עבור לתוכן

דיברת לא יפה ?! המשטרה כבר תטפל בך כהלכה !!! - מדינה דמוקרטית ?

Featured Replies

פורסם

ממש לא, המשטרה פה חלשה ואימפוטנטית.

וידידינו BDB רק מוכיח את זה, עצם העובדה שהייתה

לו החוצפה להתחיל לצלם שוטר בפלאפון כאילו עשו ממנו

נציג כבוד של מח"ש בכבישים, לא עשו לו על זה כלום והוא עוד בוכה(חטפו לו את הפלאפון מהיד והחזירו לו, ה' ישמור!!).

במדינה נורמאלית, בניהן ארה"ב ושאר מדינות אירופה

השוטר היה מזהה כל אקט שהוא לא להשאר ברכב וידיים על ההגה

כאקט של אגרסייה ומשם עד לאיזה זץ חשמלי הדרך קצרה.

• תגובות 87
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^

אתה מדבר שטויות

לו החוצפה להתחיל לצלם שוטר בפלאפון כאילו עשו ממנו

נציג כבוד של מח"ש בכבישים, לא עשו לו על זה כלום והוא עוד בוכה(חטפו לו את הפלאפון מהיד והחזירו לו, ה' ישמור!!).

הייתה לו כל זכות לצלם

במדינה נורמלית הוא היה נחשב לאזרח שומר חוק

במדינה נורמאלית, בניהן ארה"ב ושאר מדינות אירופה

השוטר היה מזהה כל אקט שהוא לא להשאר ברכב וידיים על ההגה

כאקט של אגרסייה ומשם עד לאיזה זץ חשמלי הדרך קצרה.

כן אבל לצלם שוטר הוא לא אקט של אגרסיה והתגרות במדינה נורמלית ושומרת חוק השוטר אמור לדעת את זה

היית בכלל בארצות הברית ואירופה ? שם מצלמים אותם חופשי והם רגילים לזה, ממש אין בעיה לגשת אליהם או לצלם אותם והם ממש לא מפרשים את זה כהתגרות

בנוסף לזה אתה אומר כוחות הביטחון כאילו שהם מעל החוק, הוא אזרח לכל דבר עם כל הזכויות והחובות - נראה שאתה שוכח את זה

אם לשוטר מותר לצלם אותך בשטח ציבור לשמירה על החוק גם לך מותר לצלם אותו לשמירה על החוק

מעבר לזה , גם משרדי ממשלה שטח ציבורי וגם שם מותר לצלם!

פורסם

קראתי את כל השרשרת הזו, ועדיין לא ברור לי למה מישהו חושב ששוטר הוא מורם מעם או איזה תת אדם. כלומר, או לכאן או לכאן באופן מוקצן. שוטר הוא משרת ציבור ועובד ציבור ככל אחד אחר, והסמכות הניתנת לו נועדה כדי להתמודד עם מצבים ונסיבות יחודיות הנבועות מתפקידו ומהאנשים עימם בא במגע. לא יותר מכך. החוק בדיני העונשין הקובע עונש בגין העלבת עובד ציבור או תקיפתו נועד להגן על עובד ציבור המתוקף על ידי אזרח כאשר הוא, העובד, בתפקיד ולא נועד לתת לשוטר איזה כלי להתנקם באזרח, לרדות בו או לךהפגין אדנות ושררה לשם השררה עצמה.

לא ברור לי מדוע מישהו חושב שאסור לצלם שוטר בעת שהוא מבצע עבודתו או מדוע זה צריך לפגוע בכבודו של השוטר. בכלל, כל רדיפת הכבוד הזו מזכירה לי כי אחרי כבוד רודף מי שאין לו, מה שדי מסביר את רדיפת הכבוד של שוטרים רבים שהכרתי.

אין כל איסור בחוק לצלם שוטר או חייל או כל אדם אחר, כל עוד זה בשטח ציבורי ולא פרטי. כך למשל צלמי עיתונות מצלמים כל הזמן שוטרים תוך כדי עבודתם, ואף תוך הפרעה לעבודתם, ואין שוטר שמעז לעצור אותם. גם להקליט שוטר זו לא עבירה אם המקליט הוא צד לשיחה, ואינו חייב אף לספר לשוטר שמקליטים אותו.

אלא שברגע שהשוטר מכניס את ה"כבוד" שלו למשוואה של החוק הוא הופך לעבריין והופך לצחוק את החוק. במיוחד אם הוא אינו בטוח שמעשיו תקינים או - קרוב לוודאי - יודע בדיוק שמעשים לא בהתאם לחוק או להנחיות ולנהלים.

שוטר תנועה שפועל בניגוד לחוק יחפש להתנקם במי שמצלם אותו, שוטר תנועה שפועל בהתאם לחוק לא ישים לב וממש לא צריך להיות איכפת לו כשמצלמים אותו.

בכל מפגש שלי עם המשטרה אני מתפלא מחדש על איכות כח האדם המתקבלת לשם. מצד אחד יש אנשי חקירות נבונים ועניניים (לא כולם), אנשי מז"פ מקצועיים שמשתדלים להוציא המירב מהאמצעים הדלים שלרשותם, ועוד. מצד שני יש אנשי סיור שלא הייתי מקבל אותם כעובדי רס"ר אצלי ביחידה. כאשר אני נתקל באנשי תנועה בתוך העיר (ולעיתים אני עוצר ביוזמתי ועומד בצד להשקיף על עבודתם) אין בעיה לזהות מי מתנדב ומי שוטר מהשורה, בעיקר על פי אופן העבודה, הגישה והשפה של המתנדב לעומת השוטר מהשורה. תמיד יהיה זה השוטר בשכר - לא המתנדב - שיגש אלי ובטון של עארס מצוי יודיע לי, בלי שיטרח לשאול לרצוני ולמעשי, להתרחק מהמקום לפני שיעצור אותי על שוטטות, הפרעה לשוטר ותקיפתו. תמיד יהיה זה המתנדב, לא השוטר בשכר, שיפנה לנהג במילים "בבקשה" או "תודה" ויפרד ממנו בחיוך (יחד עם מתן הדו"ח) ולא ינבח עליו בטון אדנותי "רשיונות ! " . נקודות מפגש רבות של אזרח עם המשטרה מיוצגות על ידי שוטרות חובה (חיילות חובה בשירות המשטרה) שכוח השררה שהן חושבות שניתן להם מעבירה אותן על דעתן הילדותית הלא בוגרת דיה למילוי תפקידן. יש לא מעט בוחני תנועה שמתקשים בהבנת וניתוח הקודים המופיעים על הצמיג, כדי לבחון באמת תרומת גיל הצמיג לאובדן השליטה. זה שלא לדבר על בורות מיוחדת בפיסיקה וגיאומטריה, דברים חיוניים למקצועם, ונטיה מוגזמת לחפש אשמים ואת מי להעמיד לדין ולא סיבות לתאונה. חוקרים רבים מהמשרתים היום מתקבלים אחרי השכלה בקרימינולוגיה, משפטים או מדעי החברה. וחלקם אף יודע לומר כמה משפטים קוהרנטיים ברצף עם לא יותר מ-3 שגיאות בעברית. לעומתם חלקם, היותר ותיקים, מתקשים בתקתוק במקלדת בעת גביית עדות ובמיוחד מתקשים בחשיבה מופשטת הנדרשת לגיבוש תמונת מצב עם יותר מאשר 2 משתנים בו זמנית.

מן הסתם השוטרת בקבלה באותה תחנה לא היתה מהסוג שכולם היו רוצים לראות בתחנה. לא אתפלא אם מדובר בשוטרת חובה אשר מתקשה בהבנת הסיטואציה של אדם מבוגר עם מנטליות מסוימת, הבא לבקש רשות לדבר מה מילדונת בגילה. כן, צריך קצת שכל ותבונה כדי להיות במגע עם האזרח הבא לתחנה, לא רק למצוא מחסה ותחושת כוח במדים. מן הסתם הקצין שחתם על פקודת המעצר יותר משרצה לקיים את החוק או לדאוג לאכיפתו, ויותר משרצה להביא את הסדר הציבורי על תיקונו, רצה לתמוך באותה שוטרת ובמה שהוא - מתוך טעות גמורה בתפיסת עולם - ראה כיוקרת וכבוד השוטר והמשטרה.

גילוי נאות: בעברי 6 שנים כקצין משטרה (כולל הכשרה מקצועית בביה"ס לקצינים של המשטרה) כסגל מתנדב בלשכת התנועה במרחב שרון וממקימי מערך הית"מ במשטרה.

פורסם

תראה, שוטר אשר משליט שררה הוא עדיף משוטר חלש.

קח לדוגמא מקומות בהם המשטרה היא חסרת פשרות, למשל סינגפור

או בערים הגדולות ברוסיה ובארה"ב.

תחושת הבטחון האישית של האזרח גבוהה הרבה יותר.

למען השם, בנאדם חטף מכות רצח על הבוקר באבן-גבירול בת"א!!

במקרה כזה, צריך שני דברים:

1. משטרה חזקה.

2. משטרה נוכחת.

3. גיבוי מבתי המשפט, ששוטר שתקע כדור בראש לגנב שניסה לדרוס אותו

לא יואשם בהריגה.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור ואין לי כל כוונה לעשות זאת אבל יש כמה דברים שאני רוצה להגיד.

קודם כל אף אחד מאיתנו לא יודע מה באמת קרה בתחנת המשטרה במקרה המדובר בכתבה ולכן אין זה מקום לשפוט לא את השוטרים ולא את האזרחים אז אני אדבר בכלליות על הנושא.

1. לא חסר שוטרים ממורמרים אשר משתכרים במשכורות נמוכות, כל היום רואים את הזילות של הוותיקים מהמם ואת המחסומים המשפטיים וחוסר האונים של המשטרה ומוציאים את התסכול על האזרח. אני לא מצדיק את אותם שוטרים ואני חושב שזאת אחת הבעיות המרכזיות של המשטרה נכון להיום, שחיקה של עובדים ונורמות עבודה שגויות הנובעות משנים של תסכול ויחס מקל של בתי המשפט בישראל.

2. לא חסר אזרחים אשר יש להם סטיגמה מסוימת בראש שכל שוטר מחפש לדפוק אותם ולכן כבר מראש באים ממקום של מגננה וכמו שכולם יודעים ההגנה הכי טובה זאת התקפה, בזמן שרותי הצבאי במהלך הטירונות היחידה שלי סופחה לשוטרי הסיור למשך שבוע וראיתי לא מעט אזרחים אשר לא נשמעים להוראות ובמקום לדבר יפה ישר מתחילים בצעקות/קללות וגידופים. ולעומת זאת לשוטרים לא ממש היה מה לעשות וכל מה שהם היו צריכים לעשות זה לספוג את זה או מקסימום לענות אבל זה היה מחמם את המקרים עוד יותר ככה שלרוב הם נמנעו מלהגיב. ככה שאני חושב יצאו מהמקרים בצורה סבירה ומקובלת לפחות עלי.

המשטרה צריכה לקחת את עצמה בידיים ולהתחיל ללמד את הציבור אשר לא מקשיב/תוקף (מילולית או פיזית) שלשוטר החברה שלנו נתנה כוח והוא יכול להשתמש בו, ולא למען ה"כבוד" האישי שלו אלה לטובת שמירת הסדר הציבורי והבטחון הציבורי של כל אחד ואחד מאיתנו. אני רוצה לראות משטרה נחושה, בטוחה שאם היא מחליטה להגיש כתב אישום נגד עבריין אותו עבריין לא יקבל 3 שנים על תנאי כי הוא כזה מסכן או כי יש לו עו"ד כריש. אין מה לעשות תארו לעצמכם עושים את העבודה שלכם כמו שצריך ואז בא ביורוקרט אחד והורס לכם את העבודה הקשה וחוזר חלילה.

אין אני אומר שאני תומך בכל צורה בהתנהגות פסולה מצד השוטרים או מצד האזרחים אבל אני טוען שהם נובעים ממקומות עמוקים יותר ועד שלא נטפל בהם כמו שצריך אין סיכוי במדינה לראות משטרה חזקה, ואנחנו נמשיך לחיות בפחד שאולי יום אחד יבוא איזה ילד בן 18 וידקור אותך על חנייה או ישבור לך בקבוק אלכוהול על הראש כשאתה ואשתך יצאתם לבלות בערב, או ידקור אותך כשלא תסכים לתת לילד קטן סיגריה.

וכמה דוגמאות מהעולם :

ארה"ב : עוצר אותך שוטר תנועה, אם אתה עושה תנועה לא נכונה אתה עלול "לקבל כדור", אם תגיד משהו לא יפה תוך 2 דקות יש 5 ניידות ואתה מובל למעצר ל-24 שעות ואין לך מה לעשות ואף בית משפט לא יעזור לך.

סינגפור: עוצר אותך שוטר אם אתה לא נשמע להוראות אתה עלול לבלות בתא מעצר, אם אתה מעליב עובד ציבור אתה עלול לשבת בכלא עד 3 חודשים, וסינגפור זאת מדינה עם אחוז הפשע הנמוך בעולם.

ככה שבארץ המשטרה הסלחנית, השופטים האימפוטנטים, השוטרים המזדקנים ובעלי נורמות שלא מתאימות למאה ה21 והביורוקרטי/קביעות החוגגת מעיבות על שלטון החוק ותחושת הבטחון הציבורית שלנו.

פורסם
תראה, שוטר אשר משליט שררה הוא עדיף משוטר חלש.

קח לדוגמא מקומות בהם המשטרה היא חסרת פשרות, למשל סינגפור

או בערים הגדולות ברוסיה ובארה"ב.

תחושת הבטחון האישית של האזרח גבוהה הרבה יותר.

למען השם, בנאדם חטף מכות רצח על הבוקר באבן-גבירול בת"א!!

במקרה כזה, צריך שני דברים:

1. משטרה חזקה.

2. משטרה נוכחת.

3. גיבוי מבתי המשפט, ששוטר שתקע כדור בראש לגנב שניסה לדרוס אותו

לא יואשם בהריגה.

זאות צרות ראיה

משטרה כמו שאתה אומר שצריך להיות לא תקבל דיווחים מהאזרחים (כי יפחדו מהם) שזה אחד הדברים המרכזיים במלחמה בפשיעה

בדיוק כמו שיש עכשיו בארץ - אזרחים לא מדווחים ושהם מדווחים נתקלים ביחס מזלזל וחוסר מקצועיות

פורסם

לא נכון דווקא היום אף אחד לא מדווח כי המשטרה לא יכולה לעשות כלום מחוסר כוח אדם ואין להם אמצעים להגן על עדים, בדיוק הייתה כתבה ב ynet אתמול או היום וזה יהיה בידיעות של סוף שבועה על פרוטקשן.

לא מדווחים כי למשטרה אין כלים להגן על בעלי העסקים שכן מדווחים ואלה שמדווחים נאלצים להתמודד לבד מול ארגוני פשיעה. זה לא שהאזרח יפחד לדווח אלה שהמשטרה זקוקה ל boost רציני מבתי המשפט ומהמשלה ולא...

הבעיה במדינה שלנו שלשוטרים אין שום כבוד ואין שום בעיה לאיים על שוטר ומשפ',לקלל,להרים יד וכו' נראה משהו בארה"ב יורה על שוטר בו נראה מה יקרה לו ולמשפ' שלו. שלא נדבר על לאיים על שוטר. אבל אצלנו שוטרים שמקבלים איומים מעבריינים אין להם ברירה אלה לקחת את החוק לידיים כדי להגן על המשפחות שלהם כמו במקרה המפורסם שהשוטרים שמו לבנת חבלה לראש משפחת פשע אחרי שהם קיבלו איומים על הילדים שלהם.

פורסם
לא נכון דווקא היום אף אחד לא מדווח כי המשטרה לא יכולה לעשות כלום מחוסר כוח אדם ואין להם אמצעים להגן על עדים, בדיוק הייתה כתבה ב ynet אתמול או היום וזה יהיה בידיעות של סוף שבועה על פרוטקשן.

לא מדווחים כי למשטרה אין כלים להגן על בעלי העסקים שכן מדווחים ואלה שמדווחים נאלצים להתמודד לבד מול ארגוני פשיעה. זה לא שהאזרח יפחד לדווח אלה שהמשטרה זקוקה ל boost רציני מבתי המשפט ומהמשלה ולא...

זה עניין אחר

ואתה צודק בזה למשטרה אין כוח אדם ומשאבים להגן על אזרחים , אבל תסכים איתו ששוטר יטיל שררה על אזרח (כמו ברוסיה המושחתת) זה לא יפתור את הבעיה

הבעיה במדינה שלנו שלשוטרים אין שום כבוד ואין שום בעיה לאיים על שוטר ומשפ',לקלל,להרים יד וכו' נראה משהו בארה"ב יורה על שוטר בו נראה מה יקרה לו ולמשפ' שלו. שלא נדבר על לאיים על שוטר. אבל אצלנו שוטרים שמקבלים איומים מעבריינים אין להם ברירה אלה לקחת את החוק לידיים כדי להגן על המשפחות שלהם כמו במקרה המפורסם שהשוטרים שמו לבנת חבלה לראש משפחת פשע אחרי שהם קיבלו איומים על הילדים שלהם.

מה בדיוק בתי המשפט אשמים?

שיביאו הוכחות ואותו עבריין ישב בכלא, שהם מפשלים בתיקים אז איך אתה מצפה משופט לשלוח בן אדם לכלא שהמשטרה לא מצליחה להבאי הוכחות נורמליות?

אותם השוטרים שאתה מדבר היו עבריניים בעצמם

פורסם

זאות צרות ראיה

משטרה כמו שאתה אומר שצריך להיות לא תקבל דיווחים מהאזרחים (כי יפחדו מהם) שזה אחד הדברים המרכזיים במלחמה בפשיעה

בדיוק כמו שיש עכשיו בארץ - אזרחים לא מדווחים ושהם מדווחים נתקלים ביחס מזלזל וחוסר מקצועיות

אני לא מדבר להשליט שררה כמו שהם עושים עכשיו.

גם עכשיו אף אחד לא מדווח למשטרה כי יודעים שהם לא יעשו מאומה ברוב המקרים.

משטרה שמפחדים ממנה, זו משטרה שמי שמפחד ממנה אלה העבריינים והעבריינים הקלים.

שאתה תפחד להרים את הקול שלך על שוטר ותפחד להשפיל אותו.

לא שתפחד להתלונן!

גם עכשיו הם משליטים שררה, עם חוסר האדישות והאימפוטנטיות שלהם.

פורסם
גם עכשיו אף אחד לא מדווח למשטרה כי יודעים שהם לא יעשו מאומה ברוב המקרים.

מסכים

משטרה שמפחדים ממנה, זו משטרה שמי שמפחד ממנה אלה העבריינים והעבריינים הקלים.

באו תסביר לי , איך מי שמצלם שוטר הוא עבריין?

שאתה תפחד להרים את הקול שלך על שוטר ותפחד להשפיל אותו.

למה לא לתת לו את הכבוד המגיעה לו בתור בן אדם? ובתור עובד?

בעצם, מה יש לך "מפחד" ו"שררה" שאתה מדבר אליהם?

ולשוטר מותר להרים עליך את הקול ולהשפיל אותך? או שגם מזה הוא צריך לפחד?

אגב סתם לידע כללי עלינו:

הפחד גורם להפרשת הורמון האנדרלנין מה שמגביר את הסיכוי שהפחד שאתה מדבר עליו וכל כך בעדו יהפוך למשהו אלים גם מצד השוטר וגם מצד האזרח

פורסם

מסכים

באו תסביר לי , איך מי שמצלם שוטר הוא עבריין?

מה לא חוקי בלאכול את המוחטות שלך מהאף במקום ציבורי?

אני גם די בטוח שלא היית רוצה שסתם מישהו ברחוב ייגש אליך

ויתחיל לצלם אותך בפלאפון.

מה הבעיה להתלונן על אותו שוטר בצורה מסודרת?

למה לא לתת לו את הכבוד המגיעה לו בתור בן אדם? ובתור עובד?

בעצם, מה יש לך "מפחד" ו"שררה" שאתה מדבר אליהם?

ולשוטר מותר להרים עליך את הקול ולהשפיל אותך? או שגם מזה הוא צריך לפחד?

אגב סתם לידע כללי עלינו:

הפחד גורם להפרשת הורמון האנדרלנין מה שמגביר את הסיכוי שהפחד שאתה מדבר עליו וכל כך בעדו יהפוך למשהו אלים גם מצד השוטר וגם מצד האזרח

חייבים לתת לו את הכבוד המגיע לו, אבל יש אנשים כמו BDB שחושבים שהשוטרים צריכים להרוויח

את כבודם ועד אז, כבוד השוטרים הפקר.

בנושא הפחד, אתה מפרש את זה באסוציאציות שלך כאשר זו בכלל לא הכוונה שלי,

אתה מדבר על פחד של סרטים מצויירים וקומיקס.

פורסם
אני גם די בטוח שלא היית רוצה שסתם מישהו ברחוב ייגש אליך

ויתחיל לצלם אותך בפלאפון.

בהחלט, גם לא הייתי רוצה שיש מצלמות ברחוב או שוטרים מצלמים אבל אני לא תוקף אותם נכון? על פי החוק מותר להם ואני גם מבין את הסיבה שיש מצלמות

כך אני מצפה מאותו שוטר שיבין, שהוא עבוד ציבור ומותר לי לצלם אותו

מה הבעיה להתלונן על אותו שוטר בצורה מסודרת?

אין שום בעיה

אבל זה המילה שלך נגד שלו, וצילום עוזר במקרים הללו

חייבים לתת לו את הכבוד המגיע לו, אבל יש אנשים כמו BDB שחושבים שהשוטרים צריכים להרוויח

את כבודם ועד אז, כבוד השוטרים הפקר.

איפו הוא רשם את זה?

או שאתה קורא מחשבות?

בנושא הפחד, אתה מפרש את זה באסוציאציות שלך כאשר זו בכלל לא הכוונה שלי,

אתה מדבר על פחד של סרטים מצויירים וקומיקס.

אף פעם לא התענינתי בקומיקס, וסרטים מצוירים הפסקתי לראות בגיל צעיר :)

אז, למה התכוונת?

פורסם

מי אמר שלצלם שוטר זאת עברה על החוק? ועם כל הכבוד אני לא ממש מפחד לדבר עם שוטר, אין לי מה להסתיר ולא עשיתי שום דבר מעבר לחוקי המדינה.

אני לא מבין איך שוטרים מעוררים פחד? אני מסכים שהרבה אנשים לא מתלוננים ואני ביניהם כי איבדנו את האמון במשטרה כמו שנאמר פה, בכל מקרא לא יעשה שום דבר עם התלונה. אבל מפה ולהגיד שהשוטרים מטילים אימה ברחובות יש הבדל של שמים וארץ.

ובנוגע לכבוד השוטרים, עצם זה שהשוטרים עובדים בעבודה מסוכנת אשר משרתת אותי ואותך כבר מגיע להם הכבוד, הבעיה מתחילה כאשר כוח האדם של המשטרה הולך לפח"ע ולא לעבודות שיטור, ולכן יש לנו משטרה אימפוטנטית ועד שהם לא יסדרו את זה לא ממש תהיה לנו משטרה שתקבל את אישורו ואמונו של הציבור.

וחוץ מזה שוטרים הם אנשים שנותנים שרות (נכון שבארץ לעובדי מדינה אין שום תודעת שירות, אפילו לא של ילד בן 5) וצריך להתייחס אליהם בכבוד שראוי לכל בן אדם מעצם היותו אדם, וזה צריך לעבוד לשני הצדדים.

כך דוגמה: נסעתי ברכב ועישנתי סיגריה, זרקתי את הסיגריה מהחלון ומאחורי נסע ניידת משטרה. השוטר עצר אותי אחרי הצומת וניגש לרכב, הוא שואל אותי אתה יודע למה עצרתי אותך? ושואל את זה די בהתקפיות. אמרתי לא כן אני יודע ואין לי מה להגיד פרט לזה שאני אשם. התגובה של השוטר הייתה שוק, והוא לקח את הרישיון שלי והלך לניידת. חזר ונתן לי אזהרה ולא דוח.

כל הסיפור הזה בא כדי להראות ששוטרים לא רגילים לאנשים שיגידו כן אני אשם עשיתי עברה ולוקחים אחריות על המעשים שלהם. הוא היה בהלם כשאמרתי לו את זה. לא התחלתי לבכות, לא התחלתי לבקש שיסלח לי, לא התחלתי להגיד אין לי מושג פשוט אמרתי לו כן אני יודע ואני מודה באשמה. ומזה הוא היה בשוק אז הנה דוגמה למה שוטרים מתנהגים אל אנשים חרא, כי כמו שחלק פה טוענים שהשוטרים מטילים אימה ברחובות, השוטרים אומרים שכל מי שהם עוצרים או חוקרים אותו משקר להם ומנסה להתחמק מעונש. וכל זה נובע מסטראוטיפים שלנו אחד על גבי השני ולכל אחד מכם יש אפשרות לדבר עם השוטר בנחמדות ואני מבטיח לכם שגם הוא יהיה אדיב ומנומס כי אין לו אינטרס לדבר אליך לא יפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים