק לא נכבה, המנורה ממשיכה להבהב והפלטות ממשיכות להסתובב - וכאמור, אין ביות בהעתקה גם אם נותנים לו 50GB בבת אחת. מה הקשר בין הבעיה למה שאמרת?

פורסם

נסה לבדוק כונן נייד אחר, כך תוכל לשלול אפשרות שקיימת בעיה בכונן. יכול להיות שיש לך USB 1 כשהכונן עצמו עובד בתקן USB 2 ? כי זה עלול ליצור בעיות כאלו. כמו כן וודא שאתה מחבר אותו לצד האחורי של המארז, ידוע כי כניסות USB בצד הקדמי יוצרות בעיות הקשורות למתח.

פעולת חילוץ הRAR דורשת קצת יותר משאבים כך שאין להסיק מפעולת העתקה תקינה שהכל אכן תקין. אם אתה רוצה לבדוק את זה תריץ chkdsk על הכונן ולאחר מכן דיפרגמנטציה.

והערה אישית, חבל שאתה שולל את rafi ב"מה הקשר", סה"כ ניסה לעזור..

פורסם
  • מחבר

1. מדובר בUSB2.

2. הכונן מחובר לחשמל בפני עצמו באמצעו שנאי ועל כן לא דורש מתח מהמחשב.

3. יש לי כונן חיצוני נוסף שאיתו אין את הבעיות הללו.

???

פורסם

אם כך יתכן שהוא פגום (Bad Sectors)

פורסם
  • מחבר

פגום אבל מלא כדי 90% מבלי שהיו לי איתו אי פעם בעיות בהעתקה או פתיחת קבצים אחרים (סרטים למשל)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים