עבור לתוכן

שאלה בנוגע להתקנת מאורר באיזור הכוננים הקשיחים

Featured Replies

פורסם

היי,

יכול להיות שהשאלה קצת הדיוטית אבל בכל זאת :s05:

המאורר שמתקינים מאחורי הכוננים הקשיחים (בקדמת המארז) אמור להוציא אוויר לחלק האחורי של המארז או לקחת אוויר לחלק

הקדמי של המארז ?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

לא בטוח שהבנתי לגמרי את השאלה שלך, אבל אענה למיטב הבנתי.

אין כאן חוקים או נכון ולא נכון. הכל תלוי בתצורת סירקולציית המארז שלך. יחד עם זאת, בדרך כלל בסירקולציה קונבנציונאלית המאוורר (או מאווררים) שבחלקו הקדמי של המארז יונקים אוויר קר מבחוץ לתוך המארז. בחלקו האחורי של המארז (ובדגמים מהשנים האחרונות אפשר למצוא יותר ויותר מארזים גם עם מאוורר בגג) נמצא מאוורר (או מאווררים) שמוציאים את האוויר החם מחלל המארז החוצה. כך למעשה אוויר קר נכנס מחלקו הקדמי של המארז, עובר בחלל המארז, מפנה חום ובסוף נפלט החוצה דרך חלקו האחורי (ו/או גג) המארז.

כאמור זאת סירקולציה קונבנציונאלית, בהתאם לסוג המארז והרכיבים שברשותך תתכן סירקולציה שונה. ניתן גם לבנות סירקולציה "הפוכה" או שונה בהתאם ליצירתיות שלך.

פורסם
  • מחבר

אני אחדד את השאלה שלי למרות שאני חושב שהבנתי את ההסבר (המקצועי) שלך:

המאורר בקדמת המארז שממוקם מאוחרי הכוננים הקשיחים אמור לזרוק אוויר כלפי מרכז במארז או לזרוק אוויר

לצד השני, כלמור לקדמת המארז ?

יותר ברור ?

פורסם

המאוורר שבקדמת המארז, בין הכוננים הקשיחים לחלק הקדמי של המארז, אמור לזרוק אויר על הכוננים.

הכיוון שלו צריך להיות כך שהוא מכניס אויר טרי מחלקו הקדמי של המארז.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני אתקין אותו נראה מה ישתנה, תודה..

פורסם

זה לא רק עניין של מאווררים. אני מאוד מאמין במארז בעל 2-4 (תלוי בגודל) מאווררים בלבד שממוקים בצורה הנכונה לסירקולציה מטבית.

אולם, יש גורמים נוספים שמשפיעים על הסירקולציה והטמפ' בעקבות כך (אני מניח ששאלת בגלל בעיית טמפ' מסוימת).

קודם כל סידור כבלים. חלל המארז צריך להיות נקי ממכשולים ככל האפשר בלי ערימות של כבלים שחוסמים את החלל ומפריעים לתנועת האוויר.

שנית, לא כל מאוורר זהה, יש מאווררים שדוחפים יותר אוויר (ובדרך כלל גם מרעישים יותר), ויש מאווררים שדוחפים פחות אוויר (ובדרך כלל גם שקטים יותר).

נקודת האיזון למשתמש ביתי היא בדרך כלל מאוורר שאינו מרעיש במיוחד ודוחף מספיק אוויר כדי לשמור על סריקולציה טובה.

בעקרון סירקולציה מינימאלית לדעתי היא מאוורר מקדימה שמכניס אוויר (כלומר דוחף אותו לכיוון הכוננים) ומאוור בגב המארז שמוציא את האוויר (כלומר כיוון "דחיפת" האוויר של שני המאווררים הוא זהה). כל זאת בהנחה שהמארז מרווח מספיק (ונקי מאבק), שאיו בו עומס רכיבים, ושהכבלים שבו מסודרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים