עבור לתוכן

שאלה בקשר לעכברים לשימוש יומיומי... (G5, ERGO 525, MX518)

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי מאוד פשוטה, אני יודע שכל אלו עם בעקרון עכברי גיימינג אבל לפי כל התגובות הם גם מאוד נוחים השאלה שלי היא אם הם מתאימים גם לשימוש יומיומי...

השימוש שלי הוא בעיקר גלישה באינטרנט, קצת פוטושופ וקצת משחקים...

אתם חושבים שהעכברים האלו מתאימים לי? הם נוחים לשימוש ממושך?

ובאותה נשימה, מה אתם חושבים עדיף מכל אלו?

אני נוטה לGENIOUS בעיקר בגלל המחיר והעיצוב, הG5 קצת יקר לי והMX518 נשמע מעולה אבל מכוער ברמות וגם טיפה יקר.

תודה רבה.

פורסם

זאת אמנם לא בדיוק תשובה ישירה לשאלה שלך. אבל לשימוש משרדי יום יומי אני הייתי שוקל רכישת Trackball. אם לא התנסית בזה בעבר אז ייקח לך מספר ימים להתרגל (ולשימושים ממש מדוייקים יתכן שאפילו תקופה ארוכה קצת יותר) אבל מבחינת נוחות (גם פיסית וגם מבחינת עבודה) זה עדיף לדעתי על כל עכבר רגיל.

יש לי ניסיון עם ה-MX 518 והוא נוח (בקשר לעיצוב זה כבר עניין של טעם). החסרון שלו הוא שחלקו העליון משתפשף ממגע היד, הלוגו נמחק די מהר ובעקבות כך העכבר מהר מאוד מקבל מראה "משומש" אבל חשוב לציין שזה לא מוריד מנוחיותו או מאיכותו (זה לא שהוא מתפרק, פשוט הכיתוב נמחק).

הייתי גם שוקל את ה-MX400 גם הוא מאוד נוח ופונקציונאלי לדעתי.

פורסם

לדעתי,ומניסיון,תקנה Logitech MX518.

DPI - 2000

נוחות,בתיפעול העכבר

מדוייק מאוד בגלישה+משחקים

עכבר אופטי,יותר טוב מלייזר

העכבר יפיוף

העכבר זול יחסית

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

About:blank:

יש לי ניסיון קטן עם טראקבולים וזה לא הכיוון שלי, אני רוצה עכבר רגיל. בקשר לMX400, הוא לייזר, אופטי עדיף לא?

וגם הוא עולה 180 שקל בתוספת של 20 שקל אפשר לקנות את הMX518, מה עדיף לדעתך?

ppe:

200 שקל זה זול יחסית? וכמו שאמרתי בהתחלה 200DPI לא ממש קריטי בשבילי כי אני לא ממש גיימר העכבר יותר לשימוש משרדי כביכול.

אפשר אולי קצת דעות על הGENIOUS?

פורסם

עדיף מאיזו בחינה? אני לא חושב שלשימוש משרדי יש הבדל אין אופטי ללייזר (ומה כל כך רע בלייזר?).

קשה לי לענות מי מביניהם עדיף. לי יצא קודם להשתמש ב-MX518 שהיה מאוד נוח ולא הייתה לי שום תלונה לגביו. בשלב כלשהו התקלקלה לי הגלגלת (הוא פשוט כל הזמן גלל למטה אוטומאטית), לא שזה פגם אופייני שלו או משהו - סתם חוסר מזל, ואז התחלתי להשתמש ב-MX400. אם הוא לא היה מתקלקל לא הייתי מחליף, אבל ה-MX400 התגלה כמאוד נוח, קל, העבודה איתו נעימה ואמנם הוא אולי פחות "גיימרי" ופחות מתאים לדיוקים של גרפיקאים (לא ניתן לשנות בו את ה-DPI בלחיצת כפתור) אבל לשימוש משרדי ואף יותר מזה, לדעתי הוא מצוין (ואפילו מצאתי שימוש לזה שניתן לגלול בו לצדדים). מבחינתי לצרכים האלה הוא לא נופל מה-MX518. אם ממש מחפשים חסרונות, אז ה-MX400 מרגיש קצת פלסטיקי מדי, וה-MX518 נשחק חיצונית מהר מדי (כמו שציינתי בהודעה הקודמת).

בקשר ל-Genius אין לי ניסיון איתו, אבל עושה רושם של עכבר לא רע בכלל.

ובעניין ה-Trackball, זאת כמובן העדפה אישית.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

הקטע הוא אבל שב MX518 יש הרבה יותר אופציות ואפשרויות מהMX400 וההבדל מחירים בינהם הוא באמת זעום. אפילו לאחד כמוני שהוא לא גיימר שהוא משחק מדי פעם זה יכול להיות נחמד כל הקטע עם ההחלפה של הDPI (בMX400 אין אפשרות בכלל לשנות DPI או שפשוט זה לא נעשה בלחיצת כפתור?).

בתור אחד שהיו לו את 2 העכברים, הם נוחים לדעתך? יש הבדל מהבחינה הזאת בינהם?

פורסם

איזה פיצ'רים יש ל-MX518 שאין ל-MX400 למעט הכפתור לשינוי ה-DPI? גם ב-MX400 אפשר להחליף את הרגישות, אבל רק דרך תוכנה או מערכת ההפעלה ולא בלחיצת כפתור (פיצ'ר שעושה את ה-MX518 מאוד מתאים למשחקים אבל כבר קרה לי שבעבודה משרדית לחצתי ב טעות על הכפתור הזה ואז הסמן מתחיל לעוף לך על המסך או לא לזוז ואתה צריך להתחיל לכוונן אותו כדי לחזור "לתחושה" אליה אתה רגיל - אבל זאת אולי בעיה שלי וחוץ מזה זה לא משהו שאפשר להגדיר כבעיה). מבחינת נוחות שניהם לדעתי נוחים באותה מידה (אבל מעוצבים קצת שונה), אבל זה גם תלוי בהרגלי האחיזה שלך, מבנה כף היד שלך וכו'.

זה לא שאני מנסה לשכנע אותך לקנות את ה-MX400 (אתה זה שאמרת שלדעתך ה-MX518 מכוער אז ניסיתי להציע חלופה אולי יותר "אלגנטית" שמבחינת איכות לא נופלת ממנו), לדעתי לא תתאכזב מאף אחד מהם (וכנראה גם לא מה-Ergo 525) לא חושב שאפשר לטעות פה.

אם אתה קונה בחנות פיסית (או שאולי כדאי לך קודם להסתכל על העכברים פיסית) תוכל, לפחות במארזים של Logitech אני לא יודע איך המארז של Genius, לשים את היד על העכבר, להתרשם ולהשוות בצורה הכי טובה בין הדגמים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

מחר כנראה אני אקנה, תודה רבה שוב.

פורסם

אין בעד מה, תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים